آیت الله سید احمد علم الهدی روز سه شنبه در اجتماع بزرگ عزاداران فاطمی در صحن انقلاب حرم مطهر امام رضاعلیه السلام در مشهد افزود: زمانی كه ذوالفقار علی علیه السلام به كار نمی آمد حضرت فاطمه زهرا(س) مانند یك قهرمان در برابر انحراف ایستاد و كسانی كه اگر انحراف پیش نمی آمد آنها نیز به قدرت نمی رسیدند به این نتیجه رسیدند كه باید وی را شهید كنند.
وی گفت: دینمداری با جریان آرام و آمیخته با رفاه و زندگی طبیعی روزمره امكان ندارد و اصولا دینمداری همراه با ستیز و نبرد می باشد و این ستیز یا كفرستیزی و یا انحراف ستیزی است.
امام جمعه مشهد افزود: در كفرستیزی جبهه كفر و شرك معلوم است و مسلمان در مقام توسعه توحید در مقابل جبهه معین كفر می ایستند و ستیز می كند اما انحراف ستیزی خیلی دشوار امی باشد و شناخت جبهه انحراف هم مشكل است.
وی ادامه داد: انحراف ستیزی آن قدر دشوار است كه گاه افراد مومن و متدین كه اسوه و الگو به شمار می روند نیز در این مسیر دچار تردید می شوند، بطور مثال در صدر اسلام هشت زاهد بودند كه به زهاد ثمانیه شهرت داشتند و اینان در جنگ با انحراف در ركاب حضرت علی(ع) دچار شك و تردید شدند.
آیت الله علم الهدی گفت: اگر امام نباشد تشخیص جبهه انحراف برای افراد عادی و معمولی ممكن نیست ضمن آنكه جبهه انحراف ستیزی مرز و انتها ندارد در حالی كه كفرستیزی با گفتن شهادتین به پایان می رسد.
وی همچنین با ذكر قصیده ای به زبان عربی از مرحوم آیت الله كمپانی، شیوه شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها را تشریح كرد و بر مصائب آن حضرت عزاداری نمود.
امام جمعه مشهد گفت: در جریان حمله به خانه حضرت علی و فاطمه زهرا بر سینه حضرت فاطمه زهرا(س) میخ فرو شد. همچنین در خلال این وقایع بر صورت مبارك ایشان سیلی زدند بگونه ای كه هم صورت و هم چشم حضرت نیلی رنگ شد.
وی افزود: آن حضرت بر زمین افتاده بود كه تازیانه اش زدند آن قدر كه بدن ایشان كبود و سیاه گردید و نیز با غلاف شمشیر بر پهلو و سینه و بازوی ایشان ضربه زدند آن اندازه كه بازوی حضرت زهرا سلام الله علیها ورم پیدا كرد و این كبودی و ورم تا سه ماه تداوم یافت و بعد سه ماه امام علی علیه السلام آن را دیدند.
آیت الله علم الهدی گفت: منحرفان، زهرای اطهر سلام الله علیها را نیمه جان كردند اما ایشان با همان حال چندین خطبه خواند و هنگامی كه از خطبه خوانی نومید شد روزهای طولانی در بقیع گریست.
وی افزود: این گریه از درد پهلو و سینه یا در غم هجران پیامبر صلوات الله و سلامه علیه یا بخاطر ظلمی كه بر علی علیه السلام رفته بود نبود بلكه ایشان می گریست تا شاید مردم با این ناله شبانه روزی از خواب غفلت بیدار شوند.
امام جمعه مشهد گفت: عزاداری و گریه های حضرت فاطمه(س) در بقیع چندان طولانی شد كه امام علی علیه السلام برای ایشان سایبانی درست كردند كه بعدها بیت الاحزان نام گرفت (و تا 50 سال پیش نیز باقی بود اما پس از آن حكومت سعودی آن را خراب كرد) و پس از این وقایع حضرت زهرا(س) به بستر بیماری افتادند و به شهادت رسیدند.
وی افزود: می توان گفت كه مقتل صدیقه زهرا(س) مثل مقتل فرزندشان امام حسین علیه السلام است با این تفاوت كه مقتل امام حسین(ع) نصف روز طول و مقتل حضرت فاطمه زهرا(س) سه ماه به درازا كشید.
1922/1858
تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۲
مشهد - ایرنا - امام جمعه مشهد گفت: حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها قهرمان یكه تاز جبهه انحراف ستیزی بود و در همین راه نیز به شهادت رسید.