مهاباد - ايرنا - رييس اداره ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي مهاباد گفت: موزه مردم شناسي حمام ميرزا رسول اين شهرستان در تعطيلات نوروزي امسال آماده بازديد از گردشگران است.

آرش شهابي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: حمام ميرزا رسول يكي از اماكن تاريخي مهاباد و از جمله بناهاي اواخر دوره صفويه و اوايل دوره قاجاريه است كه به دليل شيوه خاص معماري، تزئينات داخلي و خارجي و آجرنماهاي زيباي آن از اهميت تاريخي زيادي در منطقه برخوردار است .

وي گفت: اين اثر زيبا و ديدني همه روزه از ساعت 8 صبح تا ساعت 19 براي بازديد گردشگران مهيا شده است و بازديد كنندگاني كه داراي كارت منزلت هستند، به طور رايگان مي توانند از اين موزه ديدن كنند .

شهابي افزود: در دو روز گذشته بيش از 350 نفر از اين موزه و آثار تاريخي موجود در آن بازديد كرده اند كه شمار بازديد كنندگان از آن روز به روز در حال افزايش است .

وي اضافه كرد: در حال حاضر در موزه مردم شناسي حمام ميرزا رسول مهاباد، بيش از يك هزار قلم انواع آثار تاريخي و فرهنگي و مطالعاتي وجود دارد كه بخش مهمي از آنها توسط اقشار مختلف مردم فرهنگ دوست اين شهرستان به اين موزه اهدا شده است.

شهابي اظهار كرد: آثار موجود در اين موزه متعلق به دوره هاي مختلف تاريخي بوده و برخي از اشياء از قدمت سه هزار ساله برخوردار هستند.

حمام ميرزا رسول يكي از اماكن تاريخي مهاباد است كه پس از مرمت و بازسازي توسط اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي به موزه مردم شناسي تبديل شده است.

پوشش حمام ميرزا رسول طاق گنبدي است كه داراي دو گنبد بزرگ و سه گنبد كوچك بوده و مصالح به كار رفته در آن نيز مانند بيشتر معماري هاي آن دوره آجرهاي قرمز، سنگهاي محلي و ملات گچ بوده و سوخت آن از مواد آلي و آب آن از قنات تامين و تهيه مي شد.

اين بناي عظيم كه قدمت آن به اواخر دوره صفويه برمي گردد توسط شخصي به نام ميزرا رسول ساخته شده است.

اين حمام اكنون به موزه مردم شناسي تبديل و در آن جلوه هايي از فرهنگ غني و قديمي اين منطقه به نمايش گذاشته شده و لباس ها و پوشش هاي مختلف مردانه و زنانه براي آيين هاي مختلف و متداول منطقه در آن به چشم مي خورد.

در قسمت ديگري از موزه انواع ابزار آلات و ادوات مورد استفاده در قديم در مشاغل مختلف كشاورزي، آهنگري، طبابت، پخت نان، سفالگري و مسگري و حتي ريسندگي و رنگرزي وجود دارد.

در قسمتي از موزه انواع ظروف سفالي، مسي و مفرغي و انواع سكه هاي قديمي كه در اين مناطق معمول بوده و امر داد و ستد با آنها صورت مي گرفت و نام حاكمان دوران خود را به يادگار دارند، ديده مي شود.

در شهرستان مهاباد، آثار تاريخي و باستاني زيادي وجود دارد كه از آن جمله مي توان به مقبره هاي فخريگاه و بداق سلطان، معبد برده كنته، پردي سور (پل سرخ)، مسجد سور، حمام ميرزا رسول، حوضخانه هاي شاه و درويش، عباس آقا و رستم بيگ اشاره كرد.

شهرستان مهاباد در جنوب آذربايجان غربي و 116 كيلومتري مركز استان واقع شده است .

6185/2093