علیرضا ارزانی ممقانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اتحادیه صنف آجیل و خشكبار مشهد دومین اتحادیه در كشور به لحاظ تعداد اعضا، تولیدكنندگان نیز خرده فروشی و عمده فروشی است.
وی گفت: مشهد به عنوان دومین اتحادیه صنف آجیل و خشكبار كشور دارای هزار و 200 عضو، 280 واحد فرآوری، 150 واحد عمده فروشی و 700 واحد خرده فروشی است.
رییس اتحادیه صنف آجیل و خشكبار كشور افزود: مشهد انحصار تولید تخمه جابانی(ژاپنی) و آلوخشك را در جهان دارد و همچنین 50 درصد از تولیدات انجیر خشك استان فارس كه از مرغوبیت و محبوبیت خاصی در ایران برخوردار است توسط صادركنندگان مشهدی به خارج از كشور ارسال می شود.
وی گفت: همچنین با توجه با توسعه كشت پسته در خراسان رضوی و بحران كم آبی در كرمان پیش بینی می شود طی پنج سال آینده خراسان رضوی گوی سبقت را از كرمان در تولید پسته ربوده و به منطقه شماره یك تولید این محصول باغی در كشور تبدیل شود.
ارزانی ممقانی افزود: مشهد با توجه به حجم بالای زائران و علاقه شهروندان به مصرف آجیل و خشكبار بیشترین سرانه مصرف این نوع محصول و خرید آن را به صورت سوغات در كشور دارد .
وی ادامه داد: بیشترین محصولات آجیل و خشكبار به صورت خام از سایر استانها یا كشورهای همجوار وارد مشهد می شود زیرا این شهر مركز درجه یك فرآوری آجیل و خشكبار خام است.
رییس اتحادیه صنف آجیل و خشكبار گفت: هم اینك با توجه به ظرفیتهای فرآوری و عرضه آجیل و خشكبار در مشهد، زمینه راه اندازی بزرگترین شهرك تخصصی آجیل و خشكبار آسیا با سرمایه گذاری بخش خصوصی و هدف تجمیع فعالان این عرصه در یك مكان در این شهر فراهم شده است.
وی افزود: قرار بود ساخت بزرگترین شهرك تخصصی آجیل و خشكبار آسیا پارسال در مشهد آغاز شود كه بنا به دلایلی این اقدام به اواسط امسال موكول شد.
ارزانی ممقانی ادامه داد: سازمانهای مختلف همچون جهاد كشاورزی، حفاظت محیط زیست، شهرداری، راه و شهرسازی و دیگر ارگانهای ذیربط در صدور مجوز برای راه اندازی این شهرك دخیل هستند ور در این میان ادارات محیط زیست و جهاد كشاورزی به دلایل مختلف موافقت خود را برای ایجاد این شهرك به آسانی اعلام نكردند.
وی گفت: پس از یك سال تلاش برای جلب رضایت مسوولان به منظور راه اندازی این شهرك زمینه صدور مجوز برای اختصاص زمین مورد نظر از سوی متولیان فراهم شده و قرار است موافقت نهایی برای این موضوع در نشست كمیسیون ماده پنج استانداری خراسان رضوی اعلام شود.
او افزود: زمینی به مساحت 60 هكتار در منطقه میامی مشهد برای راه اندازی شهرك تخصصی آجیل و خشكبار در نظر گرفته شده كه با سرمایه گذاری 660 میلیارد ریال بخش خصوصی 165 واحد در آن مستقر می شوند.
رییس اتحادیه صنف آجیل و خشكبار ادامه داد: واحدهای مستقر در این شهرك صنعتی در زمینه تولید، فرآوری، بسته بندی و عرضه آجیل و خشكبار فعالیت خواهند كرد لذا دو هزار و 500 نفر به صورت مستقیم در آن مشغول به فعالیت می شوند.
وی گفت: راه اندازی این شهرك كه جزو مشاغل سبز به شمار می رود ضمن ایجاد فرصتهای شغلی مناسب نه تنها در زمینه آلودگی هوا مشكل ساز نخواهد بود بلكه به كاهش واردات بی رویه، كاهش قیمت و ارزآوری آجیل و خشكبار كمك می كند.
ارزانی ممقانی اظهار امیدواری كرد با همیاری مسوولان دستاندركار بزرگترین شهرك تخصصی آجیل و خشكبار كشور تا دو سال آینده به بهره برداری برسد.
وی افزود: بزرگترین شهرك تخصصی آجیل و خشكبار در مشهد كه قطب برخی اقلام آجیل از جمله پسته می باشد می تواند به پایانه فروش آجیل و خشكبار تبدیل شده و موجب رونق بخش اقتصاد كشور شود.
ایرانیان سالانه 40 هزار تن آجیل و خشكار مصرف می كنند كه از این میزان حدود 15 هزار تن آن در خراسان رضوی مصرف می شود.
7489/1858
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۲
مشهد - ایرنا - رییس اتحادیه صنف آجیل و خشكبار كشور گفت: با توجه به ظرفیتهای بالا در فرآوری و عرضه آجیل و خشكبار مشهد قابلیت تبدیل شدن به مركز فرآوری آجیل و خشكبار ایران را دارد.