به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا ؛ بیستم فروردین ماه سالروز عروج عارفانه بزرگمرد عرصه هنر دفاع مقدس است، آوینی شهیدی كه تمام توان و هنر خودش را به خدمت گرفت تا روح ما را به روح شهدا كه در هستی غرق شده اند، پیوند زند.
شهید آوینی سال ها به تصویرگری از جنگ ایران و عراق پرداخت و خالق روایت های بسیاری از آن روزگار شد و در این راه به فیض شهادت نایل آمد.
مقام معظم رهبری درباره شهید آوینی گفتند سید شهیدان اهل قلم، سید مرتضی آوینی بود. شهید سید مرتضی آوینی نماد هنر و هنرمند انقلاب اسلامی بود .
وی در شهریور 1326 هجری خورشیدی در كنار حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در دیار ری دیده به جهان گشود.
او از كودكی با هنر انس داشت، شعر می سرود، نقاشی می كرد و داستان و مقاله می نوشت، به همین خاطر در دانشگاه رشته معماری را انتخاب كرد و در آن رشته به تحصیل پرداخت.
مطالعه ادبیات و فلسفه برایش مهم و لذتبخش بود، روح بیآرام او همیشه در پی یافتن حقیقت بود. در همین حس و حال بود كه سال 1357 رسید. انقلاب كه پیروز شد آوینی گویی گم شده خود را یافته بود.
عشق و علاقه آوینی به تفكرات امام خمینی(ره) و اندیشه حكومت دینی او را یكسره به خدمت انقلاب درآورد.
آوینی طبق ضرورت زمان روی به فیلمسازی آورد. او كار فیلمسازیاش را از گروه تلویزیونی جهاد سازندگی و با ساخت فیلمهای مستند آغاز كرد.
با وقوع جنگ، آوینی دوربینش را به سوی جبههها برد. نخستین فیلمی كه او درباره جنگ ساخت فتح خون نام گرفت.
پس از آن دست به ساخت مجموعه دیگری درباره جنگ شد كه 11 قسمت داشت به عنوان حقیقت ،چرا كه آوینی مردی بود كه همیشه دنبال حقیقت بود.
كار بعدی او مجموعه روایت فتح بود كه با صدایی دلنشین و آرام بر دل ها می نشست و همین باعث شد كه سالها علاقه مندان به دفاع هشت ساله مردم ایران را پای تلویزیون نشاند.
اما در ساخت دوره جدید روایت فتح در بهار سال 1372 هنگام بررسی دالانی در منطقه فكه، سید مرتضی آوینی كه پیشاپیش گروه حركت می كرد با یك مین خنثی نشده برخورد كرده و از ناحیه پا به شدت زخمی شد..
مینی كه سال ها انتظار مرتضی آوینی را می كشید در 20 فروردین سال 72 زیر پای این شهید پر آوازه منفجر شد تا وی را به خدا و دیگر هم رزمانش نزدیك و به درجه رفیع شهادت برساند.
مجموعه روایت فتح كاری ماندگار از شهید آوینی است كه تا همیشه تاریخ نام و یاد و اندیشه او را در میان ما زنده نگاه می دارد. این مجموعه با موسیقی ماندگارش مانند ستاره ای در آسمان ایثار و شهادت می درخشد و به گفته یكی از بزرگان، كه 'هنر كوبنده سلطه گران است' به واقع شهید مرتضی آوینی در این اثر ارزش های ناب اسلامی را احیا كرده است.
شهید سیدمرتضی آوینی، تمام لحظه های عمر با بركت خود را به ویژه پس از انقلاب اسلامی، در مسیر به فعلیت رساندن ارزش ها و احكام اسلامی در قالب هنر صرف كرد و به حق در این راه خدمات ارزنده كم نظیری را در عرصه های گوناگون و گسترده هنر و اندیشه از خود به یادگار گذاشت.
سالروز شهادت این هنرمند فرزانه، به عنوان روز هنر انقلاب اسلامی نامیده شده است.
فراهنگ**9338**1569
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۵
تهران-ایرنا- شهید سید مرتضی آوینی از كودكی با هنر انس داشت به طوری كه سرودن شعر، نقاشی و داستان و مقاله نویسی و سپس روایت گری دوران دفاع مقدس را در كارنامه پربار خود ثبت كرد.