باكو - ایرنا - رییس پژوهشكده تاریخ معاصر ایران روز شنبه خواستار افزایش مقابله نظری نخبگان اسلامی با گروه های تروریستی - تكفیری مانند داعش، القاعده و بوكوحرام هم زمان با اقدامات امنیتی و نظامی كشورها علیه این گروه ها شد.

به گزارش ایرنا، موسی حقانی در همایش بین المللی اسلام مدرن و مقابله با خشونت در باكو افزود:تعامل نخبگان اسلام و تلاش اندیشمندان جهان اسلامی در جهت تبیین آموزه های دینی می تواند در ریشه كنی تفكرات شوم این گروه ها موثر باشد.

وی به تلاش های غرب و دستگاه های تبلیغاتی آنها جهت خشونت طلب نشان دادن اسلام و آموزه های دینی مسلمانان اشاره كرد و گفت: تحركات گروه های تروریستی داعش، القاعده و بوكوحرام این بهانه را به غرب می دهد و آنان نیز حداكثر سواستفاده را از این موضوع می كنند.

حقانی با تاكید بر اینكه پیش از پدیدار شدن این گروه ها، هم زیستی مسلمانان و اهل كتاب در سرزمین های اسلامی برقرار بود و گروه های تروریستی یاد شده كه مرتكب این همه جنایات در كشورهای اسلامی می شوند، هیچ ارتباطی با اسلام ندارند.

حقانی به برخی از آیات قرانی و سنت پیامبر اكرم (ص) استناد كرد و افزود: در دین مبین اسلام خشونت وجود نداشته و بر مبنای عقلانیت استوار است، نه ظاهرگرایی كه تكفیری های داعش، القاعده و گروه های تروریستی مانند آنها نمایش می دهند و خون انسان های بی گناه را می ریزند.

رییس پژوهشكده تاریخ معاصر ایران به جنبه رحمانی اسلام اشاره كرد و گفت كه باید اسلام را با همان جنبه رحمانی گسترش داد و قبل از سرزمین ها، قلوب انسان ها فتح شود.

حقانی به جنایات وحشتناك گروه های تروریستی در سوریه، عراق و یمن، كشتن كودكان و تجاوز به نوامیس مسلمانان اشاره كرد و گفت: نخبگان و دانشمندان اسلام می توانند با روشن كردن ماهیت این گروه های تروریستی و فاصله عمیق آنها با آموزه های دینی كه در هیچ منبع و فرقه اسلامی غیر از همین جریان تكفیری كه به خود اجازه هتك حرمت مسلمانان و ریختن خون آنها را می دهد، چهره واقعی آنها را افشا كنند.

وی همچنین برگزاری چنین همایش هایی را از لحاظ تعامل نخبگان و اندیشمندان اسلامی برای مقابله با تفكرات شوم گروه های تروریستی یاد شده مهم ارزیابی كرد.

در همایش دو روزه اسلام مدرن و مقابله با خشونت پژوهشگران و اندیشمندانی از ایران، تركیه، روسیه، فرانسه، آلمان، كویت، عربستان، لبنان، مراكش، سوئد، فنلاند، قزاقستان، ازبكستان و قرقیزستان حضور داشتند.

در ابتدای این همایش بین المللی پیام الهام علی اف رییس جمهوری آذربایجان برای حاضران خوانده شد كه در آن با اشاره به مناقشات قومی و دینی و بروز افراط گرایی دینی و اسلام هراسی، تلاش ها برای سواستفاده از دین برای اهداف شوم سیاسی را از واقعیات تلخ جهان فعلی خواند.

وی در این پیام افزود: به همین دلیل جایگاه درخشان دین در جامعه و نقش معارف و وحدت در نظام روابط بین البمللی و ضرورت گفت و گو میان ادیان و تمدن ها برای سرنوشت آینده جامعه بشری از اهمیت خاص برخوردار است.

علی اف همچنین این همایش بین المللی را از لحاظ معرفی اسلام ناب با اهمیت توصیف كرد.

خاورم**337**1486**1010