بندرعباس - ايرنا - خور آذيني يا همان تالاب بين المللي آذيني سيريك هرمزگان منطقه مهم و منحصر به فرد از لحاظ اكولوژي و زيست محيطي براي گردشگري مسافران و گردشگران نوروزي در فصل بهار است.

تالاب بين المللي آذيني يكي از چهار تالاب بين المللي در هرمزگان است كه در فهرست تالاب هاي رامسر ثبت شده است.

اين تالاب در 35 كيلومتري شهر سيريك واقع شده و از شگفت انگيزترين تالاب هاي گرمسيري كشور محسوب مي شود و داراي مجموعه اي از جنگل هاي مانگرو با دو گونه برتر حرا و چندل است.

اين رويشگاه جنگلي منحصر به فرد با وسعتي بيش از 500 هكتار از نواحي مهم زمستان گذراني پرندگاني همچون پليكان پاخاكستري، حواصيل خاكستري و اكرت ساحلي است.

البته تالاب بين المللي خور آذيني به لحاظ وجود رويشگاه جنگل حرا و چندل و زيستگاه انواع پرندگان و آبزيان از سوي سازمان محيط زيست به عنوان منطقه حفاظت شده اعلام شد اما اكنون به دليل كم توجهي مسوولان براي ايجاد زيرساخت هاي گردشگري و توريستي، مكاني امن براي جولان سوداگران سوخت تبديل شده است.

در سالهاي اخير با ساخت اسكله در نزديك اين خور و تردد شناورهاي قاچاق سوخت، به طبيعت و محيط زيست اين تالاب بين المللي خسارت هاي زيادي وارد شده و مسوولان هم تاكنون نسبت به جبران آن اقدامي نكرده اند.

اين در حالي است كه درختان حرا و چندل در دريا در اين تالاب جهاني رويش كرده و با حالت جذر و مدي از دريا نمايان مي شوند كه محل تخم گذاري و زاد و ولد انواع آبزيان و پرورش آنان و همچنين انواع پرندگان ساحل زي و دريايي است.

از جاذبه هاي ديگر شهرستان سيريك مي توان به قلعه شاداب (كلاگت)، قلعه سيريك، ساحل زيباي بندر كوهستك، بازارچه بزرگ ميشي، باغات و مركبات و صيفي جات اشاره كرد.

هنرهاي دستي رايج شهرستان سيريك شامل برقع دوزي، سوزن دوزي، زري بافي، گلابتون دوزي، گرگور بافي، سوند بافي، چادر شب بافي و سبد بافي از صنايع دستي منطقه است.

همچنين شهرستان نوبنياد سيريك مركز پرورش و صادرات شتر در شرق هرمزگان بوده كه سالانه بخشي از آن به كشورهاي حوزه خليج فارس كه تقاضاي زيادي براي اينگونه شترها وجود دارد، صادر مي شود.

معاون ميراث فرهنگي اداره كل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري هرمزگان در خصوص جاذبه هاي تاريخي سيريك، گفت: يكي از اين جاذبه ها، قلعه شاداب (كلاگت) در فاصله 45 كيلومتري مركز شهرستان و بر فراز صخره هاي بلند روستاي كنارجو از توابع بخش بماني است كه بر اساس سفال هاي به دست آمده به نظر مي رسد از قرن نهم تا يازدهم هجري مورد استفاده بوده است.

عباس نوروزي ادامه داد: اثر تاريخي ديدني ديگر اين شهرستان قلعه سيريك واقع در سيريك كهنه در فاصله سه كيلومتري شهر سيريك است كه به نام كلات مير حاجي معروف بوده كه اين قلعه اميرنشين در قرن هشتم تا دهم هجري استفاده مي شده است.

يك كارشناس گردشگري در خصوص جاذبه هاي طبيعت گردي شهرستان سيريك گفت: ساحل شني زيباي بندر كوهستك در مركز بخش بماني سيريك يكي از مناطق گردشگر پذير اين شهرستان است.

فرزانه زاهدي بيان كرد: سواحل شني و ماسه اي زيباي روستاي كرپان و روستاي گهردو از توابع بخش بماني سيريك كه در دو طرف شمال و جنوب ساحل بندر كوهستك قرار دارند نيز بسيار جذاب و آرامش بخش هستند و سواحل زيباي بين گروگ تا سيريك نيز بسيار تماشايي است.

وي بيان كرد: بازارچه بزرگ ميشي در فاصله پنج كيلومتري جنوب شهر سيريك در جاده اصلي سيريك جاسك واقع شده كه با وجود 180 دهنه مغازه و مجتمع خدماتي رفاهي در طول سال به خصوص ايام نوروز پذيراي مهمانان زيادي از سراسر كشور است.

اين كارشناس گردشگري گفت: وجود سدهاي خاكي بزرگ در روستاهاي كنارجو، سرارو، پگو و كرپان و رودخانه هاي فصلي و جلگه هاي آبرفتي و خاك حاصلخيز باعث شده كشاورزي در مناطق مهماني، سرزه، پابير، گرائيگ، كنارجو و كرپان رونق قابل توجه اي داشته باشد كه زندگي و تماشاي باغ ها و مركبات و صيفي جات خالي از لطف نيست.

شهرستان سيريك كه از نظر تاريخي همزاد ميناب است، با 40 هزار نفر جمعيت در 170 كيلومتري شرق بندرعباس مركز استان هرمزگان واقع شده است.ك/4

6048/6048