اسلام آباد – ایرنا – نخست وزیر پاكستان با حمایت صریح از قطعنامه مصوب پارلمان كشورش مبنی بر ضرورت حل صلح آمیز بحران یمن و وارد نشدن پاكستان به این جنگ، عملا درخواست عربستان از پاكستان را برای پیوستن به ائتلاف حمله به یمن رد كرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد نواز شریف عصر دوشنبه در سخنان مهمی درباره موضع رسمی دولت اسلام آباد درقبال مساله یمن، گفت و گو میان گروه های یمنی را تنها راه حل صلح آمیز این بحران دانست.

نواز شریف این سخنان را بعد از جلسه مهمی با اعضای هیات دولت مطرح كرد و گفت: قطعنامه ای كه روز جمعه گذشته به تصویب پارلمان رسید، كاملا این نكات اصولی را تایید می كند كه مساله یمن باید از طریق گفت و گو و به روش صلح آمیز حل شود.

عربستان از پاكستان خواسته بود تا به ائتلاف حمله به یمن بپیوندد و ظرفیت های نیروهای هوایی، دریایی و زمینی ارتش خود را برای حمله به یمن در اختیار ریاض قرار دهد اما نواز شریف امروز با تاكید بر ضرورت حل صلح آمیز مساله یمن، عملا پاسخ رد به عربستان داد.

قطعنامه پارلمان پاكستان كه در آن بر ضرورت توقف جنگ یمن، اتخاذ موضع بیطرفانه از سوی پاكستان، ارسال كمك های انسان دوستانه به یمن و انجام گفت و گو میان گروه های یمنی تاكید شده است، روز جمعه گذشته و تنها كمتر از یك روز بعد از سفر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد و رایزنی های وی با مقامات عالی پاكستان تصویب شد.

نواز شریف در سخنان امروز خود همچنین با یادآوری دیدار روز پنجشنبه گذشته خود با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در جریان سفر وی به اسلام آباد، گفت: درباره تحولات یمن با طرف ایرانی صبحت كردیم و از ایران نیز خواستیم تا از ظرفیت های خود برای متقاعد كردن گروه های یمنی برای حضور در پای میز مذاكره با یكدیگر استفاده كند.

نخست وزیر پاكستان در بخشی دیگر از سخنان خود، به خاطر دلجویی از عربستان، اظهارات تكراری گذشته را دوباره مطرح كرد و گفت: در قطعنامه پارلمان همچنین به صراحت تاكید شده است كه اگر تمامیت ارضی و حاكمیت ملی عربستان نقض شود و یا اماكن مقدس در این كشور مورد تهدید قرار گیرد، پاكستان در مقابل این تهدید پاسخ قاطع خواهد داد.

كارشناسان و تحلیل گران آگاه به تحولات خاورمیانه و نیز صاحب نظران پاكستانی اعتقاد دارند كه هیچ خطری در منطقه عربستان و به ویژه اماكن مقدس اسلامی را در این كشور تهدید نمی كند.

نواز شریف در ادامه گفت: به رغم اینكه بسیاری از نیروهای پاكستان درگیر مبارزه با تروریسم در داخل كشور هستند، اما همچنان اطمینان می دهیم كه از تمامیت ارضی و حاكمیت ملی عربستان دفاع خواهیم كرد.

نواز شریف همچنین به دلجویی از كشورهای شورای همكاری خلیج فارس پرداخت و گفت: دولت پاكستان به روابط دوستانه و محكم خود با كشورهای عضو شورای همكاری خلیج فارس ادامه خواهد داد.

عربستان از پاكستان خواسته است تا ظرفیت نیروی هوایی، دریایی و زمینی ارتش خود را برای حمله به یمن، در اختیار ریاض قرار دهد.

در قطعنامه اخیر پارلمان پاكستان، هیچ توجهی به درخواست عربستان سعودی از پاكستان برای پیوستن به حمله به یمن نشده است كه این حاكی از مخالفت پارلمان با ورود پاكستان به این جنگ است. در طول جلسات رسیدگی به مساله یمن، بسیاری از نمایندگان ارشد و چهره های سرشناس پاكستان به صراحت با مشاركت كشورشان در جنگ یمن مخالفت كردند. افكار عمومی پاكستان نیز به شدت مخالف دخالت این كشور در مساله یمن است.

آساق*1**1723