پكن - ایرنا - با لغو قانون ممنوعیت صادرات تجهیزات نظامی ژاپن به كشورهای خارجی، توكیو درصدد است تا با همكاری هند خط تولید مشترك هواپیمای نظامی را راه اندازی كند.

منابع خبری اعلام كردند مقامات نظامی ژاپن و هند در حال رایزنی با یكدیگر برای تولید مشترك هواپیمای نظامی «یو اس 2» در توكیو و دهلی نو هستند.

روزنامه ژاپن تایمز گزارش داد، شركت ژاپنی سازنده هواپیمای نظامی «یو اس 2» كه متعلق به نیروهای مسلح این كشور است، تصمیم دارد ضمن صادرات تعدادی از این هواپیماها به هند، خط تولید مشترك آن را به همراه چند شركت هندی راه اندازی كند.

شركت «شین مایوا» ژاپن برای این منظور با چند شركت هندی ازجمله گروه صنعتی ماهیندرا وارد مذاكره شده است.

درصورتی كه مقامات توكیو و دهلی نو به توافق برسند، این نخستین قرارداد فروش تجهیزات نظامی ژاپن به یك كشور خارجی پس از لغو ممنوعیت صادرات تسلیحات نظامی این كشور است.

این شركت همچنین قرار است به منظور انجام عملیات حفظ و نگهداری این هواپیماها تاسیساتی را در هند ایجاد كند.

ژنرال ناكاتانی و مانوهار پاریكار، وزاری دفاع ژاپن و هند قرار است این موضوع را در دیدار روز دوشنبه خود در توكیو مورد بحث و بررسی قرار دهند.

هواپیمای «یو اس 2» یك هواپیمای نظامی به ارزش 12 میلیارد ین (حدود 123 میلیون دلار) است كه علاوه بر خشكی قابلیت فرود در دریا با امواج سه متر را نیز دارد.

این هواپیما همچنین می تواند در عملیات امداد و نجات مورد استفاده قرار گیرد.

دولت هند اعلام كرد كه به دنبال آن است تا در حال حاضر دو فروند از این هواپیما را خریداری و سپس اقدام به تولید مشترك 10 فروند دیگر با ژاپن كند.

روزنامه ژاپن تایمز گزارش داد: هند در تلاش است تا وابستگی خود به واردات تجهیزات نظامی را كاهش داده و توكیو نیز به دنبال آن است تا با صادرات فناوری و تجهیزات نظامی خود به كشور های دیگر، روابط نظامی با آنها را تقویت كند.

بنا بر این گزارش، یكی از نگرانی های موجود این است كه آیا دولت هند قادر است اسرار نظامی را نگه داشته و از قرار گرفتن آنها در اختیار كشور های دیگر جلوگیری كند یا خیر؟

با این وجود، شركت شین مایوای ژاپن برای عقد فروش هوایپیماهای یو اس 2 به هند باید رقبای روسی و كانادایی خود را از میان بردارد.

این درحالی است كه گارد ساحلی هند نیز برای خرید این نوع هواپیما ابراز علاقه كرده است.

ژاپن تایمز گزارش داد: نكته مهمی كه در این باره وجود دارد این است كه عقد قرارداد فروش این هواپیما به هند می تواند سر آغازی برای صادرات تجهیزات نظامی ژاپن به كشور های خارجی باشد.

دولت استرالیا بارها اعلام كرده خواهان خرید زیردریایی های ساخت ژاپن است.

ژاپن در سال 1967، قانون ممنوعیت فروش تجهیزات نظامی خود به كشورهای خارجی را تصویب كرده بود اما اخیرا آن را لغو كرده است.

كابینه شینزو آبه در تلاش است با تغییر بخش هایی از قانون اساسی ژاپن، اختیارات نظامی این كشور ازجمله فروش تسلیحات نظامی به كشورهای دیگر را افزایش دهد.

آساق*231*1597*1577