تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۲

شيراز - ايرنا - تداوم خشكسالي و كم آبي در فارس برخي از شهرستان هاي اين استان را درمعرض جدي آسيب قرار داده است، شهرستان ارسنجان از جمله مناطق آسيب پذير در خشكسالي است كه به گفته مسوولان امور آب، سطح آبهاي زير زميني اين شهرستان شرقي فارس 35 متر افت كرده است .

به گزارش دريافتي ايرنا از روابط عمومي آب منطقه اي فارس ، شهرستان ارسنجان داراي سه محدوده مطالعاتي يا دشت است.

اين شهرستان فاقد منابع آب سطحي است و منبع اصلي تأمين آب شرب، صنعت و كشاورزي از منابع آب زيرزميني است. خشكسالي هاي اخير و ضخامت كم آبخوان سبب شده سطح آب زيرزميني به شدت كاهش پيدا كند؛ طوري كه اين امر تهديدي جدي براي شهرستان محسوب مي شود.

علاوه براين نفوذ و حركت آب شور درياچه طشك و بختگان به سمت دشت هاي اين شهرستان، از ديگر عوامل تهديد كننده است. برداشت هاي بي رويه و خشكسالي هاي پي در پي، پديده فرونشست را در سطح شهرستان به دنبال داشته كه به عنوان زلزله اي خاموش اين شهرستان را تهديد مي كند.

غلامرضا نجفي مدير امور آب شهرستان ارسنجان با بيان اينكه ميزان افت آب در دشت ارسنجان در يك دوره 20 ساله حدود 35متر است گفت: دشت ارسنجان از سال 66 ممنوع شده و طي دوره سه ساله حدود يك متر افت داشته است.

وي افزود: دشت سنكرو چهار قلات نيز كه از سال 89 برداشت آب آن ممنوع شده با تغيير كيفيت بسيار بالا روبرو بوده است.

مدير امور آب شهرستان ارسنجان با تاكيد بر اينكه با توجه به وضعيت منابع آب ارسنجان، حفظ شرايط فعلي و استفاده بهينه از آبهاي موجود ضروري است بيان كرد: در اين زمينه با نصب كنتورهاي هوشمند آب و برق و ترويج روش هاي نوين آبياري سعي در حفظ منابع موجود شده است.

وي برخورد قاطعانه با حفاري هاي غيرمجاز و جلوگيري از برداشت هاي بي رويه را از ديگر اقدامات آب منطقه اي در اين شهرستان برشمرد و با بيان اينكه اطلاع رساني و فرهنگ سازي درخصوص بحران آب از ديگر تمهيدات اين حوزه است افزود: تعامل با ادارات وابسته به بخش آب و كشاورزي و استفاده از تجربيات كشاورزان و پيشكسوتان بخش كشاورزي از جمله تمهيداتي بوده كه در سالهاي گذشته به كار گرقته شده است.

نجفي با اشاره به اينكه با فرهنگ سازي انجام گرفته اكثركشاورزان به عنوان بازرسان منابع آب درحفظ منابع آب حضور يافته اند اضافه كرد: در سال جاري با همكاري خوب مردم تعداد 26 حلقه چاه غير مجاز پر و مسلوب المنفعه شده است و مردم به خوبي دريافته اند حفاري و بهره برداري غيرمجاز به معناي وارد شدن ضرر و زيان به خود آنهاست طوري كه از سال 80 تا كنون تعداد حفاري چاه غيرمجاز به تعداد انگشتان يك دست هم نمي رسد و در همان ابتدا با آنها برخورد شده است و برنامه ريزي دقيق همكاران و نظارت صحيح بر عملكرد گروه هاي گشت و بازرسي تخلفات را به حداقل رسانده است.

وي گفت: شهرستان ارسنجان يكي از شهرستان هاي الگو براي نصب كنتور هوشمند در استان فارس است؛ در سال 89 همه چاه هاي برقي به به كنتور هوشمند آب برق تجهيز شده اند كه با نظرسنجي صورت گرفته در ميان بهره برداران، بيش از 98 درصد مردم با اين طرح موافق بوده اند. بنابراين مشاركت مردم در مديريت منابع آب يكي از راهكارهايي است كه مي تواند جهت حفظ منابع آب به ما كمك كند لذا از همه بهره برداران و پيشكسوتان بخش كشاورزي تقاضا داريم با بيان راهكار مناسب و حمايت از تمهيدات ما، در حفظ و نگهداري اين منابع همراه ما باشند.

شهرستان ارسنجان در فاصله 120 كيلومتري شمال شرق شيراز قرار داد .ك/1

6113 / 1876