رييس اداره حفاظت محيط زيست مهاباد روز يكشنبه به خبرنگار ايرنا گفت: اين دو قطعه پرنده شكاري توسط دوستداران محيط زيست به اين اداره تحويل شده بودند كه به دليل مصدوميت قادر به پرواز و زندگي در طبيعت نبودند.
كامران حسيني اضافه كرد: اين پرندگان پس از مداوا و بهبودي كامل در اداره حفاظت محيط زيست مهاباد، توسط ماموران يگان حفاظت محيط زيست اين شهرستان در دامن طبيعت رهاسازي شدند.
حسيني اظهار اميدواري كرد بازگشت دوباره اين پرندگان نادر به طبيعت به حفظ گونه هاي آن كمك كرده و با بازگشت دوباره به زندگي به زاد و ولد بپردازند.
وي يادآوري كرد: با نهادينه شدن فرهنگ حفاظت از محيط زيست در اين شهرستان موجي از رهاسازي پرندگان و پشيماني از شكار در اين منطقه ايجاد شده به طوري كه در سال گذشته بيش از 60 شكارچي مهاباد با خداحافظي از شكار به دوستداران محيط زيست پيوستند.
سارگپه با نام انگليسي (Long-legged Buzzard)، نام علمي (butte ruinous) از راسته شاهين سانان و تيره عقابيان بوده كه طول 60 تا 65 سانتيمتر و رنگ پر و بال بسيار متنوع از قهوه اي مايل به خرمائي پررنگ با سطح شكمي كرم رنگ و رگه رگه تا تقريبا سياه با سطح شكمي قهوه اي خيلي پررنگ، سر پرنده بالغ معمولاˈ كمرنگ، دم اغلب دارچيني و بدن راه راه عرضي دارد.
در پرواز سطح شكمي اين پرنده سفيدرنگ به نظر مي آيد، ولي نوك و خم بال ها و رانهايش تيره رنگ است.
اين پرنده در مناطق مختلف از جمله استپ ها، دشت هاي وسيع خشك و گاهي در كوهستان ديده مي شود و معمولا' روي زمين و گاهي روي درخت ها آشيانه مي سازد.
سارگپه پرنده بومي ايران است و در زمره پرندگان حمايت شده قرار دارد.
شهرستان مهاباد با 215 هزار نفر جمعيت در جنوب آذربايجان غربي واقع شده است.
2077/3020/6185/6008
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۸
مهاباد - ايرنا - دو قطعه پرنده شكاري سارگپه پابلند پس از مداوا در اداره حفاظت محيط زيست مهاباد در زيستگاه اصلي خود در دامن طبيعت اين شهرستان رهاسازي شدند.