تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۹

زنجان - ايرنا - معاون امور توانبخشي بهزيستي استان زنجان گفت: والدين در سنين 18 تا 24 ماهگي كودكان با مشاهده دقيق رفتارهاي كودك علايم اتيسم را در آنان جدي بگيرند.

به گزارش روز دوشنبه روابط عمومي بهزيستي استان زنجان فرهاد ميرزايي معاون توانبخشي افزود: اختلالات طيف اتيسم به مجموعه اي از اختلالات رشد گفته مي شود كه مهارت هاي كلامي و غير كلامي ارتباطي و تعامل اجتماعي را به طور معني داري تحت تأثير خود قرار مي دهد.

وي اظهار كرد: اغلب علايم اتيسم در آغاز 18ماهگي و يا دوسالگي پيش از سه سالگي بروز مي يابد و علاوه بر اثرگذاري بر اغلب جنبه هاي رشدي و اجتماعي ، عملكردهاي آموزشي شناختي فرد را تحت تأثير قرار مي دهد.

وي به عدم وجود آزمايش بيولوژيك در رابطه با تشخيص اتيسم اشاره و اضافه كرد: نشانه هايي در دو زمينه رفتاري مشخص شده اند كه شامل نقص در ارتباط اجتماعي و رفتارها، علايق يا فعاليت هاي تكراري و محدود است.

معاون امور توانبخشي بهزيستي استان زنجان عدم بازي با كودكان همسن، بدخوابي، شركت نكردن در بازي هاي اجتماعي و عدم تمايل به بازي با ديگران را از جمله علايم اتيسم در كودكان زير يك سال عنوان كرد و گفت: اغلب اين كودكان با روشن شدن جارو برقي و يا ساير وسايل سر و صدا دار گوش خود را گرفته و فرار مي كنند.

ميرزايي ادامه داد: كودكان يك ساله توانايي هاي اجتماعي دارند و اگر والدين علايم هشدار دهنده اي چون فقدان لبخند و يا ساير علايم اجتماعي در برابر ديگران، نگاه كردن به چشم ديگران، عدم واكنش نسبت به نام خود و عدم برگشت به صداي مادر را مشاهده نمودند حتما' با پزشك مشورت كنند.

علايم اين اختلال از 18ماهگي بروز يافته و معمولا'در24ماهگي قابل تشخيص است.

تشخيص اين اختلال در سنين اوليه زندگي اهميت دارد و مداخلات تأثير بيشتري خواهند داشت.

7318/6085