تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۶

كرمان - ايرنا - مديركل حفاظت محيط زيست استان كرمان گفت: بر اساس آموزه هاي ديني ما و اصول قانون اساسي حفاظت از محيط زيست يك وظيفه همگاني است بنابراين همه شهروندان محافظان محيط زيست هستند.

محمود صفرزاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: نزديك به سه ميليون نفر در استان كرمان حافظ محيط زيست هستند.

وي با اشاره به اينكه حفاظت محيط زيست يك دستگاه حاكميتي و نظارتي است خاطرنشان كرد: مناطق تحت نظارت محيط زيست به صورت چهار گانه تعريف شده است كه شامل پارك ملي، اثر ملي، پناهگاه حيات وحش و منطقه شكار ممنوع است.

وي گفت: 22 منطقه و بالغ بر دو ميليون و 850 هزار هكتار مساحت در استان كرمان تحت نظارت و مديريت حفاظت محيط زيست هستند.

مديركل حفاظت محيط زيست استان كرمان بيان كرد: از طريق ساير اقلام چاپي و تبليغي و همچنين رسانه هاي جمعي در زمينه حفاظت و شناخت محيط زيست اقدامات لازم صورت مي گيرد و همياران محيط زيست و سازمان هاي مردم نهاد هم در اين زمينه فعاليت مي كنند.

وي گفت: برنامه هاي گشت زني وجود دارد كه به صورت پيوسته در مناطق تحت كنترل كار نظارت را بر عهده دارند و محيط بانان در اين ايام و روزهاي تعطيل در مناطق حضور پيدا مي كنند و در صورت مشاهد هرگونه مشكل اقدامات لازم صورت مي گيرد.

صفرزاده تصريح كرد: خط قرمز محيط زيست آلودگي، تخريب و فعاليت متعرضان است كه در چارچوب ضوابط قانوني با آنان برخورد مي شود و همه مردم مي توانند از طبيعت بهره برداري كنند اما بايد خردمندانه و معقول باشد تا باعث تخريب نشود.

وي آتش سوزي را از عوامل مهم تخريب محيط زيست و منابع طبيعي خواند و از مردم خواست پس از روشن كردن آتش از خاموش شدن آن اطمينان حاصل كنند.

مديركل حفاظت محيط زيست كرمان افزود: گونه هاي جنگلي و پوششي منحصر بفردي در عرصه هاي محيط زيست و منابع طبيعي استان وجود دارد كه با حريق از بين مي روند و جايگزيني آنها زمان بر و گاهي نشدني است.

وي شكار را عامل ديگر تخريب محيط زيست دانست و گفت: مراقبت هاي ويژه اي از حياط وحش و زيست گاه هاي استان مي شود و در روزهاي تعطيل طبيعت گردان به اين مناطق سفر مي كنند كه توصيه ما اين است به جاي اسلحه دوربين عكاسي در دست گيرند.

صفرزاده از ديگر نكات ايمني هنگام استفاده از طبيعت را ننوشتن يادگاري و متن روي تنه درختان، جلوگيري از شكستن شاخه درختان به بهانه درست كردن آتش يا مزاحمت، نبودن نزديكي آتش با تنه درختان و اطمينان از خاموش بودن آتش در پايان طبيعت گردي ذكر كرد.

وي گفت: استفاده درست شهروندان از محيط زيست باعث پايداري اين موهبت الهي و سالم و عاري بودن آن از هر گونه تخريب مي شود.

7439/3028