تهران - ایرنا - رییس كمیته پارالمپیك ایران گفت: در پارالمپیك 2012 لندن 79 ورزشكار داشتیم و پیش بینی ما این است كه این تعداد برای پارالمپیك 2016 ریودوژانیرو به 100 نفر افزایش یابد.

به گزارش ایرنا، محمود خسروی وفا امروز (دوشنبه) در جریان مراسم امضای تفاهمنامه همكاری بین كمیته ملی پارالمپیك و سازمان آموزش و پروش مدارس استثنایی كشور اظهار داشت: تاكنون ساره جوانمردی در تیراندازی و تیم های والیبال نشسته مردان و زنان حضور خود در پارالمپیك را قطعی كرده اند.

وی افزود:‌ این سهمیه ها در سال 93 كسب شد و ورزشكاران دیگر رشته ها باید برای رسیدن به ریودوژانیرو در مسابقات انتخابی كه امسال برگزار می شود، حضور یابند.

خسروی وفا در مورد امضای تفاهمنامه با سازمان آموزش و پروش مدارس استثنایی كشور، گفت: امضای این تفاهم نامه و همكاری نزدیكتر، فرصتی برای شناخت ظرفیت هاست.

وی تاكید كرد: از 10 تا 12 سال قبل همكاری در مسائل ورزشی را با این سازمان داشته ایم و با پیشنهاد رییس این سازمان تفاهم نامه ای امضا كردیم تا تعاملات ما رسمی و كار اجرایی نزدیكتری بین دو نهاد آغاز شود.

این مقام مسوول افزود: ظرفیت آموزشی و پژوهشی در سازمان آموزش و پروش استثنایی متمركز است كه می تواند برای ورزش معلولان كمك بسیار خوبی باشد. از نظر ما این سازمان یك ظرفیت مفید خواهد بود تا بتوانیم به افتخارات بیشتری در ورزش معلولان جهان دست یابیم.

رییس كمیته ملی پارالمپیك ایران با تاكید براینكه تفاهنامه فوق در زمینه های آموزشی، پژوهشی و علمی فرهنگی خواهد بود گفت: سالی دو نوبت نشست خواهیم داشت كه ابتدا برنامه های سال را تدوین می كنیم و در جلسه دوم گزارش عملكرد را بررسی خواهیم كرد.

خسروی وفا ادامه داد:30 درصد از مدال های پارالمپیكی ایران را دانش آموزان مدارس استثنایی در رشته دو و میدانی به دست آورده اند و یقین داریم با استعدادیابی كه در این مدارس انجام می شود آمار فوق افزایش چشمگیری خواهد یافت.

رییس كمیته ملی پارالمپیك در ادامه با اشاره به تلاش این كمیته برای تاسیس فدراسیون ورزش افراد با هوش میانه افزود: تاسیس فدراسیون نیاز به مجوز مجلس شورای اسلامی دارد و زمان بر است. پیشنهاد می شود تا نهایی شدن این موضوع انجمن ورزش افراد با هوش میانه زیر نظر سازمان آموزش و پرورش مدارس استثنایی قرار گیرد. مانند فدراسیون ورزش های ملی دانشگاهی و دانش اموزی كه زیر نظر وزارت علوم و آموزش و پرورش فعالیت می كنند.

در ادامه مجید قدمی رییس سازمان آموزش و پروش مدارس استثنایی كشور اظهار داشت: سالهاست كه بین دو نهاد همدلی خوبی وجود دارد و ما نیز از این تفاهم نامه استقبال می كنیم.

وی با اشاره به اینكه نمایندگان سازمان آموزش و پرورش مدارس استثنایی، كار استعدایابی در مدارس را عملیاتی خواهند كرد، افزود: مربیان و معلمان در دوره های آموزشی كمیته پارالمپیك شركت خواهند كرد. ظرفیت های وجود دارد كه شاید از آن اطلاع نداریم كه با همكاری كمیته ملی پارالمپیك شناسایی خواهیم كرد.

قدمی ادامه داد: فردا(سه شنبه) نشستی با خیرین كشور داریم و حتما از آنان در این زمینه استفاده خواهیم كرد.

وی با اشاره به ایجاد چهار منطقه ورزش معلولین برای رشد و توسعه ورزش دانش آموزان استثنایی گفت: مشهد، فارس، شمال كشور و همدان چهار منطقه فوق هستند كه اردوگاه مشهد راه اندازی شده است. اردوگاه شمال نیز به زودی افتتاح می شود و همدان و فارس نیز در دست تكمیل است.

اهداف تفاهنامه كمیته ملی پارالمپیك و سازمان آموزش و پرورش مدارس استثنایی به قرار زیر است:

- توسعه و گسترش فعالیت های تربیت بدنی در بین سه گروه دانش آموزان آسیب دیده بینایی، جسمی حركتی و دانش آموزان با نیازهای ویژه ذهنی.

- فراهم كردن زمینه توسعه و تعمیم نهضت پارالمپیك و اهداف آن در مدارس تحت پوشش.

- ارتقاء سطح علمی دست اندركاران امور ورزش گروه های استثنایی دانش آموزان آسیب دیده بینایی، دانش آموزش با نیازهای ویژه ذهنی و دانش آموزان جسمی جركتی.

- مشاركت در طراحی و اجرای پژوهش های مربوط به فعالیت های ورزش گروه های یاد شده.

- تلاش برای ارائه توانمندی های ورزشی دانش آموزان استثنایی

- استعدادیابی

- برگزاری دوره های آموزشی مشترك با هدف توسعه ورزش معلولین و دانش آموزان استثنایی.

- همكاری با بخش پزشكی كمیته ملی پارالمپیك در مورد برنامه هایی اجرایی و تحقیقاتی مربوط به گروه های دانش آموزی ذكر شده

ورزشی(3)**3783**1379**1584