مشهد - ايرنا - كارشناس كنترل عفونت بيمارستاني دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: رعايت بهداشت دست در بيمارستان ها و مراكز درماني زير پوشش اين دانشگاه در استان خراسان رضوي بين 40 تا 50 درصد است.

دكتر رضا وفايي نژاد روز سه شنبه در حاشيه كنگره بين المللي راهبردهاي پيشگيري از عفونت هاي مرتبط با مراقبت از بيمار طي گفت و گو با خبرنگاران افزود: بهداشت دست اصلي ترين برنامه كنترل عفونت در بيمارستان ها به شمار مي رود.

اين پزشك متخصص بيماريهاي عفوني خاطر نشان كرد: در اين راستا تمام كادر پزشكي شامل پزشك و پرستار و سايرين در هنگام تماس با بيمار، تماس با ترشحات آلوده و انجام جراحي بايد بهداشت دست را رعايت كرده و دست هاي خود را با آب و صابون و محلول ضد عفوني شست و شو دهند.

وي ادامه داد: با اجراي برنامه كنترل عفونت در دانشگاه علوم پزشكي مشهد و توجه به بهداشت دست ميزان عفونت هاي بيمارستاني در مراكز زير پوشش اين دانشگاه كاهش يافته است.

به گفته وي، اكنون ميزان رعايت بهداشت دست در بهترين بيمارستان هاي دنيا و كشورهاي پيشرفته نيز كمتر از 50 درصد است لذا سازمان بهداشت جهاني بر بهداشت دست به منظور كنترل عفونت هاي بيمارستاني تاكيد ويژه اي دارد.

وي اجراي برنامه كنترل عفونت در مراكز زير پوشش دانشگاه علوم پزشكي مشهد را از سال 1386 عنوان كرد و افزود: اين برنامه با ابلاغ وزارت بهداشت پايه گذاري شد به طوريكه در هر بيمارستان يك پرستار براي كنترل عفونت تعيين شده است.

وفايي نِژاد ادامه داد: هم اكنون برنامه كنترل عفونت در بيمارستان هاي خراسان رضوي با عنوان اعتبار بخشي در ارزشيابي بيمارستان ها مورد ارزيابي قرار گرفته و بدين منظور ميزان كاهش عفونت سالانه كنترل مي شود.

وي با بيان اينكه ميزان عفونت هاي بيمارستاني در استان خراسان رضوي و كشور بين 10 تا 15 درصد برآورد مي شود افزود: اين ميزان براي بخش هاي مختلف و از يك بيمارستان تا بيمارستان ديگر متفاوت است.

به گفته وي ميزان مرگ و مير ناشي از عفونت هاي بيمارستاني اندك است.

وي رعايت بهداشت دست، مصرف منطقي آنتي بيوتيك ها و پرهيز از مصرف زياد آنتي بيوتيك در مراكز درماني يا به صورت خودسرانه و ارتقاي تجهيزات حفاظتي و بهداشتي در بيمارستان ها را از راهكارهاي كنترل عفونت هاي بيمارستاني عنوان كرد.

كنگره بين المللي راهبردهاي پيشگيري از عفونت هاي مرتبط با مراقبت از بيمار 25 تا 27 فرودين ماه در مشهد ادامه دارد.

3027 / 6053