به گزارش ایرنا، در حالی كه دیدار و مذاكرات مقامات نظامی كره جنوبی با ژنرال های آمریكایی به یكی از برنامه های روتین و عادی سئول - واشنگتن مبدل شده، وزارت دفاع كره جنوبی از تصمیم دو كشور برای ایجاد كمیته ای دائمی برای مقابله با تهدیدات كره شمالی خبر داده است.
در حالی كه به باور بسیاری از كارشناسان مسائل بین الملل، آتش افروزی های ایالات متحده در حوزه آسیای شرقی از جمله عوامل اصلی ناپایداری اوضاع سیاسی در این حوزه حساس از جهان محسوب می شود، به نظر می رسد واشنگتن همچنان بر لزوم حضور همهجانبه در این منطقه و تداوم مواضع مداخله جویانه در امور كشورهای این بخش از قاره آسیا تاكید دارد.
وزارت دفاع كره جنوبی روز پنجشنبه در بیانیه ای كه به همین مناسبت منتشر كرد، دلیل اصلی ایجاد این كمیته از سوی سئول و واشنگتن را پاسخگویی بهتر به تهدیدات در حال رشد موشكی و اتمی كره شمالی نامید.
بر اساس گزارش خبرگزاری كیودوی ژاپن،توافق نظامی بین واشنگتن و سئول در نشست مقامات ارشد دفاعی دو كشور در واشنگتن اتخاذ شده است كه شب گذشته (چهارشنبه) به كار خود پایان داد.
در بیانیه وزارت دفاع كره جنوبی آمده است، در گفت وگوهای دو روزه مقامات نظامی دو كشور در واشنگتن، موافقت اصولی برای تشكیل كمیته راهبردی بازدارنده در خصوص پیونگ یانگ حاصل شده است.
در مذاكرات دو روزه مقامات دفاعی كره جنوبی و آمریكا، «یو جه سونگ» معاون وزیر دفاع سئول و «دیوید برشی» همتای آمریكایی او در امور آسیا و اقیانوس آرام حضور داشتند.
مواضع آمریكا در شرق آسیا همواره با تناقض و تضاد همراه است و در بسیاری مواقع بیان این اینگونه اظهارات از سوی مقامات این كشور به خوبی نشان می دهد كه كاخ سفید علاقه ای به ایجاد ثبات در شبه جزیره كره ندارد.
به عنوان مثال، «اشتون كارتر» وزیر دفاع آمریكا كه چند روز قبل و پس از پایان سفرش به ژاپن وارد سئول شده بود، در نشستی خبری با همتای كره ای اش اعلام كرد كه واشنگتن برنامه ای برای ارسال تجهیزات نظامی بویژه سامانه موشكی «تاد» به خاك كره را ندارد.
كارتر كه حضورش در كره جنوبی بارها از سوی كشورهای منطقه مورد انتقاد قرار گرفته و به منزله دخالت مستقیم در امور بین منطقه ای شرق آسیا توصیف شده است، همچنین گفته بود كه استقرار این سامانه در كره جنوبی مستلزم برداشته شدن گام های ابتدایی است و در حال حاضر ما در مرحله ای نیستیم كه بخواهیم درباره محل استقرار این سامانه یا موارد جزیی تر صحبت كنیم.
استقرار این سامانه موشكی بارها با مخالفت كشورهای روسیه، چین و كره شمالی مواجه شده است.
سخنان وی در حالی مطرح شد كه او و سایر مقامات آمریكایی بارها اعلام كرده اند كه بهترین و تازه ترین تجهیزات نظامی خود را به این بخش از جهان گسیل خواهند داشت.
تحلیل گران بر این باورند كه نگرانی های آمریكا از مسایل اوكراین و افزایش نفوذ روسیه و چین موجب شده است تا آمریكا از پشتیبانی بیشتر خود از متحدان آسیایی اش سخن به میان آورد.
كره جنوبی در حال حاضر با اختصاص 34.4 میلیارد دلار بودجه نظامی در رتبه دهم كشورهای دارای بالاترین بودجه نظامی قرار گرفته و به عنوان یكی از متحدان قدیمی آمریكا در شرق آسیا در حال حاضر به كلیدی ترین كشور برای اجرای طرحهای نظامی آمریكا در منطقه تبدیل شده است. آمریكا نیز هم اكنون نزدیك به 30 هزار نظامی در خاك كره جنوبی مستقر كرده و این در حالی است كه دو كشور كره شمالی و كره جنوبی باوجود امضای قرارداد ترك مخاصمه درجولای 1953میلادی، از لحاظ فنی درحالت جنگی به سر می برند.
حضور این تعداد نیروی نظامی در خاك كره جنوبی و برگزاری رزمایش های مشترك و متعدد سالانه، عملا شبه جزیره كره را به سمت بی ثباتی و تشنج سوق داده و سبب شده است تا كره شمالی و كره جنوبی، به مرز یك جنگ فراگیر نزدیك شوند.
آساق*1*231*1597*1549
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۸
پكن - ایرنا - كره جنوبی و آمریكا در تصمیمی جدید، برای كنترل و مقابله با آنچه كه «تهدیدات روز افزون پیونگ یانگ» عنوان كردند، كمیته دائمی مشترك بازدارنده تشكیل می دهند.