سايت خبري يافته لرستان در يادداشت روز پنجشنبه نوشته است: نگه‌داري دام و طيور در برخي مناطق شهر خرم‌آباد و از جمله منازل محله پشت بازار زندگي مردم را با مشكل مواجه كرده است.

در ادامه مطلب آمده است : اين روزها محله پشت بازار به عنوان يكي از قديمي‌ترين محلات خرم‌آباد با مشكلات عديده‌اي از جمله معضل خريد و فروش و نگه‌داري دام و طيور در برخي منازل همراه است.

حضور احشام در اين محله و به طور عمده در منطقه 'جمشيد‌آباد' به عنوان يك معضل بزرگ، موجب نارضايتي مردم شده و بيم مي‌رود انتقال بيماري‌هاي ناشي از دام، سلامت ساكنين محل را تهديد ‌كند.

كيوان آقايي 40 ساله كه از بدو تولد در اين محل سكونت دارد، مي‌گويد: كساني كه اقدام به نگه‌داري دام مي‌كنند، توجه ندارند كه حقوق ديگر ساكنين محله را فداي خواسته‌هاي خود كرده و بوي تعفن ناشي از نگه‌داري دام و ديگر حيوانات موجبات اختلال در روند عادي زندگي مردم شده است.

ئي با اشاره به وجود طويله هايي در مجاورت منبع ذخيره سازي آب، اضافه مي‌كند: اين به اصطلاح شهروندان با قوانين زندگي در شهر آشنا نيستند و متاسفانه مرز زندگي شهري و روستايي را از يك‌ديگر تفكيك نكرده‌اند.

وي تاكيد مي‌كند: بارها مراتب را تلفني به مسوولان مربوطه اطلاع داده‌ايم و شهرداري و بازرسان مركز بهداشت هم در جريان فعاليت اين دام‌داري‌هاي خانگي هستند ولي نمي‌دانم چرا از فعاليت آن‌ها جلوگيري نمي‌شود.

كامران از ديگر ساكنان محله نير دل‌ پري از حضور حيوانات در محله دارد، وي ضمن اشاره به آلودگي‌هاي صوتي شبانه روزي حضور حيوانات در منازل، تاكيد مي‌كند: نگه‌داري و تردد دام و طيور در محله پشت بازار باعث تخريب محيط زيست و درختان پارك جنگلي انتهايي محله شده، به نحوي‌كه ساكنين روزانه شاهد تردد احشام در اين پارك هستند و متاسفانه هيچ معانعتي براي حضور گله‌هاي گوسفند به عمل نمي‌آيد و با توجه به اينكه هيچ نهاد و سازماني هم نظارت چنداني بر اين مسئله ندارد، به نظر مي‌رسد كه اين وضعيت به حال خود رها شده است.

وي اضافه مي‌كند: فصل گرما در پيش است و با گرم شدن هوا، بوي مشمئزكننده فضولات دام‌ها، همسايگان را آزار مي‌دهد و حشرات زيادي به محل‌هاي نگه‌داري احشام مي‌كشاند.

قانون چه مي گويد؟

بند 20 ماده 55 قانون شهرداري تصريح مي‌كند: جلوگيري از ايجاد و تاسيس كليه اماكن كه به‌ نحوي از انحاء موجب بروز مزاحمت براي ساكنين يا مخالف اصول بهداشت در شهرهاست، شهرداري مكلف است از تاسيس كارخانه‌ها، كارگاه‌ها، گاراژهاي عمومي و تعميرگاه‌ها و دكان‌ها و همچنين مراكزي كه مواد محترقه مي‌سازند و اصطبل چارپايان و مراكز دام‌داري و به‌طور كلي تمام مشاغل و كسب‌هائي كه ايجاد مزاحمت و سر و صدا كنند يا توليد دود يا عفونت و يا تجمع حشرات و جانوران نمايد جلوگيري كند و در تخريب كوره‌هاي آجر و گچ و آهك‌پزي و خزينه گرمابه‌هاي عمومي كه مخالف بهداشت است اقدام نمايد و با نظارت و مراقبت در وضع دودكشهاي اماكن و كارخانه‌ها و وسائط نقليه كه كاركردن آن‌ها دود ايجاد مي‌كند از آلوده شدن هواي شهر جلوگيري نمايد و هر گاه تاسيسات مذكور فوق قبل ازتصويب اين قانون به وجود آمده باشد آن‌ها را تعطيل كند و اگر لازم شود آنها را به خارج از شهر انتقال دهد.

در ماده 688 قانون مجازات اسلامي نيز آمده است: هر اقدامي كه تهديد عليه بهداشت عمومي شناخته شود از قبيل: آلوده كردن آب آشاميدني يا توزيع آب آشاميدني آلوده، دفع غيربهداشتي فضولات انساني و دامي و مواد زايد، ريختن مواد مسموم كننده در رودخانه‌ها، زباله در خيابان‌ها و كشتار غيرمجاز دام، استفاده غيرمجاز فاضلاب خام يا پس آب تصفيه خانه‌هاي فاضلاب براي مصارف كشاورزي ممنوع مي‌باشد و مرتكبين چنانچه طبق قوانين خاص مشمول مجازات شديدتري نباشند‌، به حبس تا يك سال محكوم خواهند شد.

• تبصره 1 – تشخيص اينكه اقدام مزبور تهديد عليه بهداشت عمومي و آلودگي محيط زيست شناخته مي‌شود و نيز غيرمجاز بودن كشتار دام و دفع فضولات دامي و همچنين اعلام جرم مذكور حسب مورد بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ، سازمان حفاظت محيط زيست و سازمان دامپزشكي خواهد بود. (اصلاحي مصوب 8/5/1376)

بر اساس بند 20 ماده 55 و ماده 100 شهرداري‌ها و 688 قانون مجازات اسلامي نگهداري دام در شهر ممنوع بوده و كار غيرقانوني محسوب مي‌شود و مسوولان دستگاه‌هايي مثل شهرداري خرم‌آباد، شوراي شهر، محيط زيست، بهداشت محيط و دادگستري كه مي‌توانند در مقابله با اين وضعيت اقدامي به عمل آورند، وارد عمل شوند.

توجه به حقوق دامداران و شهروندان، تعيين مكاني در محدوده مناسب خارج از شهر، راه‌اندازي و تجهيز ايستگاه‌هاي نگهباني، آموزش نگهبانان اين منطقه، احياي درختان با كاشت نهال جديد و از جمله بلوط، تلاش براي كاهش تخريب‌هاي زيست محيطي و ... از جمله مواردي است كه بايد در دستور كار متوليان قرار گيرد.

منبع سايت يافته