به گزارش ایرنا، شبكه خبر آسیا اعلام كرد كه در این مذاكرات كه روز جمعه برگزار شد، آنگ سان سوچی، رهبر مخالفان دولت میانمار، تین سین، رییس جمهوری این كشور، شئومان، رییس پارلمان، آئونگ هلاینگ فرمانده ارتش و نمایندگانی از اقلیت های نژادی شركت داشتند.
میانمار آبان ماه سال گذشته و پیش از سفر باراك اوباما رئیس جمهور آمریكا به این كشور برای نخستین بار شاهد نشستی بی سابقه بین رییس جمهور، افسران ارشد نظامی و رقبای سیاسی از جمله آنگ سان سوچی رهبر مخالفان دولت بود.
این نشست ها در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری میانمار، كشوری فقیر در جنوب شرق آسیا است كه چند دهه تحت حاكمیت نظامیان اداره شده و همچنان سایه ژنرال ها بر آن دیده می شود و اقلیت مسلمان آن به وسیله بوداییان تندرو تحت فشار قرار گرفته و به رسمیت شناخته نمی شوند.
یی هتوت، وزیر اطلاعات میانمار دومین نشست میان رهبران میانمار را موفقیت آمیز خواند و گفت كه طرف های شركت كننده توافق كردند مذاكرات بیشتری انجام دهند، اما تاریخ بعدی نشست آنها اعلام نشده است.
اگرچه در نشست روز گذشته در مورد موضوعاتی از قبیل انتخابات سراسری، موانع قانونی برای كسب پست ریاست جمهوری توسط آنگ سان سوچی و توافق آتش بس بین اقلیت ها بحت و گفتگو شد، اما وزیر اطلاعات میانمار به جزئیات گفتگوها اشاره ای نكرد.
حزب جبهه ملی برای دموكراسی به رهبری آنگ سان سوچی خواستار اصلاح ماده ای از قانون اساسی این كشور است كه براساس آن مسیر انتخاب وی به عنوان رئیس جمهور هموار می شود.
براساس قانون اساسی میانمار، افرادی كه فرزندان و یا همسر آنها شهروند یك كشور خارجی باشند، نمی توانند به پست ریاست جمهوری این كشور دست یابند. این در حالی است كه شوهر و دو پسر آنگ سان سوچی شهروند انگلستان هستند.
حزب سان سوچی كه قرار است پس از 25 سال برای نخستین بار در یك انتخابات سراسری شركت كند، براساس پیش بینی خود در انتخابات ماه نوامبر (آبان – آذر) امسال می تواند به پیروزی قابل توجهی دست یابد.
با وجود این پیش بینی، آنگ سان سوچی روز پنجشنبه در مورد شركت قطعی این حزب در انتخابات سخنی نگفت. وی اعلام كرد كه باید با توجه به اتفاقاتی كه تا پیش از انتخابات رخ می دهد، برنامه های خود را مشخص كند.
رهبر مخالفان دولت میانمار تصریح كرد كه انتخابات ماه نوامبر (آبان – اذر) آزمایشی است كه مسیر گذار این كشور به سوی دموكراسی را نشان می دهد.
اگر چه دولت میانمار از سال 2011 در رویه ای بر خلاف 50 سال گذشته دست به اصلاحاتی در بخش سیاسی و اقتصادی این كشور زده است، اما مردم میانمار همچنان معتقدند قدرت زیاد ارتش در نظام حاكمیتی این كشور مانعی برای پیشرفت اصلاحات است.
وی پیش از این در مصاحبه ای عنوان كرده بود، در صورتی كه اصلاحاتی در قانون اساسی این كشور انجام نشود، تحریم انتخابات از گزینه هایی است كه احتمال انتخاب آن وجود دارد.
شئو مان، رییس مجلس میانمار پیش از این اعلام كرده بود ماه آینده رفراندومی برای انجام اصلاحات در قانون اساسی برگزار می شود، اما تصویب هرگونه تغییر اساسی در قانون تا پیش از انتخابات ماه نوامبر را رد كرده بود.
شئو مان از مقامات ارشد ارتش میانمار سال 2011 با كنار گذاشتن لباس نظامی وارد عرصه سیاست شد و از آن سال تاكنون ریاست مجلس نمایندگان این كشور را در اختیار دارد و گفته می شود رقیب احتمالی رهبر مخالفان در انتخابات ریاست جمهوری است.
میانمار مدعی است آزادترین انتخابات را در تاریخ این كشور پس از آن كه طی سه سال گذشته نظامیان اختیارات را به دولت غیرنظامی واگذار كردند، برگزار می كند.
آخرین انتخابات ریاست جمهوری میانمار سال 2010 میلادی با اتهامات گسترده تقلب در نتایج همراه بود. آنگ سان سوچی تا چند روز پس از انتخابات در حصر بود.
تین سین رییس جمهور میانمار از آن زمان مدعی است در حال انجام اصلاحاتی در این كشور برای جلب افكار جهانیان است و موفق شد تحریم های بین المللی را از میانمار بردارد.
آنگ سان سوچی پس از برخی اصلاحات وارد پارلمان شد و مذاكرات صلح آغاز شد، اما همچنان اقلیت مسلمان روهینگیا در این كشور تحت فشار دولت قرار دارند و مورد آزار قرار می گیرند.
آساق**241**1611
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۴
كوالالامپور – ایرنا – دومین دور از مذاكرات رهبران میانمار و مخالفان دولت برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این كشور بدون دستیابی به نتیجه پایان یافت و چگونگی حضور رهبر مخالفان در انتخابات همچنان در ابهام قرار دارد.