مسكو- ایرنا- ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه، تحریم های غرب علیه آن كشور را سیاسی دانست و تاكید كرد كه این تحریم ها برای جلوگیری از پیشرفت روسیه اعمال شده است.

به گزارش ایرنا، پوتین روز پنجشنبه در كنفرانس مطبوعاتی در مسكو به سوال خبرنگاری كه مدت تحریم های غربی را در مورد روسیه جویا شد، گفت: این انتظار كه تحریم ها در مورد روسیه در كوتاه مدت لغو شود وجود ندارد.

پوتین خاطرنشان كرد: تحریم ها در ارتباط با مساله اوكراین است هر چند كه كی یف برای اجرای توافقنامه مینسك عجله ای ندارد.

وی با تاكید بر اتكای نیروهای داخلی روسیه برای مقابله با تحریم ها گفت: در این شرایط باید برای تكامل ساختار اقتصادی كشور تلاش كنیم.

رییس جمهوری روسیه با بیان اینكه كاهش ارزش روبل روسیه به دلیل كاهش بهای نفت در بازار جهانی بود، اظهار داشت: متاسفانه چنین اقتصادی داریم كه به درآمدهای نفتی بستگی دارد.

وی ادامه داد: تحریم ها به دولت روسیه و بانك مركزی را به سوی تغییرات در ساختار اقتصادی و مالی كشور هدایت كرد هر چند تاثیر مثبتی نداشت.

رییس جمهوری روسیه گفت: باید در وضعیتی كه در رابطه با تحریم ها در روسیه به وجود آمده است برای توسعه اقتصاد استفاده كنیم. باید كالاهای ساخت روسیه در حد امكان جایگزین كالاهای وارداتی شود.

وی ازجمله به وضعیت مثبت به وجود آمده در تولید محصولات كشاورزی روسیه اشاره كرد و اظهار داشت: اگر تحریم ها نبود روسیه واردات مواد غذایی و محصولات كشاورزی از غرب را منع نمی كرد.

وی گفت: انتظار داشتیم در ماههای اخیر كشور دچار افت اقتصادی شدید شود اما چنین نشد. در شرایط تحریم ها، بسیار مناسب و سنجیده رفتار كردیم.

** اقتصاد روسیه از اوج مشكلات عبور كرده است

رییس جمهوری روسیه با بیان اینكه ارزش روبل تثبیت و تقویت شده است، افزود: كارشناسان باور دارند كه ما از اوج مشكلات عبور كرده ایم.

وی با بیان اینكه پیش از این نیز گفته بود اقتصاد روسیه در مدت دو سال، به رشد باز می گردد، تاكید كرد: شاید بازگشت اقتصاد به وضعیت معمولی حتی سریع تر نیز روی دهد؛ اكنون می بینیم نرخ روبل تقویت شده و بازارها با رشد روبرو هستند؛ به همین دلیل رشد اقتصادی سریع تر روی می دهد.

مقام های روسیه پیش از این گفته بودند امسال نرخ تورم در این كشور با توجه به كاهش قیمت نفت و ارزش روبل به 17 درصد می رسد. دولت روسیه نرخ تورم را تا آخر سال 2014، نزدیك به 11 درصد اعلام كرده بود.

بحران اوكراین كه با امتناع «ویكتور یانوكوویچ» رییس جمهوری پیشین این كشور از امضای توافق تجاری با اتحادیه اروپا نوامبر پارسال (آذر 1392) آغاز شد، تبعات دیگری از جمله الحاق شبه جزیره كریمه به روسیه و درگیری در شرق اوكراین میان دولت كی یف و جدایی طلبان طرفدار روسیه را دربر داشت.

مناقشه بر سر قیمت گاز صادراتی روسیه به اوكراین و اروپا و تحریم های متقابل آمریكا و اتحادیه اروپا علیه مسكو از پیامدهای پیش بینی نشده این بحران بود كه زیان های اقتصادی دوسویه ای را برای اروپا و روسیه در پی آورد.

به گزارش ایرنا، كنفرانس مطبوعاتی سالانه پوتین یازدهمین نشست خبری وی در طول سه دوره ریاست جمهوری اوست و بیش از دو میلیون سوال از طریق شبكه اینترنتی و تماس های تلفنی و نیز حضور مستقیم خبرنگاران از رییس جمهوری روسیه پرسیده شد.

در این نشست خبری، شماری از مردم روسیه و شخصیت های سیاسی و اجتماعی این كشور و خبرنگاران شركت داشتند.

اروپام*4*391 **‌ 1095**9157 ** 2023