به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، شهیدخت مولاوردی روز سه شنبه در نشست خبری افزود: بیمه زنان خانه دار به صورت جداگانه با مشاركت سازمان تامین اجتماعی و وزارت تعاون كار و رفاه اجتماعی در حال بررسی و رسیدگی است.
وی تصریح كرد: اصرار ما این است كه سازمان های ذی ربط را برای بیمه كردن زنان خانه دار مجاب كنیم چون ارایه لایحه به تنهایی كافی نیست.
مولاوردی اضافه كرد: اگر سازمان هایی مانند تامین اجتماعی برای بیمه كردن زنان خانه دار متقاعد نشوند موقع اجرا از آن امتناع می كنند.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: شورای نگهبان سال گذشته هنگام بررسی این لایحه اظهار داشت كه این لایحه باید تبدیل به قانون شود و ردیف اعتباری 15میلیارد تومانی آن حفظ شد.
وی تاكید كرد: لایحه بیمه زنان خانه دار در دست اقدام است و اگر مرحله هیات دولت را طی كند وارد مجلس شورای اسلامی می شود.
**بیشترین پیگیری برای افزایش مرخصی زایمان
وی ادامه داد: معاونت امور زنان ریاست جمهوری بیشترین پیگیری را برای اجرای افزایش مرخصی زایمان زنان داشته است تا با ایجاد توازن بین كار و زندگی زنان تسهیلات بیشتری برای زنان شاغل قائل شود.
وی ادامه داد: آخرین مكاتبات ما در این زمینه مربوط به سازمان مدیریت و برنامه ریزی است كه از آنان خواسته ایم این مساله در سیاست های ابلاغی افزایش جمعیت لحاظ شود زیرا اگر دستگاه ها می توانستند این قانون را از اعتبارات خود اجرا كنند ، تاكنون آن را اجرا می كردند.
وی یادآور شد :در كنار پیگیری افزایش مرخصی زایمان ، از سایر سیاست ها مربوط به زنان غافل نیستیم و به طور مثال باید مشوق های لازم برای كارفرمایان خصوصی را در نظر بگیریم كه بار مالی دارد.
معاون رئیس جمهور در امور زنان اضافه كرد: با این وجود با توجه به رونق اقتصادی تلاش خود را خواهیم كرد.
مولاوردی در واكنش به سخنان برخی خبرنگاران مبنی براینكه اخبار جدیدی در این زمینه اعلام كند، گفت: برای اخبار جدید باید منابع مالی به اندازه كافی داشته باشیم؛ وقتی بودجه نیست و سیاست انقباضی وجود دارد و هر پیشنهادی كه داده ایم رد شده است چه باید بگوییم؟ شما كمك كنید.
وی ادامه داد: البته افزایش مرخصی زایمان را بیمه خدمات درمانی اجرا می كند اما بیمه های تامین اجتماعی هزینه اجرای آن را سال گذشته 270 میلیارد و امسال 300 میلیارد تومان اعتبار برآورد كرده اند و آن را اجرا نكردند.
معاون رییس جمهور در امور زنان گفت: این مساله نشان می دهد كه هزینه های اجرای قانون افزایش مرخصی زایمان تامین نشده و قانون دستگاه ها را مجاز كرده است. دستگاه های اجرایی نیز ترجیح می دهند به این مسایل كمتر بپردازند.
**ساز و كارهایی در دست تهیه برای حضور زنان در محیط های ورزشی
معاون رییس جمهور گفت: حضور زنان در محیط های ورزشی در دستور كار شورای امنیت كشور نبوده بلكه جلساتی در وزارت كشور در این باره برگزار شده است.
مولاوردی افزود: برای حضور زنان در محیط های ورزش والیبال، ساز و كارهای در حال تهیه شده است و صورت جلساتی تهیه شده كه ابلاغ نشده است.
وی با اشاره به آیین نامه جامع كمیته مشترك با حضور نمایندگان وزارت ورزش و معاونت امور زنان ریاست جمهوری گفت: حضور زنان در محیط های ورزشی موجب تشویق ورزش و تلطیف این محیط ها می شود و باید منتظر ابلاغ و اجرای حضور آنان در این محیط ها باشیم.
معاون رییس جمهور در امور زنان اظهار داشت: اینكه چند درصد زنان مطالبه حضور در ورزشگاه ها را دارند با یك نظر سنجی قابل دسترس است اما این مساله به آن معنا نیست كه همه كارها متوقف شده و این مطالبه در صدر مطالبات زنان قرار گرفته است .این موضوع یكی از مطالبات زنان به شمار می رود.
مولاوردی افزود: به جای پاك كردن صورت مساله حضور زنان در ورزشگاه ها ، باید آن را مدیریت كرد زیرا مطالبه بخشی از جوانان و زنان است و باید ساز و كاری تهیه شود تا موجب نگرانی جامعه دینی در این رابطه نشود.
وی خاطرنشان كرد: این مساله نباید به دغدغه نظام تبدیل شود و می توان از این وضعیت عبور كرد.
**توانمندی اقتصادی زنان در دستوركار است نه استخدام رسمی آنان
معاون رییس جمهور در امور زنان گفت: رهبر معظم انقلاب فرموده اند كه اشتغال زنان مساله اصلی نیست اما اشاره نكردند كه مساله نیست.
مولاوردی افزود: برنامه ریزی روی سرمایه گذاری در زنان و افزایش دانش آموختگان زن، توانمند سازی اقتصادی و افزایش نرخ مشاركت اقتصادی زنان در دستور كار است نه استخدام دولتی و رسمی زنان؛ زیرا اكنون بودجه نیز پاسخگوی جذب بیش از این نیروی انسانی نیست.
وی ادامه داد: توانمندسازی اقتصادی زنان آنان را در مقابل آسیب های اجتماعی توانمند می كند.
وی اظهار داشت: در دفترچه های آزمون های استخدامی اخیر نیز مواردی را بررسی و برای تبعیض استخدامی زنان اقدام كردیم كه امیدواریم پاسخگویی لازم را دریافت كنیم.
معاون رییس جمهور در امور زنان تصریح كرد: زنان طی دهه گذشته بیكارتر شده اند و این مساله تدابیری را می طلبد تا از این سرمایه ها استفاده كنیم.
**مشاركت سیاسی زنان ایران كمتر از سه درصد است
معاون رییس جمهور در امور زنان گفت:شورای سازمان ملل متحد درمورد مناصب سیاسی و عدالت جنسیتی و توانمندسازی زنان ، شاخص هایی را دارد و هر سال گزارش های در زمینه شكاف های جنسیتی در این زمینه منتشر می كند.
مولاوردی افزود: اقدامات ایجابی را در این زمینه در دستور كار قرار داده ایم تا تبعیض مثبت در مورد زنان داشته باشیم و گزارش مكتوب آن را به سازمان ملل متحد تحویل دادیم.
وی خاطرنشان كرد: توانمندسازی زنان را شاخه ای از عدالت اجتماعی می دانیم و معتقدیم كه زنان در همه ابعاد خود را نشان داده اند اما دنیا صرف گفتن این مسایل از ما این موضوعات را نمی پذیرد و باید برای آن شاخص تعریف كنیم و نباید فقط روی كاغذ مطرح شود بلكه در عمل باید ثابت كنیم و عدد و آمار داشته باشیم.
وی با اشاره به ارایه نقشه حضور زنان در سیاست از سوی سازمان ملل متحد به كشور ، گفت: در این نقشه مشاركت سیاسی زنان ایران، كمتر از سه درصد بود و با این آمار هیچگاه نمی توانیم برای دنیا الگو باشیم.
مولاوردی اظهار امیدواری كرد كه امسال، شاخص های مورد نیاز مشاركت زنان تهیه شود تا از عملكردمان دفاع كنیم؛ زمان شعار گفتن گذشته است.
وی تصریح كرد: به جز ایران همه كشورهای اسلامی عضو كنوانسیون رفع اشكال تبعیض علیه زنان هستند.
**لایحه جامع حمایت از زنان سرپرست خانوار در نوبت رسیدگی است
معاون رییس جمهور در امور زنان گفت: لایحه جامع حمایت از زنان سرپرست خانوار در دولت قبل ارائه شده بود و اكنون بخش هایی از آن را در قالب قانون مدیریت خدمات كشور كه در حال اصلاح هست ، پیشنهاد داده ایم و در نوبت رسیدگی است .ضمن اینكه بخش های دیگر آن در طرح توانمندسازی زنان لحاظ شده است.
مولاوردی در ادامه به انتشار كتاب موازین بین المللی حقوق زنان (تالیف خودش) و رونمایی آن قبل از نمایشگاه كتاب اشاره كرد و افزود: در این كتاب، مجموعه ای از اسناد بین المللی تجمیع شده است.
وی در رابطه با سوق دادن جامعه به سبك زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) نیز گفت: این مساله تنها وظیفه معاونت زنان ریاست جمهوری نیست كه همكاری سایر دستگاه های فرهنگی و عزم ملی را می طلبد.
**موفقیت تیم هسته ای در حوزه زنان تاثیرگذار خواهد بود
معاون رییس جمهور در امور زنان با اشاره به نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب به نام سال همدلی و همزبانی، گفت: غلبه بر چالش های موجود كشور، همكاری صمیمانه دولت و ملت را می طلبد و البته در كنار این چالش ها فرصت هایی به نام نیروی انسانی كارآمد داریم كه بخش زیادی از آن را زنان تشكیل می دهند.
مولاوردی با اشاره به موفقیت تیم هسته ای در مذاكرات بین المللی، افزود: با توجه به موفقیت جایگزینی سیاست تعامل به جای تقابل پیش بینی می شود كه برهه جدیدی آغاز شود و امیدواریم آثار و نتایج آن را در حوزه زنان نیز شاهد باشیم.
وی یادآور شد: همچنین امسال تدوین برنامه ششم توسعه را در دستور كار داریم كه باید این فرصت را مغتنم شماریم و جایگاه شایسته ای را برای زنان ترسیم كنیم.
**اعلام برنامه های هفته زن
معاون رییس جمهور در امور زنان با اشاره به اینكه هفته زن از 21 فروردین ماه آغاز می شود، گفت: یكصد هزار برنامه در طول هفته بزرگداشت مقام زن برگزار می شود.
مولاوردی در ادامه افزود:با تشكیل ستاد سیاستگذاری و برنامه ریزی هفته زن از دستگاه های اجرایی خواستیم تا برنامه های پیشنهادی خود در این زمینه را ارایه دهند.
مولاوردی، زن، سیره فاطمی و سبك زندگی ایرانی - اسلامی، زن، كرامت انسانی و حقوق شهروندی، زن، سرمایه اجتماعی ، مدیریت و مشاركت، زن، اصلاح الگوی مصرف و اقتصاد مقاومتی، زن، سلامت ، شادابی و امید، زن، خانواده سالم، جامعه سالم و زن ، تحقق عدالت ، همدلی و همزبانی را به ترتیب عناوین هفته زن از 21 تا 27 فروردین ماه جاری عنوان كرد.
وی خاطرنشان كرد: مهم ترین برنامه هفته زن، بزرگداشت بانو خدیجه ثقفی همسر و یار امام راحل است كه با حضور رییس جمهور در روز 23 فروردین ماه جاری برگزار می شود زیرا غیر از علل آشكار پیروزی انقلاب اسلامی نباید از علل پنهان آن و تاثیر شخصیت و منش این بانوی بزرگوار بر امام راحل غافل شد.
وی ادامه داد: 24 فروردین ماه جاری نیز همایش یاس مهربانی با همكاری آموزش و پرورش و رونمایی از تندیس شهید محبوبه دانش در میدان 17 شهریور و تجلیل از مقام مادر در بانك كشاورزی انجام می شود . ضمن اینكه 25 فروردین ماه جاری نیز دومین جشنواره اسوه های صبر و مقاومت از سوی سازمان نشر آثار و ارزشهای مشاركت زنان در دفاع مقدس برگزار می شود.
معاون رئیس جمهور در امور زنان گفت: تاكنون 25 استان و 24 وزارت خانه ، برنامه های پیشنهادی خود را در خصوص هفته زن ارایه داده اند كه بیشترین آمار در این زمینه به استان فارس و در بین دستگاه های اجرایی مربوط به بنیاد شهید است.
مولاوردی یادآور شد: برنامه های متعددی از جمله دیدار از زندان زنان و خوابگاه های دانشجویی، افتتاح طرح ها، برپایی نمایشگاه ها، اعزام كاروان سلامت و ویزیت رایگان زنان بد سرپرست و بی سرپرست از سوی هلال احمر و تبلیغات و انتشارات طی هفته زن در كل استان های كشور برگزار می شود.
اجتمام 9185 ** 9188**1776
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۰
تهران - ایرنا- معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: موضوع بیمه زنان خانه دار از دو مسیر دنبال می شود و در نوبت رسیدگی كمیسیون اجتماعی دولت قرار دارد.ضمن اینكه اجرایی شدن افزایش مرخصی زایمان را هم در دست پیگیری داریم.