اروميه - ايرنا - معاون امور عمراني استاندار آذربايجان غربي گفت: نگاه به عرصه انساني و فرايندهاي تاريخي رويكرد استان در بخش بناهاي تاريخي است

هادي بهادري روز دوشنبه در مراسم روز جهاني بناها، يادمانها و محوطه هاي تاريخي در اروميه افزود: در راستاي كامل كردن و حفاظت از بناهاي تاريخي استان حركت مي كنيم و بايد در سال جاري رويكرد خود را به سمت مسايل ديگر تغيير دهيم.

وي گفت: نگاهمان در سال گذشته به مسايل كاربردي معطوف شده بود و در سال 94 بايد نگاه نرمتري را به اين قضيه اضافه كنيم.

بهادري اضافه كرد: داراي آثار و محوطه هاي بسياري هستيم ولي اين آثار نيازمند روح بخشي و زنده كردن آنها با حكايتها و داستانهاي مرتبط هستند.

معاون امور عمراني استاندار آذربايجان غربي گفت: در سال گذشته موفقيت هاي نسبي را در حوزه صيانت از ميراث فرهنگي توانستيم به دست آورديم و از اقدامات و تجربيات سال گذشته بايد كارنامه مشخصي را براي همشهريان ارائه دهيم و بتوانيم برنامه هاي سال آينده ر ا بر حسب اين برنامه ها و اقدامات تنظيم كنيم.

بهادري ادامه داد: با تدابير انديشيده شده از سوي استاندار و ساير مسوولان آذربايجان غربي يك اجماع مديريتي در خصوص سياستهاي ميراث فرهنگي و گردشگري به وجود آمده و در تمام تصميم گيري هاي كلان موضوع هاي تاريخي و ميراث فرهنگي و مباحث مرتبط با آن در حوزه گردشگري مطرح مي شود.

وي گفت: كارگروههايي در زمينه گردشگري و بناهاي تاريخي استان در استانداري تشكيل شده و نتايج خوبي هم داشته و يكي از نمونه هاي بارز آن افزايش سفرهاي نوروزي انجام شده به استان بوده است.

معاون امور عمراني استاندار آذربايجان غربي افزود: بحث تعيين تكليف زمينهاي پادگان ارتش اروميه يكي از شاه بيتها و نقاط مهم مطرح در بخش گردشگري استان و اروميه بوده است.

وي اظهار كرد: تلاشهاي اساتيد دانشگاهي و معماران استان و نيز مسوولان اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي در كميسيون ماده 5 استان به نتيجه رسيد و اين سايت با ارزش در اختيار مردم اروميه و همه مردم كشور قرار مي گيرد.

بهادري گفت: اين سايت با ارزش بايد توسط مديريت حفظ، مديريت و بهره برداي مناسب شود تا بتوان آن را به آيندگان تحويل داد.

وي اظهار كرد: حدود پنج الي 30 هكتار از اين مجموعه به صورت فضاهاي باز در اختيار شهرداري قرار گرفته و بايد با مديريت مناسب اجازه نداد تا يك مترمربع از اين فضا از دست فضاي عمومي شهري خارج شود و اگر اين يك مورد را بتوانيم مديريت كنيم در حوزه ميراثي و مسايل شهرسازي به جرات مي توان گفت كه عملكرد ما قابل دفاع است.

بهادري ادامه داد: در بحث پرديس شهر دانشگاه اروميه تصميمات خوبي گرفته شد اين سايت سايتي شش هكتاري با ارزش بسيار بالاست و مقرر كرديم تا بودجه هايي را براي ترميم ساختمان چوبي و اولين دانشكده طب ايران در اختيار دست اندركاران قرار گيرد.

** آگاه سازي مردم در امر حفاظت از آثار تاريخي وظيفه همگاني است

مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي نيز در مراسم گراميداشت روز جهاني بناها، يادمانها و محوطه هاي تاريخي گفت: آگاه سازي مردم در امر حفاظت از آثار و محوطه هاي تاريخي وظيفه همگاني است و مردم بايد ياري رسان دستگاه هاي دولتي در اين زمينه باشند.

جليل جباري اظهار كرد: ثبت 180 بناي تاريخي از استان در فهرست آثار ملي، ثبت 1288 محوطه، قلعه و بناي تاريخي، ثبت اولين اثر طبيعي از استان به نام كوه زندان سليمان و ثبت 16 اثر ناملموس و معنوي در فهرست آثار ملي از جمله ظرفيتهاي ويژه استان در بخش بناهاي تاريخي و گردشگري است.

وي اظهار كرد: توجه به تدقيق و تعيين حريم ابنيه ها و محوطه هاي تاريخي كه در سالهاي گذشته مورد بي توجهي بوده از پارسال و امسال در برنامه هاي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي مورد توجه قرار داده شده است.

جباري ادامه داد: در سال 93 توجه به بازار تاريخي اروميه و بناهاي داخل بافت اروميه و ميدان ايالت و تدقيق حريم تپه حسنلو نيز مورد توجه بود.

وي اظهار كرد: امسال 24 كارگاه مرمت و حفاظت از بناهاي تاريخي با 40 ميليارد ريال اعتبار فعاليت مي كنند و اين فعاليتهاي در طي سال نيز تداوم دارد.

جباري اضافه كرد: عمليات مرمتي در مدرسه 22 بهمن با همكاري شهرداري اروميه و اداره كل آموزش و پرورش استان آغاز شده است.

وي گفت: مرمت و حفاظت از شبستان مسجد جامع و ساختمان چوبي داخل محوطه دانشگاه اروميه و خانه اربابي واقع در ديزج سياووش اروميه نيز در حال پي گيري است و با توافق انجام شده با بانك مسكن خانه ديزج سياووش با اعتبار سه ميليارد ريال مورد مرمت و اماده سازي به عنوان بانك موزه مورد استفاده قرار مي گيرد.

آذربايجان غربي داراي 1472 اثر، بنا و محوطه تاريخي ثبت شده در رديف ميراث ملي است.

7125/6008