به گزارش ايرنا از روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي ايلام، دكتر نصرتاله نقدي اظهار كرد: مواد غذايي آلوده تهديدي جدي براي سلامت انسان است و بر طرف كردن اين تهديد در گرو همكاري مشترك توليد كننده تا مصرف كنندگان است.
وي ادامه داد: شعار امسال هفته سلامت دسترسي عادلانه به خدمت سلامت با شعار ايمني غذا، از مزرعه تا سفره است كه تحقق آن نيازمند همراهي همه از مسوولان تا كشاورزان، توليدكنندگان و مصرف كنندگان است.
نقدي با بيان اينكه چنين شعاري با توجه به نيازهاي تغذيهاي و افزايش توليد مواد غذايي ميتواند باعث ارتقاي سطح آگاهي مصرفكننده شود، گفت: بر اساس اطلاعيه سازمان جهاني بهداشت مواد غذايي ناسالم باعث مرگ و مير 2 ميليون نفر در سال ميشود كه بيشتر آنها را كودكان تشكيل ميدهند.
وي تاكيد كرد: اين امر در حاليست كه مواد غذايي آلوده به عوامل ميكروبي، شيميايي و يا فيزيكي باعث بروز بيش از 200 نوع بيماري ميشود كه از اسهال تا برخي سرطانها از همين طريق به وجود ميآيد.
وي افزود: تغيير در شيوه توليد، توزيع و مصرف مواد غذايي، تغييرات زيستمحيطي، ظهور عوامل بيماريزاي جديد و مقاومت ضد ميكروبي از جمله مواردي هستند كه سلامت مواد غذايي را با خطر مواجه كرده است.
وي با بيان اينكه سفر و تجارت احتمال شيوع آلودگيها را افزايش ميدهد، گفت: بهبود ايمني مواد غذايي از مزرعه تا بشقاب بصورت هميشگي و همه جا از سوي سازمان جهاني بهداشت براي سال 2015 انتخاب شده است.
نقدي يادآور شد: براي داشتن مواد غذايي سالم ابتدا با رعايت نكات بهداشتي آنها را تميز نگه داشت و علاوه بر آن با جدا كردن مواد غذايي خام از پخته، پختن كامل مواد غذايي، طبخ غذا با درجه حرارت مناسب و استفاده از آب و مواد غذايي سالم در اين راه كوشا بود.
وي هدف برنامههاي هفته سلامت را جلب مشاركت مردمي و همكاريهاي بينبخشي دستگاههاي مرتبط با سلامت مردم و فرهنگسازي و اطلاعرساني در زمينه ارتقاي سلامت برشمرد.
وي خاطر نشان كرد: اتخاذ روشي جامع براي كنترل كيفي مواد غذايي بخصوص در كارخانهها توليد محصولات غذايي حساس مانند لبنيات، فرآوردههاي گوشتي و نوشيدنيها امري ضروري است.
به گفته وي، بسياري از دغدغههاي مردم در رابطه با سلامت مواد غذايي ناشي از ترويج تفكر ناموجه است كه همين موضوع ميتواند تاثير نامطلوبي بر تغذيه شهروندان داشته باشد.
دكتر نقدي گفت: سازمان غذا و داروي كشور برنامهي تحول غذايي را در دست اقدام دارد و همين امر نيز منجر به برنامهريزي مدون و كارآمد در جهت ارتقاي شاخصهاي سلامت در سطح جامعه شده است.
7177/9002
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۴
ايلام - ايرنا - معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي ايلام گفت: ايمني مواد غذايي نيازمند مسووليت پذيري همه عوامل از مزرعه تا سفره است.