حسنعلي حبيب پور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين مبلغ از محل اعتبارات استاني براي بخش ديگري از مرمت اين بناي تاريخي هزينه مي شود.
وي اظهار كرد: پارسال نيز 470 ميليون ريال براي مرمت دو ضلع جنوبي و شرقي اين كاروانسراي تاريخي هزينه شد.
وي گفت: اين رباط در حدود 40 كيلومتري سبزوار و كنار جاده سبزوار - نيشابور قرار دارد و قابليت تبديل شدن به سايت گردشگري و مركز خدماتي و رفاهي را دارد.
وي افزود: با توجه به اسلوب و مصالح بنا، قدمت اين رباط مربوط به دوره صفوي و قاجاريه بوده كه با شماره 1696 در سال 1364 به ثبت رسيده است.
حبيب پور گفت: روستاي زعفرانيه سبزوار يك روستاي هدف گردشگري است كه داراي قلعه تاريخي، رباط، آب انبار، چاپارخانه و حمام قديمي مي باشد.
كاروانسراي تاريخي روستاي زعفرانيه سبزوار از جمله كاروانسراهاي برون شهري است كه با هندسه مربع مستطيل شكل متاثر از اقليم و فرهنگ در حاشيه جاده قديم ابريشم احداث شده است.
اين كاروانسرا داراي فضاهايي همچون اصطبل، هشتي، شاه نشين، حياط مركزي و اطاق هاي استراحت مي باشد.
مصالح اين بنا آجر چهار گوش با ملات گل و گچ و داراي تزئينات آجركاري است و مساحت عرصه آن حدود 5100 متر و اعيان آن نيز 3900 متر مربع است.
اين رباط تاريخي در باند جنوبي سبزوار به نيشابور و در حدود 200 كيلومتري غرب مشهد مقدس قرار دارد.
هم اكنون 9 كاروانسراي تاريخي در شهرستان هاي سبزوار و داورزن قرار دارند كه بيشتر آنها در مسير جاده قديم ابريشم احداث شده اند.
7499 / 6053
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۹
سبزوار - ايرنا - سرپرست اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري سبزوار از اختصاص 500 ميليون ريال براي مرمت و احياي كاروانسراي تاريخي بين راهي زعفرانيه اين شهرستان خبر داد.