فرامرز سفري روز پنجشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: اين دسته از پرندگان مهاجر در تالاب هاي درگه سنگي، سلدوز، آق قلعه، گرده قيط و مميند و سواحل جنوبي درياچه اروميه فرود آمده اند كه در اين ميان تالاب سلدوز پذيراي بيشترين تعداد از اين پرندگان است.
وي اضافه كرد: با افزايش تدريجي دماي هوا در مناطق جنوبي غازهاي خاكستري به مناطق شمالي كوچ مي كنند و در ميانه كوچ، مدتي را براي استراحت و تغذيه در تالاب هاي اين منطقه فرود مي آيند .
سفري گفت: اين پرندگان مهاجر پس از توقف 15 تا 20 روز در اين تالاب ها، براي لانه سازي و جوجه آوري به مناطق سردسير در شمال اروپا كوچ مي كنند.
وي اظهار كرد: در زمان حاضر علاوه بر غازهاي خاكستري چندين هزار قطعه انواع پرندگان مهاجر آبزي و كنارآبزي شامل چنگر، عقاب تالابي، سيلوش، آووست، خروس كولي، حواصيل، پليكان، تنجه، فلامينگو و انواع مرغابي و اردك از جمله اردك سرسبز، ارده اي، سرحنايي و بلوطي نيز وارد تالاب هاي اين شهرستان شده اند.
وي اضافه كرد: بارندگي هاي بسيار مطلوب پاييزه و احياي تالاب هاي اين شهرستان و نيز وجود امنيت در اين تالاب ها شرايط مطلوب و مناسبي را براي مهاجرت انواع پرندگان مهاجر و بومي به اين تالاب ها به وجود آورده است.
غاز خاكستري با 83 سانتيمتر طول بزرگترين غاز در منطقه بوده و منقارش ضخيم و به رنگ صورتي و سر و گردنش خاكستري و پاهايش صورتي رنگ است.
اين پرنده به صورت دسته جمعي از منطقه اي به منطقه ديگر كوچ مي كند.
اين پرنده، در مناطق تالابي، باتلاق ها، دشتهاي سيلابي، سواحل درياچه ها و رودخانه ها به سر برده و در كنار اراضي باتلاقي و روي زمين آشيانه مي سازد.
شهرستان نقده با داشتن سه تالاب بين المللي درگه سنگي، حسنلو و يادگارلو و چندين تالاب فصلي و دايمي ديگر و همچنين مناطق شكار ممنوع همه ساله پذيراي هزاران قطعه پرندگان آبزي و كنارآبزي مهاجر است.
شهرستان نقده با 121 هزار نفر جمعيت در جنوب آذربايجان غربي واقع شده است.
3020/6185/2093
تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۷
مهاباد - ايرنا - رييس اداره حفاظت محيط زيست نقده گفت: در ادامه كوچ بهاري پرندگان بيش از سه هزار قطعه غاز خاكستري وارد تالاب هاي اين شهرستان شدند.