به گزارش ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانوی معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری، ژن درمانی ابزاری مناسب برای مبارزه با سرطان مغز است؛ اما یافتن ژن مربوط به این نوع سرطان كاری دشوار است.
محققان دانشگاه جانهاپكینز برای اولین بار نانوذرات زیست تخریبپذیری ساختند كه میتواند سلول های سرطان مغز را در حیوانات از بین برده و طول عمر آنها را افزایش دهد. این نانوذرات با استفاده از ژن های مولد نوعی آنزیمِ از بین برنده سلولهای سرطانی پر شده است.
عیلرغم پیشرفت های به دست آمده طی سال های اخیر، هنوز روش درمانی مناسبی برای از بین بردن سرطان مغز وجود ندارد. شناسایی ژن مولد سرطان مغز موجب شده تا ژن درمانی به عنوان راهكاری برای مبارزه با این سرطان باشد.
اما یافتن ژن مولد سرطان مغز در بدن كاری چالش برانگیز بوده به طوری كه میتواند موجب آسیب هایی به بدن شود. در مقالهای كه اخیراً محققان در نشریه ACS Nano منتشر كردند نشان دادند كه از نانوذرات میتوان برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده كرد.
در تحقیقات پیشین، محققان نانوذرات حامل ژن هایی را به بدن موش تزریق كردند كه این ژن ها پس از فعال شدن روی سلول های سرطانی تاثیر گذارند. با این حال این اولین باری است كه از نانوذرات زیست تخریبپذیر برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده شده است.
در این پژوهش محققان از نانوذراتی استفاده كردند كه از پلیمرهای مختلف ساخته شده است. درون این نانوذرات، دیانای ویژهای قرار داده شد كه قادر به ساخت نوعی پروتئین موسوم به HSVtk است.
این پروتئین نوعی آنزیم است كه میتواند سلول های سرطانی را از بین ببرد. محققان دریافتند كه اگر این آنزیم با تركیبی به نام گانسیكلوویر (ganciclovir) ادغام شود میتواند تأثیر زیادی در از بین بردن سلول های سرطانی در آزمایشگاه داشته باشد.
جوردن گرین از محققان این پروژه میگوید: وقتی ما این سیستم را در موشها ارزیابی كردیم دریافتیم كه با یك بار تزریق، این نانوذرات میتوانند كاملاً وارد سلول های سرطانی شوند. در قدم بعدی ما گانسیكلوویر را نیز به این سیستم دارویی اضافه كردیم و در نهایت دریافتیم كه طول عمر موشهای مبتلا به سرطان مغز به طور چشمگیری بهبود یافته است.
علمی (1) ** 1201 **1599
تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۱
تهران - ایرنا - محققان با استفاده از نانو ذرات پلیمری زیست تخریبپذیر، موفق به ارائه روشی برای از بین بردن سلول های سرطان مغز شدند و طول عمر موش های مبتلا به سرطان مغز با این روش درمانی به شكل چشمگیری افزایش می باید.