مهدي تركاشوند روز شنبه در گفت وگو با ايرنا با اشاره به تنوع صنايع در استان و متفاوت بودن آلاينده ها اظهار كرد: برنامه اي در دست تدوين است كه بر اساس آن سهم منابع آلايندگي در مناطق مختلف استان مشخص مي شود.
وي اظهار كرد: بر اين اساس، آلاينده ها بصورت منطقه اي كنترل خواهند شد و در هر يك از اين مناطق كميته اي خاص براي كنترل آلاينده ها برنامه ريزي خواهد كرد.
سخنگوي ستاد مهار محيط زيست استان اصفهان با اشاره به پايان زمان برنامه جامع كنترل كيفي هواي اصفهان در پايان سال جاري، اظهار كرد: اين برنامه در دي سال 92 تدوين و از ابتداي سال 93 اجرايي شد.
وي تصريح كرد: كيفيت هواي اصفهان با اجراي اين برنامه در سال گذشته به مراتب نسبت به سالهاي گذشته بهبود يافت و اين برنامه دستاوردهاي خوب براي محيط زيست استان حاصل كرد.
تركاشوند ادامه داد: با اجراي اين برنامه آلودگي كلانشهر اصفهان در سال گذشته مهار شد و ميزان آلودگي اين شهر به شرايط اضطرار نرسيد.
وي افزود: در سال گذشته ميزان آلودگي هواي اصفهان در برخي روزها براي افراد خاص در حد هشدار اعلام شد اما براي عموم به مرز هشدار نرسيد.
سخنگوي ستاد مهار محيط زيست استان اصفهان بر ادامه اجراي برنامه جامع كنترل كيفيت هواي اصفهان در سال جاري تاكيد كرد.
وي با اشاره به اينكه برخي از صنايع اصفهان از جمله ذوب آهن و فولاد مباركه در ليست صنايع آلاينده قرار دارند، افزود: تا زمانيكه اين صنايع به استانداردهاي زيست محيطي دست نيابند از ليست صنايع آلاينده خارج نخواهند شد و قانون بر آنها اعمال خواهد شد.
تركاشوند تصريح كرد: اين صنايع بايد بر اساس برنامه زمانبندي شده به استانداردهاي زيست محيطي دست يابند.
سخنگوي مهار محيط زيست استان اصفهان درباره برنامه هاي اين اداره كل براي مقابله با ريزگردها كه توسط مديران ارشد استان مورد تاكيد قرار گرفته است نيز گفت: در اين خصوص جلسات مختلف برگزار و مناطق مستعد و كانون هاي گرد و غبار استان شناسايي شده است.
وي با اشاره به اينكه دبيرخانه ستاد مقابله با ريزگردها زير نظر محيط زيست استان فعال شده است، گفت: بزودي خبرهاي خوبي در خصوص مقابله با ريزگردها اطلاع رساني خواهد شد.
تركاشوند درباره احياي تالاب بين المللي گاوخوني نيز گفت: بدنبال تدوين و اجراي طرح جامع مديريت زيست بومي تالاب گاوخوني با همكاري دانشگاهها، صنايع و برخي دستگاهها هستيم و اميدواريم بتوانيم در آينده نزديك اين تالاب را احيا و از ايجاد يك كانون ريزگردها در استان جلوگيري كنيم.
پيش از اين معصومه ابتكار معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان محيط زيست در 14 ماه جاري در سفر به شرق اصفهان و بازديد از تالاب بين المللي خشك شده گاوخوني از عزم دولت براي احياي تالاب بين المللي گاوخوني خبر داد و گفت: طرح احياي اين عرصه طبيعي در دستور كار دولت قرار دارد.
تالاب گاوخوني به وسعت تقريبي 476 كيلومتر مربع در 167 كيلومتري جنوب شرق اصفهان در كنار شهر ورزنه واقع و يكي از 24 تالاب ايراني ثبت شده در كنوانسيون بين المللي رامسر است.
كنوانسيون رامسر براي حفاظت از تالابهاي بين المللي و پرندگان مهاجر تشكيل شده است.
تالاب گاوخوني كه از نظر زيست محيطي نقشي مهم و اثر گذار بر وضعيت اقليمي و آب و هواي منطقه مركزي ايران دارد، حيات خود را از جريان زاينده رود مي گيرد.
خشكي زاينده رود علاوه بر اثرات گسترده زيست محيطي در منطقه، حيات تالاب گاوخوني را نيز در معرض خطر جدي قرار داده و اين عرصه طبيعي در انتظار زايندرود است تا از مرگ حتمي نجات يابد.
تالاب گاوخوني اصفهان به دليل خشكسالي هاي ممتد و نابساماني در نظام مديريتي زاينده رود طي سالهاي اخير از يك عرصه طبيعي مفيد و كانون جمعيتي به يكي از تهديدات زيست محيطي منطقه تبديل شده و ريزگردهاي ناشي از خشك شدن اين عرصه به عنوان يك چالش منطقه اي مطرح و موجب نگراني شده است.
گاوخوني پيش از خشك شدن به دليل اهميت بالاي بين المللي و به سبب وجود گونه هاي زيستي نادر گياهي و جانوري سالانه ميزبان بيش از 20 هزار پرنده بوده است.
كاهش تبعات تغييرات آب و هوايي، تصفيه پساب هاي جاري شده در زاينده رود، پركردن سفره هاي آب زيرزميني، جلوگيري از سيلاب، گردشگري و مباحث فرهنگي، تثبيت شن هاي روان و گنجينه متنوع زيستي و ژنتيكي از جمله ارزش ها و كاركردهاي اين تالاب بوده اما اكنون به دليل قطع و وصل مداوم آب در بستر زاينده رود و خشكي چندين ساله اين رودخانه، قدم به اقليمي فراخشك گذاشته است.
مطالعات خاكشناسي صورت گرفته در تالاب گاوخوني بيانگر خشكي همه بخشهاي سطحي تالاب است و تنها برخي بخش هاي سفره هاي آب زيرزميني همچنان وجود دارد و با چنين وضعيتي اين تالاب در شرايط بحراني به سر مي برد.
ت/ 2093/ 6508
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۵
اصفهان - ايرنا - سخنگوي ستاد مهار محيط زيست استان اصفهان از كنترل آلايندگي اين استان بصورت منطقه اي خبر داد و گفت: براي آلايندگي در هر ناحيه استان، كميته خاص تشكيل خواهد شد.