تهران - ایرنا- رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر سه شنبه در دیدار رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری تركیه، تحول عظیم «بیداری عمومی اسلامی» را علت اصلی نگرانی دشمنان اسلام خواندند و با اشاره به طراحی‌های متقابل دشمنان برای مواجهه با این حادثه بزرگ، تأكید كردند: امروز امریكا و صهیونیستها از اختلافات داخلی برخی كشورهای اسلامی خوشحال هستند و راه حل این مشكلات، همكاری كشورهای اسلامی و انجام اقدامات عملی مناسب و سازنده است.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری؛ حضرت آیت الله خامنه‌ای عصر سه شنبه در این دیدار با اشاره به منافع و مصالح مشترك ایران و تركیه از تقویت روابط، خاطرنشان كردند: قدرت هر یك از كشورهای مسلمان در دنیای اسلام، در واقع قدرت امت اسلامی است و سیاست كلی جمهوری اسلامی ایران این است كه كشورهای اسلامی یكدیگر را تقویت و از تضعیف هم خودداری كنند، و تقویت روابط ایران و تركیه نیز به تحقق همین هدف كمك می‌كند.

رهبر انقلاب افزودند: تأكید همیشگی ما این است كه كشورهای اسلامی از اعتماد به غرب و امریكا بهره‌ای نمی‌برند، و امروز نیز همه به روشنی، نتیجه اقدامات غرب در منطقه را كه به ضرر اسلام و منطقه است، می‌بینند.

ایشان با اشاره به تحولات برخی كشورهای منطقه و فعالیتهای وحشیانه گروههای تروریستی در عراق و سوریه، گفتند: اگر كسی دست پنهان دشمن را در این قضایا نبیند، خود را فریب داده است.

حضرت آیت الله خامنه‌ای در تأیید این واقعیت، به خوشحالی امریكا و صهیونیستها از وضعیت منطقه اشاره كردند و افزودند: صهیونیستها و بسیاری از دولتهای غربی و بیش از همه امریكا، از این قضایا خشنودند و تصمیم ندارند، مسئله داعش را تمام كنند.

رهبر انقلاب در ادامه با یادآوری برخی نمونه‌ها از وحشی‌گری‌های كم‌نظیر داعش، و همچنین قصد اولیه این گروه تروریستی برای تسلط بر بغداد، این سوال اساسی را مطرح كردند كه چه كسانی این جریانها را پشتیبانی مالی و تسلیحاتی می كنند؟

ایشان افزودند: بیگانه‌ها قطعاً نمی‌خواهند این مسائل حل شود، بنابراین، این كشورهای اسلامی هستند كه باید برای حل این مشكلات تصمیم بگیرند، ولی متأسفانه تصمیم جمعی مناسب و سازنده‌ای گرفته نمی‌شود.

حضرت آیت الله خامنه‌ای، در ادامه، قضایای یمن را یك نمونه دیگر از مشكلات جدید دنیای اسلام خواندند و در خصوص راه حل بحران یمن، تأكید كردند: موضع جمهوری اسلامی در خصوص تمام كشورها از جمله یمن، مخالفت با دخالت خارجی است، بنابراین، از نظر ما راه حل بحران یمن نیز توقف حملات و دخالت خارجی علیه مردم این كشور است، و این، یمنی‌ها هستند كه باید برای آینده كشورشان تصمیم‌گیری كنند.

رهبر انقلاب حادثه عظیم «بیداری عمومی اسلامی» و عطش ملتها برای اسلام را، علت اصلی حساسیت دشمنان خواندند و گفتند: در مقابل این بیداری، دشمنان اسلام، ضد حمله خود را مدتهاست آغاز كرده‌اند و واقعیت تأسف‌بار این است كه برخی از حكومتهای اسلامی نیز خیانت می‌كنند و پول و امكانات خود را در خدمت دشمن قرار می‌دهند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای سپس به وضعیت عراق اشاره كردند و با اشاره به كمك ایران به مردم عراق برای جلوگیری از تسلط تروریستها، افزودند: ایران در عراق حضور نظامی ندارد، اما روابط تاریخی، ریشه‌دار و بسیار نزدیكی بین دو ملت ایران و عراق برقرار است.

رهبر انقلاب با آرزوی شوكت و عزت روزافزون برای دنیای اسلام، بر آمادگی ایران برای تبادل نظر و همفكری برای حل مسائل منطقه تأكید كردند.

در این دیدار كه آقای روحانی رئیس‌جمهور نیز حضور داشت، آقای رجب طیب اردوغان رییس‌جمهوری تركیه با اشاره به مذاكرات خود در تهران، گفت: در این سفر مسائل دو جانبه را مورد بررسی قرار دادیم و در خصوص روابط سیاسی، اقتصادی و همچنین مسائل منطقه گفتگو كردیم.

وی به روابط تهران و آنكارا در حوزه انرژی اشاره و خاطرنشان كرد: شورای همكاری اقتصادی ایران و تركیه تشكیل شده و به وزیران خود دستور داده ایم كه كارها را دنبال كنند، تا با فعالیت بیشتر، انتظاراتی نظیر افزایش مبادلات اقتصادی به سطح 30 میلیارد دلار محقق شود.

رییس‌جمهور تركیه با تاكید بر لزوم حل مسائل و مشكلات دنیای اسلام در درون آن و بدون دخالت غرب، گفت: مشكلات زیادی در منطقه وجود دارد كه باید با كمك یكدیگر، آنها راحل كنیم و نباید برای حل این مسائل منتظر غرب ماند.

رییس‌جمهور تركیه، همچنین با بیان اینكه جنایتهای گروه تروریستی داعش را محكوم می‌كند، تأكید كرد: من داعش را مسلمان نمی‌دانم و علیه آن نیز موضع‌گیری كرده‌ام.

شبد** 3404