چابهار -ايرنا - استاندار سيستان و بلوچستان گفت: ساخت واحدهاي بزرگ پتروشيمي در چابهار و ايرانشهر ضمن ارتقاي جايگاه ملي و فرامنطقه اي اين استان؛ تكامل استقلال سياسي و اقتصادي كشور را نيز در پي دارد.

به گزارش ايرنا علي اوسط هاشمي روز پنجشنبه در آيين كلنگ زني واحد توليد متانول بدر شرق متانول در شهرك پتروشيمي نگين مكران در منطقه آزاد تجاري صنعتي چابهار افزود: اگر امروز از راه اندازي 17 واحد پتروشيمي سخن گفته مي شود واقعيت دارد و اين اقدام تنها به پتروشيمي محدود نمي شود بلكه رويش بهاري در همه بخش ها براي تامين نيروي انساني و زيرساخت هاي مختلف استان آغاز شده است.

به گفته وي، پتروشيمي نقش بهار را براي يك منطقه دارد چرا كه تحرك، پوپايي، توسعه صنعتي و اقتصادي و نهايتا عدالت اجتماعي و رفاه را براي مردمان اين ديار به همراه خواهد داشت.

استاندار سيستان بلوچستان با اشاره به آماده نبودن زيرساخت هاي مختلف تصريح كرد: وقتي سخن از توليد 25 ميليون محصول در سال گفته مي شود بايد به سمت ايجاد بندر 85 ميليون تني و راه آهن، فرودگاه و ديگر زيرساخت هاي مورد نياز باشيم.

وي با اشاره به دغدغه هاي زيست محيطي مردم منطقه در خصوص اين واحدهاي پتروشيمي گفت: با توجه به همه دغدغه هاي مردمي بايد تصريح كرد هيچ عمراني نمي تواند بي ضرر باشد اما بايد همه فعاليت ها در چارچوب همه اصول و الزامات قانوني انجام شود.

به گفته هاشمي، تنها راه نجات استان ايجاد چرخه فعاليت هاي بزرگ صنعتي و اقتصادي است ، بر همين اساس بوسه بايد زد بر دست كسانيكه در اين استان نقش پيشاهنگي را عهده دار شده اند.

وي تاكيد كرد: توسعه با جهش انفجاري در ساخت جايگاه ملي ، آزادي انساني و اميد را به دنبال دارد، هر قطعه اي كه در اين صنعت بكارگرفته مي شود بطور طبيعي انسان هاي بسياري را مشغول بكار مي كند.

وي با بيان اينكه جوانان بسياري امروز در استان در مسير چه كنم باقي مانده اند و جوياي كار هستند تصريح كرد: امروز مي توانند در پيشروترين و پرسودترين صنعت دنيا يعني پتروشيمي بكار گرفته شوند.

استاندار با اشاره به نگراني بيان شده از سوي نماينده مردم چابهار در مجلس شوراي اسلامي در خصوص موضوعات زيست محيطي تصريح كرد: راجع به محيط زيست هيچ دغدغه اي نيست ، محيط زيست با رويكرد ويژه در سالهاي 93 و 94 در دستان باكفايت اهلش قرار گرفته و آنها نيز ناظر بر همه فرايندها خواهند بود.

وي همچنين خاطر نشان كرد: در بحث بكارگيري نيروي انساني در اين صنايع و واحدهاي پتروشمي بايد اولويت به جذب نيروي انساني بومي داده شود و مقرر شده است كه متوليان اين واحدها اقدامات لازم براي آموزش و تربيت نيروي انساني ماهر را در دستور كار قرار دهند.



موثقيان مديرعامل نگين مكران نيز در اين مراسم گفت: واحد توليدي متانول بدر شرق با سرمايه گذاري ساتا با ظرفيت يك ميليون و 600 هزار تن در سال و با اعتباري بالغ بر 400 ميليون يورو و دقيقا شبيه متانول مرجان در عسلويه راه اندازي خواهد شد.

نماينده مردم چابهار ، نيكشهر ، قصرقند و نيكشهر در مجلس شوراي اسلامي نيز در اين مراسم كلنگ زني گفت: در سال همدلي و همزباني فعاليت هاي اقتصادي نيازمند شفاف سازي است و متاسفانه مردم ما هنوز در خصوص موضوعات زيست محيطي اين پروژه ها احساس غربت و ضرر مي كنند.

يعقوب جدگال با بيان اينكه منابع انساني سرمايه بزرگ هر جامعه اي هستند افزود: همه مسوولان اين واحدهاي توليدي بايد خود را در آباداني شهرستان سهيم بدانند.

وي همچنين براي جلب مشاركت مردم در اين پروژه ها و رفع نگراني ها خواستار آماده شدن شرايط براي خريد سهام اين شركت ها توسط مردم منطقه شد.

مديرعامل منطقه آزاد تجاري صنعتي چابهار نيز در حاشيه اين مراسم در گفت و گويي كوتاه با خبرنگاران با اظهار خوشبختي از آغاز عمليات اجرايي يكي از واحدهاي بزرگ پتروشيمي در منطقه گفت: در سال 1394 و با همت و تعامل مردم و مسوولان براي تحقق عيني و عملي رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب در خصوص توسعه سواحل مكران گام هاي عملي شدت خواهد يافت.

حامد علي مباركي افزود: در همه فعاليت هاي مديريتي و اجرايي در اين منطقه و استان تحقق همدلي و همزماني دولت و ملت در راس امور خواهد بود چراكه دست يابي به توسعه اقتصادي خود زمينه ساز تحقق استقلال يافتن كشور در ديگر امور خواهد شد.

به گزارش ايرنا، ساخت و راه اندازي دو مجتمع بزرگ پتروشيمي در چابهار و ايرانشهر از مصوبات سفر فروردين ماه سال گذشته رييس جمهوري و هيات دولت به سيستان و بلوچستان است.

1744/ 6081/ 6075