اين روزنامه موضوع توصيه هاي دلسوزانه اصولگرايي را براي تيتر يك برگزيد و نوشت: رئيس جبهه پيروان خط امام و رهبري با بيان اينكه اتحاد ميان همه جريانات اصولگرايي حتي جبهه پايداري لازم و ضروري است، تصريح كرد: «بدون شك امروز مواضع جريان تند اصولگرايي نيز تعديل يافته اما بايد پذيرفت كه تئوري ائتلاف با اصلاحطلبان معتدل از اساس، محكوم به شكست است و جريان اصولگرايي بايد اصلاحطلبان كشور را تنها به عنوان رقيب بپذيرد و از ائتلاف با آنها به صورت جدي اجتناب كند». اين سخنان را محمدرضا باهنر، مرد سياسي و لابيگر اصولگرايان گفته است؛ گفتهاي كه از آن بوي نگراني از چراغ سبز اصلاحطلبان به همراهي با برخي اصولگرايان معتدل به مشام ميرسد. اصولگرايان اين روزها در تب و تاب وحدت و همگرايي هستند. روندي كه چندان هم نشانههايي از مثبت بودن ندارد. بعد از برگزاري چند جلسه و همايش وحدت خروجي به دست آمده، نمايان شدن هر چه بيشتر اختلافات موجود در جريان اصولگرايي بود. شركت نكردن برخي چهرههاي شاخص اصولگرا از جمله علي لاريجاني، محسن رضايي و.... در جلسات وحدت و همگرايي، حضور نداشتن برخي از چهرههاي اصولگرا در جلسهاي كه با سخنراني آيتالله مصباح يزدي برگزار شد، حضور يافتن برخي اعضاي كابينه و ياران محمود احمدينژاد – كه اصولگرايان در اعلام برائت از وي گوي سبقت از يكديگر ميربايند – و همچنين اختلاف نظر برخي گروهها و چهرههاي اصولگرا در ائتلاف با گروههاي تندروتر جناح راست و در صدر آنها جبهه پايداري، از جمله عواملي است كه معادلات وحدت اصولگرايان را پيچيده كرده است. اين در حالي است كه اصولگرايان براي حل بخش بزرگي از مشكلات خود در راه همگرايي، روي جلسه زعماي اصولگرايي يعني آيات يزدي و موحدي كرماني به عنوان بزرگان جامعتين و آيتالله مصباح يزدي به عنوان پدر معنوي جبهه پايداري حساب ويژهاي باز كرده بودند. اين جلسه پس از چندين بار وقفه، هفته گذشته بدون درز هيچ گونه خبري برگزار شد و عليرغم اين كه چهرههاي مختلف اصولگرا سعي كردند آن را اميدواركننده بدانند، اما همين بيخبري ادامهدار نشان ميدهد كه احتمالا اين جلسه آنقدرها كه مورد انتظار اصولگرايان بوده، به روند وحدت اصولگرايان حركتي رو به جلو نداده است.
روزنامه ابتكار با انتشار عنوان قاچاق سيگار؛ بيش از 2000 تريلي در سال، نوشت: حسين طلا، نايب رئيس اول كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي در گفت و گو با ابتكار گفت كه در سيستم دولتي هنوز دو نگاه با هم به تفاهم نرسيده اند و آن هم اقتصاد باز است. برخي از مشكلاتي كه در قانون اخير مصوب شد و برخي از وزرا هنوز به آن عمل نكرده اند. وقتي سر وقت مبارزه با قاچاق ميرويم ميبينيم كه عملا نتوانسته اند كاري انجام دهند. متاسفانه مشكلاتي كه داريم و پابرجاست. مثالي را مطرح ميكنم. شايد به جرات بتوانم بگويم كه ما ساليانه، دو هزار يا دو هزار پانصد تريلي داريم كه سيگار قاچاق وارد ميكنند. الان ميگويند كه ما آمار درستي در كشور براي استعمال دخانيات در كشور نداريم. هنوز مشخص نيست كه چقدر سيگاري داريم. چقدر دخانيات مصرف ميشود. آيا سياست هاي وزارت بهداشت درست بوده يا نبوده است. ما در اين زمينه حداقل ميتوانم بگويم در شركت دخانيات كور كور هستيم. من كه در سال 1389 وارد شركت دخانيات شدم، به من گفتند ما 60 ميليارد مصرف كننده دخانيات داريم. گفتم چطور محاسبه كرديد؟ گفتند طبق فرمولهاي خاص خودمان. الان هم كه ميپرسم، باز هم ميگويند كه 60 ميليارد مصرف داريم. در صورتي كه وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ميگويد، مصرف دخانيات 50 برابر شده است. اين آمار و ارقام طبق چه فرمولي به دست ميآيد؟ قاچاق باز هم در اينجا گريبان توليد داخل و اشتغالزايي را ميگيرد... ما آمار قاچاق را هم به درستي نداريم. آن چيزي كه خودم استنباط ميكنم و موثق هم نيست اين است كه 2000 تريلي قاچاق وارد كشور ميشود. اگر هر تريلي را 20 متر حساب كنيد با يك ضرب و تقسيم ساده ميتوانيد به آمار سيگار قاچاق دست پيدا كنيد. در همين خيابان قزوين تهران كه كارخانه توليد دخانيات است، سر بزنيد ميتوانيد كارتن هاي توليد شده داخلي را ببينيد كه دچار خش و زدگي شده است. اما به عنوان مثال، سيگار مارلبورو را كه توليد داخل نداريم، سالم است بدون اينكه ذره اي خش روي آن ديده شود خب مشخص است كه اين سيگار از طريق قاچاق وارد كشور ميشود. حالا به همين قاچاق سيگار، قاچاق پوشاك و مواد خوراكي را هم اضافه كنيد و ببينيد كه به چه ميزان، توليد داخلي ما را دچار آسيب ميكند.
اين روزنامه با بررسي موضوع هشدار نصرالله، نوشت: سيدحسن نصرالله دبيركل حزبالله لبنان ديروز در مراسمي تحت عنوان «همبستگي و وفاداري به ملت يمن» به تشريح تحولات منطقهاي مرتبط با آن پرداخت. نصرالله در اين همايش كه در مجتمع سيدالشهدا واقع در ضاحيه جنوبي بيروت برگزار شد. وي در ابتداي سخنانش تجاوز سعودي و آمريكايي عليه يمن را محكوم كرد و گفت: وظيفه انساني و اخلاقي و اسلامي ماست كه از ملت يمن حمايت كنيم اين امر تنها به خود ما مربوط است و هيچ كس نميتواند ما را از اين موضع حمايتگرانه از ملت يمن باز دارد. ما همواره از ملت يمن و مقاومت ملت يمن حمايت ميكنيم و بر اين موضع خود ميباليم چرا كه در روز قيامت به خاطر مواضعي كه داشته و داريم بايد پاسخگو باشيم. ما از همان ابتدا موضع خود را در خصوص ماجراي يمن اعلام كرده بوديم و تا روز قيامت و نه براي تاريخ و براي خدا با آن خواهيم ماند. هدف ما اكنون اين است كه هجمه سعودي و آمريكايي بر ضد يمن را محكوم كنيم و همبستگي خود را با ملت مظلوم يمن اعلام كنيم.
روزنامه ابتكار با بازتاب عنوان بدهكار 24 هزار ميلياردي در ايران، نوشت: همزمان با توافق بزرگ نفتي ايران و چين و احتمال تعليق تحريمهاي نفتي،هيات هندي براي تسريع در پرداخت بدهي بيش از 8 ميليارد دلاري نفتي و آشنايي با فرصتهاي جديد سرمايهگذاري ايران مسافر تهران ميشوند. هند در كنار چين، تركيه، كره جنوبي و ژاپن پنج مشتري سنتي نفت خام ايران حتي در شرايط تحريم هستند و با وجود فراز و فرودهاي تحريمهاي خارجي تاكنون صادرات طلاي سياه ايران به اين پنج كشور متوقف نشده است. با وجود اين هنديها را بايد در رديف يكي از بد حساب ترين مشتريان نفتي ايران قرار داد به طوريكه اين كشور آسيايي در طول چند سال گذشته تاكنون به دلايل مختلف تحريم، چالش ها و مشكلات متعددي را براي تسويه پولهاي نفتي ايران به وجود آورده و در نهايت دو كشور در طول دو سال گذشته به يك فرمول ارزي براي تسويه مبادلات نفتي بين تهران – دهلي تعريف و اجرايي كرده اند.از سوي ديگر در حالي در طول دو سال گذشته تاكنون سطح تحريم هاي نفتي ايران اگر كاهش نيافته باشد، افزايش هم پيدا نكرده اما حجم بدهيهاي نفتي هند به ايران در طول چند ماه گذشته تاكنون به صورت غير طبيعي در حال افزايش است. نيرمالا سيثارامان وزير تجارت هند در پارلمان اين كشور در روزهاي پاياني اسفند ماه سال گذشته از بدهي ٨.٨ ميليارد دلاري نفتي هندوستان به ايران خبر داده است: مطابق با توافقهاي ارزي پيشين مقامات ايران و هند مقرر شده بود كه پالايشگاههاي هندي 45 درصد از وجوه نفت خريداري شده از ايران را با استفاده از روپيه در حساب اين كشور در بانك «يو سي او» هند ذخيره ميكنند، اما 55 درصد باقي آن پرداخت نشده باقي ميماند.به گفته وزير تجارت هند، موجودي حساب بازرگاني ايران در بانك يو سي او تا ١6 مارس (٢5 اسفند ماه ٩٣) معادل ٢.٨6 ميليارد دلار بوده و بدهي پالايشگاههاي هندي به ايران نيز تا ٢٨ فوريه گذشته نزديك به 6 ميليارد دلار ارزيابي شده است.به گزارش مهر، در همين حال، وزارت دارايي تصميم گرفته است تا اجازه دهد ماهانه حداكثر ١٠٠ ميليون دلار از حساب روپيه ايران در بانك يو سي او هند براي پرداخت كالاهاي خريداري شده ايران از كشورهاي ثالث مورد استفاده قرار گيرد. بيژن زنگنه وزير نفت هفته جاري در جمع خبرنگاران با بيان اينكه ايران دلارهاي بلوك شده نفتي در چين ندارد، از هند به عنوان يكي از مشتريان بدهكار نفتي ايران ياد كرد و گفت: هم اكنون حدود چهار تا پنج ميليارد دلار پول شركت ملي نفت ايران در هند بلوكه شده كه پس از رفع تحريم ها آزادسازي خواهد شد.همزمان با افزايش بدهيهاي نفتي هند به ايران، رسانه هاي بينالمللي از سفر قريب الوقوع هيات هندي به تهران به منظور توافق بر سر فرمول ارزي پرداخت مطالبات معوق نفتي ايران از هند خبر داده اند.از اين رو قرار است هفته جاري برخي از مقامات وزارت اقتصاد هند به همراه نمايندگان و مديران پالايشگاههاي نفت ويدش و منگالور اين كشور آسيايي به تهران بياييند تا دور جديد مذاكرات دو كشور به منظور تسريع و تسهيل در تسويه حساب نفتي با ايران آغاز شود.
اين روزنامه با انتشار عنوان قدرت هاي جهاني براي يمن شرط تعيين نكنند، نوشت: وزير امور خارجه كشورمان در گفتوگو با شبكه يورونيوز در پاسخ به سوالي درباره وضعيت كنوني يمن گفت كه دخالت خارجي در يمن بايد هرچه زودتر متوقف شود.
محمدجواد ظريف، تاكيد كرد: جنگ كنوني يمن بايد به صورت داخلي حل شود.وي در اينباره گفت: ما بايد گفتوگوي داخلي در يمن داشته باشيم؛ مذاكرهاي در ميان مردم اين كشور، يك گفتوگوي داخلي.وزير امور خارجه ايران همچنين هرگونه دخالت خارجي در جنگ ميان نيروهاي طرفدار منصور هادي رئيس جمهور پيشين يمن و شيعيان حوثي را منع و تاكيد كرد: ايران هيچ دخالتي در اين جنگ ندارد.وي ادامه داد: هيچ كس نبايد در اين گفتوگوها دخالت داشته باشد. اين يك مذاكره ميان يمنيها و خارجيها يا مذاكرهاي ميان قدرتهاي بيگانه نيست.ظريف تصريح كرد: قدرتهاي جهاني نبايد براي آينده يمن شرط تعيين كنند يا در اين مذاكرات مداخله داشته باشند. آنچه آنها بايد انجام دهند اين است كه برگزاري رايزني ميان گروههاي مختلف يمني را تسهيل كنند.رئيس دستگاه ديپلماسي كشورمان، يادآور شد: و اين چيزي است كه ما آماده انجامش هستيم.
**2002**
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۸
تهران - ايرنا - «توصيه هاي دلسوزانه اصولگرايي»، «قاچاق سيگار؛ بيش از 2000 تريلي در سال» و «هشدار نصرالله» عنوان هاي انتخابي روزنامه ابتكار براي انتشار در شماره روز شنبه محسوب مي شود.