مشهد - ايرنا - همايش بررسي تازه ترين شيوه هاي درمان با انسولين در معالجه بيماران مبتلا به ديابت روز پنجشنبه در مشهد برگزار شد.

در اين همايش كه به ميزباني بيمارستان 550 تختخوابي ارتش برگزار شد افزون بر 120 نفر از پزشكان عمومي و متخصص فعال در درمان بيماري ديابت شركت داشتند.

دبير همايش مزبور به خبرنگار ايرنا گفت: اين همايش يك روزه با هدف ارتقاي سطح آگاهي علمي و عملي پزشكان در زمينه درمان ديابت برگزار شد.

دكتر سيد بهروز افتخارزاده افزود: در اين همايش آشنايي پزشكان با روش هاي تزريق انسولين براي بيماران و معرفي جديدترين محصولات در درمان بيماران مبتلا به ديابت نوع يك دنبال مي شود.

وي خاطر نشان كرد: بيماران مبتلا به ديابت نوع يك به صورت ژنتيكي و از خردسالي به اين بيماري مبتلا هستند.

به گفته وي ديابت به دو دسته نوع يك (خردسالان) و نوع دو (بزرگسالان) تقسيم بندي مي شود كه نوع يك بين 10 تا 15 درصد كل مبتلايان را تشكيل مي دهد.

وي اظهار كرد: هم اكنون از هر 20 نفر در استان خراسان رضوي يك نفر مبتلا به ديابت هستند و بين شش تا هشت درصد جمعيت ايران به اين بيماري مبتلا مي باشند.

افتخارزاده گفت: اين در حالي است كه حدود 40 درصد مبتلايان به ديابت از بيماري خود خبر ندارند.

وي افزود: بيماري ديابت درمان قطعي ندارد اما اين بيماري از طريق تنظيم قند خون، داشتن فعاليت فيزيكي و رعايت الگوي تغذيه اي مناسب قابل كنترل است و بيماراني كه اين موارد را رعايت كنند مي توانند سير طبيعي زندگي را طي كنند.

رييس بيمارستان 550 تختخوابي ارتش جمهوري اسلامي در مشهد با اشاره به تاسيس مركز جامع ديابت در اين بيمارستان گفت: اين مركز از سال 1392 فعاليت خود را آغاز كرده و تاكنون 500 بيمار در اين مركز تحت مراقبت هاي مربوطه قرار دارند.

افتخارزاده افزود: اين مركز كامل ترين و جامع ترين مركز كنترل بيماري ديابت در مشهد است كه علاوه بر كاركنان و خانواده هاي ارتش، ساير اقشار نيز در آن پذيرش مي شوند.

يك داروساز دست اندركار برگزاري همايش مزبور نيز گفت: انسولين معرفي شده در اين همايش يك انسولين با اثربخشي طولاني مدت 24 ساعته است كه كيفيت آن مطلوب بوده و افت قند خون ايجاد نمي كند.

دكتر مرجان بني حسن افزود: اين انسولين در طول دوران مصرف احتياج به نگهداري در يخچال ندارد.

وي اظهار كرد: انسولين مزبور كه فرانسوي است در سالهاي اخير زير پوشش بيمه هاي كشور قرار گرفته و هم اكنون پرمصرف ترين انسولين مورد استفاده در كشورهاي پيشرفته به شمار مي رود.

انسولين هورموني است كه به طور طبيعي از سلول هاي پانكراس بدن ترشح مي شود.

اين هورمون به صورت تزريقي در گروه هاي مختلف مبتلايان به ديابت تجويز مي گردد.

بيماران مبتلا به ديابت نوع يك كه بدنشان به ميزان كافي انسولين ترشح نمي كند بايد اين هورمون را به صورت تزريقي جايگزين هورمون ترشح شده از پانكراس نمايند.

مبتلايان به ديابت نوع دو كه قند خون آنها با داروي خوراكي و تغيير شيوه زندگي كنترل نمي شود نيز بايد از انسولين تزريقي استفاده نمايند.

3027 / 6053