به گزارش ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، دكتر لاله ملكنیا در خصوص این دستاورد افزود:امروزه كاربرد و استفاده از طیفهای فركانسی و امواج رادیویی در حال گسترش روزافزون است و مهمترین مزیت این فناوری كاهش حجم اتصالات و وسایل رابط همچون سیمها و كابلها هستند كه درنتیجه سبب كاهش چشمگیرهزینهها می شود.
وی بیان كرد:منسوجات تولید شده علاوه برحفاظت و جذب امواج برای مصارف پزشكی، نظامی و پوشاك در تولید منسوجات الكترونیك با استفاده از مدارهای چاپی و مدارهای الكترونیكی بافته شده نیز كاربرد خواهد داشت، همچنین از این نخها و پارچهها درتولید باتریهای منعطف پارچهای بهره گرفته شده است.
ملك نیا اظهاركرد: میزان جذب پارچههای مختلف با استفاده از دستگاه NETWORK ANALYZER 8720C بررسی شده و نتایج نشان داده این پارچهها قابلیت جذب 25 الی 100 درصد امواج را در دامنههای فركانسی مختلف دارند كه امكان به كار گیری آنها در دامنه وسیعی از كاربردها را فراهم میسازد.
این محقق گفت: برای بررسی میزان انعكاس امواج (شیلدینگ یا حفاظت) از تست استاندارد IEEE STD 299 استفاده شده ونتایج تعدادی از پارچهها نشان داده این پارچهها حتی از صفحه مسی و فویل آلومینیوم هم بیشتر امواج را منعكس میكنند و قابلیت حذف امواج را دارا هستند.
ملك نیا یادآور شد: همچنین از این نخها و پارچهها در تولید باتریهای منعطف پارچهای بهره گرفته شده است كه قابلیت تولید 0.5 ولت انرژی الكتریكی را دارا هستند، الكترولیت این باتری كه با ابعاد 2*2 میلی متر تهیه شده، آب است و اگر از الكترولیتی كه توسط محقق و با استفاده از نانوذرات تهیه شده استفاده شود میزان انرژی الكتریكی تولید شده به 0.7 ولت میرسد.
وی افزود: با استفاده از این نخها و پارچهها، مدارهای الكترونیكی چاپی و بافته شده، با هدف تولید منسوجات الكترونیكی برای كاربردهای مختلف پزشكی، نظامی و پوشاك نیز تهیه و در نمایشگاههای بینالمللی مختلف ارائه شده است،این منسوجات بسته به میزان هدایت الكتریكی میتوانند كاربردهای زیادی درصنایع مختلف داشته باشند.
این عضو هیات علمی ادامه داد: از این منسوجات میتوان بسته به درصد نانومواد بكار گرفته شده به عنوان منسوجات ضد باكتری و ضد ویروس درپدهای ترمیم كننده ومحافظت كننده زخم تا لباسهایی با قابلیت محافظت در مقابل امواج رادیویی بهره گرفت.
ملك نیا اظهاركرد: این منسوجات میتوانند جهت حفاظت، استتار مورد استفاده قرار گرفته و نیز میتوانند به عنوان كاغذ دیواری در قسمتهای داخلی ساختمان و به عنوان یك لایه محافظت كننده و استحكام بخش در لایههای میانی و خارجی یك سازه بكار گرفته شوند،همچنین از این پارچهها به شكل تور میتوان برای محافظت پنجرهها به صورت شفاف بهره گرفت.
وی گفت: از این منسوجات میتوان بسته به عملیات تكمیلی كه بر روی آنها صورت می گیرد برای مصارف نظامی و غیر نظامی بهره برد، تهیه لباسهای حسگر امواج رادیو اكتیو، تهیه حسگر زیستی همچون حسگرهای قند خون و هموگلوبین خون، تهیه لباسهای هوشمند جهت اندازه گیری ضربان قلب، تهیه سلولهای خورشیدی منعطف، تهیه پارچههای با قابلیت رسانایی موضعی (طرح دار)، و تهیه آنتنهای منعطف نیز از دیگر زمینههای بكارگیری این فناوری است.
این فناوری كه در نمایشگاههای مختلف بین المللی همچون سوئیس، كره جنوبی و كویت عرضه شده تاكنون موفق به دریافت مدال طلا و همچنین جوایز ویژه WIPO(سازمان مالكیت فكری و معنوی ملل متحد) شده است.
علمی (1) ** 9340**1440
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۹
تهران- ایرنا- عضوهیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، موفق به تولید نیمه صنعتی طبقهای از منسوجات رسانا و ضد امواج با فناوری نانو شده كه طیف گستردهای از كاربردها را در بر میگیرد.