به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی نیوز زوم، لاغر شدن و تناسب اندام امروزه یكی مهمترین دغدغه های بسیاری از افراد است.
در این میان پرهیز از مصرف خوراكی هایی كه سبب افزایش وزن می شوند و روی آوردن به مصرف خوراكی هایی كه چربی سوز هستند، اهمیت بسزایی پیدا كرده است.
12 خوراكی چربی سوز كه از افزایش وزن پیشگیری می كند به شرح زیر است:
***گریپ فورت
ویتامین C به سوخت و ساز مناسب چربی كمك می كند؛ غذاهای مملو از ویتامین C انتخاب مهمی برای چربی سوزی هستند.
مصرف نصف گریپ فورت در وعده صبحانه یا حدود 30 دقیقه قبل از صرف غذا به احساس سیری و پیشگیری از اضافه وزن كمك می كند.
***فلفل سیاه
پیپرین موجود در فلفل سیاه، علایمی از كاهش تشكیل سلول های چربی را در بدن نشان داده است.
فلفل سیاه همچنین به افزایش سوخت و ساز بدن كمك می كند. این خبر مهم برای افرادی كه به دنبال یك راه حل آسان برای كاهش وزن می گردند حایز اهمیت است.
***دارچین
دارچین به كاهش دهنده سطح قندخون معروف است؛ دارچین می تواند به سركوب كردن اشتها نیز كمك كند.
اضافه كردن دارچین به چای، قهوه و ماست از روش های راحت مصرف این ادویه است.
***تخم مرغ
تخم مرغ كم كالری و حاوی هفت گرم پروتیین و سایر مواد مغذی مفید است.
مطالعات نشان داده است كه مصرف تخم مرغ در وعده صبحانه به اندازه قابل توجهی مقدار مصرف كالری در بقیه روز را كاهش می دهد.
پروتیین موجود در تخم مرغ باعث سوختن چربی های شكمی می شود. دلیل این ویژگی نیز ساختار خاص اسیدهای آمینه موجود در پروتئین آن است.
***سیب
زمانی كه سیب با پوست مصرف می شود به دلیل داشتن مقدار كافی فیبر و آب، به احساس سیری كمك می كند.
مزیت مصرف میوه ها این است كه قند بدن را تامین می كند و در عین حال به شیوه ای كه قندهای پردازش شده به بدن آسیب می زنند، عمل نمی كند.
***چای سبز
مزیت چای سبز در مبارزه با چربی بدن به اندازه كافی تاكید نشده است؛ تركیبات موجود در چای سبز سبب تسریع سوخت و ساز بدن می شود.
بهتر است كه چای سبز داغ مصرف شود زیرا طعم آن بیشتر در دهان می ماند و فواید آن افزایش می یابد.
افزودن عسل و لیمو ترش به چای سبز نه تنها باعث افزایش فواید سلامتی آن می شود بلكه این چای را فوق العاده خوشمزه نیز می كند.
***زغال اخته
زغال اخته نه تنها مملو از فیبر غیرقابل حل و آنتی اكسیدان ها است بلكه نصف فنجان زغال اخته فقط 40 كالری دارد.
زغال اخته حاوی مقادیر زیادی آهن ، كلسیم ، اسید فولیك ، ویتامین های E , B1 , B2 , C و فلاوونوئیدها است.
***بادام
با وجود اینكه آجیل ها در كل به كاهش چربی بدن كمك می كنند اما بادام بهترین آنها است.
بادام مملو از پروتیین، فیبر و چربی های مفید برای سلامت قلب است. مصرف حدود 23 بادام سبب می شود كه فرد احساس سیری كند.
***فلفل قرمز
فلفل قرمز حاوی ماده ای به نام كپسایسین هستند كه اشتها را سركوب می كند.
تحقیقات در زمینه ساختار این ماده غذایی و چگونگی عملكرد آن در سیستم بدن نشان داده، استفاده از فلفل تند می تواند كمك بزرگی در كاهش وزن بكند.
نوعی عصاره كه از فلفل تند گرفته می شود در درمان بسیاری از امراض پوستی مانند رفع التهاب و بر افروختگی پوست، رفع لك و انواع كك ومك موثر است. فلفل تند دارای خواص ضد سرطانی است. انواع اكسیدان موجود در این ماده غذایی در مبارزه با رادیكال های آزاد در بدن نقش چشمگیری دارند.
***قهوه
مطالعات نشان داده اند كه قهوه به ویژه كافئین موجب تسریع سوخت و ساز بدن می شود.
با این وجود توجه داشته باشید كه مصرف بسیار زیاد كافئین می تواند اثرات بسیار مضری بر بدن داشته باشد. بنابراین فقط روزی یك تا سه فنجان قهوه مصرف كنید.
***كوینولا
یكی از بزرگترین تصورات غلط در مورد كربوهیدرات ها این است كه آنها سبب افزایش وزن می شوند.
اما در حقیقت نوع كربوهیدارت ها است كه باعث افزایش وزن می شود.
كوینولا مملو از فیبر و پروتیین است كه سبب ایجاد احساس سیری در فرد می شود.
برخلاف سایر غلات، كوینولا موجب پایین آوردن قند خون می شود و در عوض ولع انسان را برای مصرف قند و كربوهیدارت باز می دارد.
كوینولا یك دانه كوچك لوبیا شكل و به رنگ سفید است كه عطری ملایم و طعم شیرین دارد.
***سبزیجات
سبزیجات مملو از مواد مغذی و فیبرهای شگفت انگیز هستند كه انسان را سیر نگه می دارند. توصیه می شود كه هر فرد روزی دو تا سه فنجان سبزیجات مصرف كند.
برای ناهار و شام حتما برای پیش غذا و یا به عنوان غذای اصلی سالاد سبزیجات مصرف كنید.
علمی(5)**2038**1440
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۷
تهران-ایرنا-گریپ فورت،سیب،چای سبز، فلفل سیاه و قرمز، تخم مرغ، دارچین، زغال اخته، بادام، قهوه، كوینولا (نوعی غلات) و سبزیجات 12 خوراكی چربی سوز هستند كه از افزایش وزن پیشگیری می كند.