به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، ابراهیم رحیم پور شامگاه یكشنبه در نشست اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی با سفرا و نمایندگی های كشورمان در خارج از كشور، اظهار داشت: راهبرد دولت یازدهم نه تنها در بحث هسته ای، بلكه در همه عرصه ها و در مباحث اقتصادی، برد - برد است و در تعاملات با كشور ها، نگاه توسعه ای را مدنظر داریم.
به اعتقاد معاون آسیا، اقیانوسیه و مشترك المنافع وزارت امور خارجه، ایران در ارتباط با كشورهای فقیر اطرف خود، نباید فقط سود را ملاك حركت خود قرار دهد، هرچند مبادلات با افغانستان نیز با نگاه سود محور نیست و اكنون بیش از سه میلیارد دلار با این كشور همكاری اقتصادی وجود دارد.
رحیم پور با بیان آنكه وزارت امور خارجه در سال های گذشته از نقش اساسی خود در بحث دیپلماسی اقتصادی غافل شده بود، یادآور شد: تركیه به عنوان یكی از همسایگان ایران اقتصاد خود را با اتكا به بخش خصوصی اداره می كند و دولت یازدهم نیز برنامه خود را در مسیر خروج از اقتصاد دولتی دنبال می كند.
رحیم پور اضافه كرد: لازم است به سمت اقتصاد بدون نفت و ارتقا صادرات غیرنفتی حركت شود، هرچند كه تحریم ها موجب شد تا در این خصوص عملكرد موفقی داشته باشیم اما اقتصاد بدون نفت به این زودی ها در كشورمان محقق نمی شود.
به گفته وی، ایران در گذشته حدود 24 میلیارد دلار با اروپا مناسبات اقتصادی داشت، اما اكنون فقط با تركیه 23 میلیارد دلار مبادلات اقتصادی وجود دارد و برای رسیدن به 30 میلیارد دلار در حال برنامه ریزی است.
این مقام مسئول تصریح كرد: ایران با تركیه در بحث مسائل منطقه، تفاهم سیاسی بالایی ندارد، اما رابطه اقتصادی خود را از مسایل منطقه ای تفكیك كرده است.
وی گفت: اكنون با چین 40 میلیارد دلار مبادلات اقتصادی وجود دارد و این رقم با حجم تبادلات اقتصادی با یكصد كشور جهان برابری می كند.
رحیم پور افزود: ایران با كشورهای چین، هند و تركیه ارتباطات اقتصادی بسیار خوبی دارد و با امارات و عراق هم در این بین ارتباطات خوبی در برهه هایی داشته و داریم.
به گفته معاون وزیر امور خارجه، سفرهایی كه رئیس جمهور كشورمان به آسیای میانه و قفقاز داشت، حضور قدرتمندانه بخش خصوصی كشورمان در این سفرها را مورد تاكید قرار داد و اكنون بخش خصوصی در وضعیت كنونی نباید رها شود و بدون حمایت دولت، این بخش توسعه پیدا نمی كند.
اقتصام (2)1559**1558
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۸
تهران - ایرنا - معاون آسیا، اقیانوسیه و مشترك المنافع وزیر امور خارجه كشورمان گفت: كشورهای پیرامونی ایران 50 درصد از حجم 140 میلیارد دلاری مبادلات تجاری را به خود اختصاص داده اند و در عین حال جای كار بیشتری وجود دارد.