چین و آمریكا در برخی موارد دارای اختلاف نظر هستند، راه اندازی بانك آسیا نیز به چالش جدید میان دو كشور مبدل و سبب شده پكن هم زمان انتقادهای خود را متوجه اقدامات و موضعگیری های اخیر واشنگتن كند.
به گزارش ایرنا، در حالی كه آمریكا كشورهای همپیمان و متحدان خود را برای ورود به این بانك تحت فشار گذاشته است، مقام های چین و رسانه های جمعی این كشور از واشنگتن خواسته اند دست از اقدامات تحریك آمیز برداشته و مانع الحاق كشورها به این طرح نشود.
بانك سرمایه گذاری طرح های زیرساختی آسیا به ابتكار پكن در شرف شكل گیری است و گفته می شود رقیبی برای بانك جهانی و صندوق بین المللی پول خواهد بود.
گلوبال تایمز از ارگان های حزب حاكم چین روز دوشنبه نوشت: رفتار كودكانه آمریكا در قبال این بانك جدی تر شده و واشنگتن به شكل عجیبی از ایجاد بانك واهمه پیدا كرده است.
آمریكایی ها بر این باورند كه چین با راه اندازی این بانك، قصد دارد از آن در راستای مقاصد توسعه طلبانه خود استفاده كند.
بانك سرمایه گذاری آسیا نهاد توسعه چندجانبه است كه سرمایه آن بیشتر در زمینه ساخت تأسیسات زیربنایی اختصاص داده می شود.
گلوبال تایمز می نویسد، آمریكا هیچوقت از پیشنهاد ابتكاری چین برای ایجاد بانك با سرمایه 100 میلیارد دلار حمایت نكرده و همواره موضع مشكوك و انحرافی نسبت به آن داشته است.
مسوولان چینی می گویند، آمریكا نگران است این بانك ابزاری برای توسعه طلبی و برتری جویی باشد لذا از واشنگتن خواسته شده است از این طرح حمایت كند و در مقابل اراده جمعی برای ورود به بانك مقاومت نكند.
خبرگزاری شینهوا، استقبال از این طرح را گسترده خوانده و افزوده است كه این بانك ظرفیت های منطقه ای و جهانی وام دهندگان را نشان می دهد.
قرار است از این بانك و كمك های آن برای توسعه منطقه ای استفاده شده و همكاری شركت ها و موسسات كشورهای عضو آن افزایش یابد.
روزنامه مردم ارگان حزب حاكم چین نیز این بانك را بنیان مهمی برای معماری های مالی دانسته و معتقد است این بانك باعث تقویت مبادلات جهانی می شود.
شینهوا نیز در گزارشی اعلام كرد كه آمریكا در تلاش است تا تسلط خود را بر امور بین المللی حفظ كند و هر زمان كه از سوی قدرت های دیگر احساس خطر می كند به تقلا كردن های بیهوده می افتد.
این خبرگزاری به آمریكا توصیه كرده است تاكتیك انحراف و مقاومت در برابر خواست عمومی را كنار بگذارد و خود به عنوان یك بازیگر فعال و متعهد به این ساختار ملحق شود.
نخستین یادداشت تفاهم ایجاد بانك سرمایه گذاری طرح های زیرساختی آسیا در اكتبر سال 2014 در پكن به امضا رسید تا با مشاركت 27 كشور و 100 میلیارد دلار سرمایه در چین تاسیس شود.
دولت چین قرار است حدود 50 میلیارد دلار در این بانك سرمایه گذاری و نزدیك به 50 درصد سهامش را از آن خود كند.
رادیو چین روز شنبه در گزارشی اعلام كرد كه در حال حاضر 30 كشور بنگلادش، برونی، كامبوج، چین، هند، اندونزی، اردن، قزاقستان، كویت، لائوس، لوكزامبورگ، مالدیو، مالزی، مغولستان، برمه، نپال، نیوزیلند، عمان، پاكستان، فیلیپین، قطر، عربستان سعودی، سنگاپور، سریلانكا، سوییس، تاجیكستان، تایلند، بریتانیا، ازبكستان و ویتنام به عضویت رسمی این بانك در آمده اند.
روسیه نیز روز گذشته از آمادگی خود جهت عضویت در بانك ابتكاری چین خبر داد.
آساق1*231*1597*1446
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۹
پكن - ایرنا - كارشكنیهای آمریكا در رابطه با راه اندازی بانك توسعه زیر ساختی آسیا موسوم به AIIB كه به ابتكار چین در حال شكل گیری است، واكنش چین را در پی داشت و این كشور را مجبور كرد تا درصدد پاسخگویی بر آید.