قشم - ايرنا - نماينده ولي فقيه در سازمان حج و زيارت با محكوم كردن اقدام ماموران متخلف فرودگاه جده عربستان، گفت: بايد متخلفان اين حادثه به اشد مجازات برسند و استمرار سفرهاي حج عمره به عملكرد مقام هاي سعودي در برخورد با اين موضوع بستگي دارد.

حجت الاسلام سيدعلي قاضي عسگر روز جمعه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا، افزود: در صورتي كه مقام هاي سعودي برخورد قاطعي با اين موضوع نداشته باشند، استمرار سفرهاي حج عمره به مصلحت كشور و مردم ايران نيست.

وي ادامه داد: به طور قطع حركت قبيح ماموران فرودگاه جده عربستان كه بايد تامين كننده امنيت مردم باشند، محكوم است و بايد متخلفان به اشد مجازات برسند.

حجت الاسلام قاضي عسگر اضافه كرد: مسوولان عربستان قول داده اند كه متخلفان به اشد مجازارت برسند و ما در انتظار عملي شدن اين وعده هستيم.

وي با تقبيح عمل ماموران ياد شده، كار آنها را يك اقدام بي سابقه دانست كه موجب جريحه دار شدن احساسات عموم مردم ايران شد.

نماينده ولي فقيه در سازمان حج و زيارت درخواست ايران براي برخورد شديد با ماموران متخلفت عربستاني را يك خواست معقول و به حق اعلام و اضافه كرد: مسوولان حج و زيارت و وزارت امور خارجه از همان لحضات اوليه وقوع اين حادثه وارد عمل شدند و بارها اعتراض رسمي خود را به صورت كتبي اعلام كردند.

حجت الاسلام قاضي عسگر گفت: همچنين در همان ابتداي امر مسوولاني از ايران به عربستان اعزام شدند و در گفت و گوهاي جدي با مقام هاي سعودي خواستار رسيدگي سريع و اشد مجازات براي متخلفان شدند.

وي افزود: مقامات سعودي و پليس جده نيز در اين زمينه بررسي و مستند سازي كرده و در نهايت افراد متخلفت شناسايي و زنداني شده اند.

حجت الاسلام قاضي عسگر تاكيد كد: اگر متخلفان اين حادثه زشت و بي سابقه به اشد مجازات برسند كمي احساسات ملت بزرگ ايران فروكش مي كند اما در غير اين صوت كنترل كردن احساسات مردم آسان نيست و امكان دارد كه تصميمات ديگري ديگري در اين زمينه گرفته شود.

هشتم فروردين ماه جاري دو نوجوان ١٤ و ١٥ ساله ايراني پس از انجام حج عمره و در حال بازگشت به ايران، در فرودگاه جده با مشكلاتي از جانب مامورين مستقر در فرودگاه مواجه شدند و اين در حالي است كه عربستان قوانين سختگيرانه اي درباره چنين جرايمي اعمال مي كند.

تعرض دو مامور سعودي به دو نوجوان زائر ايراني، پرسش ويژه آيت الله مكارم مبني بر اينكه 'آيا بايد با هر ذلتي عمره مستحبي انجام داد'، تاكيد آيت الله نوري همداني بر عدم سكوت در اين زمينه، واكنش رييسان قواي مقننه و قضاييه و خواسته نمايندگان مجلس براي قطع اعزام به عمره مفرده، برخي از موضع گيري هاي ايران در اين زمينه است كه بازتاب گسترده اي در رسانه هاي داخلي و خارجي داشته است.ك/2

2090/6048