محمود صفرزاده روز پنجشنبه در گفت و گو با ايرنا به كشته شدن يك قلاده پلنگ ايراني در دشت ماهانك بردسير در ايام نوروز امسال اشاره كرد و افزود: از يك سال قبل نمايه و آثاري از حضور پلنگ در اين زيستگاه وجود داشت كه اقدامات حفاظتي را انجام داديم زيرا در اين منطقه آهو، ميش، بز و گوشت خواران ديگري نيز وجود دارد.
وي بيان كرد: بر اثر بارندگي هاي اخير و سردي هوا اين پلنگ به دامنه تپه ها و دشت يا به قصد شكار و يافتن طعمه اي آماده، نزديك گله شده و در حالي كه هنوز آسيبي به گله نرسانده بود چوپان گله به يكي از دامداران خبر مي دهد.
وي گفت: دامدار به دليل اطلاع نداشتن از حيات وحش نسبت به اين حضور پلنگ ايراني واكنش نشان مي دهد و با خودرو به دنبال اين حيوان مي افتد و با اين كارش پلنگ را بسيار مي دواند كه در نهايت پلنگ به خودرو برخورد مي كند و از ناحيه سر، دست و پا آسيب جدي مي بيند و سپس تلف مي شود.
مديركل حفاظت محيط زيست استان كرمان افزود: اگر فرض كنيم گونه نادري از حيوانات به دامي حمله و آن را تلف كرد نبايد آن حيوان را نابود كنيم دامداران مطمئن باشند كه طبق روند قانوني خسارت آنها پرداخت مي شود.
وي با تاكيد بر آشتي كردن مردم با حيات وحش و طبيعت گفت: عوام فكر مي كنند يوزپلنگ آسيايي از درنده ترين حيوانات است در حالي كه به هيچ وجه اينگونه نيست.
صفرزاده افزود: نوروز امسال محيط بانان در قالب اكيپ هاي كشيك در زيستگاه هاي حساس و بويژه مناطق حفاظت شده كار حفاظت را بر عهده داشتند كه در مواردي شروع به شكار و نفوذ به زيستگاه ها اتفاق افتاد و ماموران ما قبل از اينكه تيري شليك شود و حيواني آسيب ببيند از آنها حفاظت و صيانت كردند.
وي اظهار كرد: نوروز امسال زنده گيري چند مورد شامل كبك، تيهو، بره و كره اتفاق افتاده بود كه يا از طريق خود اظهاري يا شناسايي آنها خوشبختانه اتفاق خاصي براي اين گونه ها روي نداد.
وي با تاكيد بر اينكه تك تك مردم بايد براي حفاظت از حيات وحش پاي كار باشند، افزود: همياران و محيط بانان دل در گرو حفاظت محيط زيست دارند.
مديركل حفاظت محيط زيست استان كرمان گفت: كودكان را از حيات وحش نترسانيم زيرا اين ترس در بزرگسالي موجب مي شود به حيوانات صدمه بزنند.
وي تصريح كرد: ترس از حيوانات در دوران كودكي در روحيه آنها باقي مي ماند و در برخي موارد در بزرگسالي ممكن است با همين ترس اقدام به نابودي حيوانات كنند.
وي گفت: اگر كودكانمان را آموزش دهيم و به آنها بگوييم حيوانات جزئي از طبيعت و حيات وحش هستند و بايد باشند تا نقش خود را در اين محيط ايفا كنند خطرات وارده به اين حيوانات كمتر خواهد شد.
صفرزاده افزود: رسانه ها نقش مهمي در اطلاع رساني و آگاهي دادن مردم در زمينه حفاظت از حيات وحش و طبيعت بر عهده دارند.
وي گفت: دامداران بايد بدانند پلنگ كاري به گله آنها ندارد و نبايد چوپان با ديدن يك پلنگ هراسان شود و اقدام به كشتن حيوان كند.
وي بيان كرد: همچنين همه بايد بدانند يوزپلنگ حيواني ترسو، خجالتي و نجيب است و كاري به انسان ندارد و يكي از همكاران ما مدتي پيش از يك يوزپلنگ به همراه توله هايش از فاصله دو متري عكس گرفت.
مديركل حفاظت محيط زيست استان كرمان افزود: يوزپلنگ كاري به انسان ندارد مگر اينكه اين حيوان احساس كند مي خواهند به او آسيب برسانند كه ممكن است در قبال آن واكنش نشان دهد.
وي تصريح كرد: حيوانات هم دشمن طبيعي دارند و هم حيوانات ديگر را شكار مي كنند و اين اتفاق بايد وجود داشته باشد تا تعادل اكولوژيست برقرار باشد.
مركز شهرستان بردسير در فاصله 61 كيلومتري كرمان است.
443/3028 / 1539
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۸
كرمان - ايرنا - مديركل حفاظت محيط زيست استان كرمان گفت: عاملان مرگ پلنگ ايراني در دشت ماهانك بردسير دستگير و تحويل مقامات قضايي شدند و در حال حاضر با قرار وثيقه آزاد هستند اما پرونده آنها همچنان باز است.