«كائه سونگ»، منطقه صنعتی مشترك میان دو كشور كره شمالی و كره جنوبی است كه در شهر مرزی با همین نام در سال 2004 میلادی در داخل خاك كره شمالی راه اندازی شد. این مجتمع صنعتی با وجود بحران های مكرر میان دو كشور همچنان به فعالیت خود ادامه می دهد.
مقامات سندیكای كارگری كره جنوبی می گویند: كره شمالی در فوریه سال گذشته (بهمن - اسفند) در اقدامی یك جانبه و با تحت فشار قرار دادن شركت های كره جنوبی به افزایش دستمزد بیش از 50 هزار كارگر خود در این مجمتع صنعتی مبادرت كرده است.
سئول معتقد است: اقدام كره شمالی نقض قوانین و زیر پا گذاشتن توافقاتی است كه پیشتر میان دو كشور منعقد شده است.
«یوو چانگ گئون» نایب رییس اتحادیه كارخانه داران كره جنوبی در سخنانی گفت: پیونگ یانگ در فوریه سال گذشته به صورت یك جانبه دستمزد بیش از 50 هزار كارگر را كه در 125 شركت كره جنوبی در این منطقه صنعتی افزایش داد و قراردادهای كارگری را به صورت یك جانبه تمدید كرد.
وی تصریح كرد: شركت های كره جنوبی فعال در این منطقه می بایست در برابر فشارهای كره شمالی مقاومت می كردند و زیر بار چنین تصمیمی نمی رفتند.
«یوو» گفت: سه شركت كره جنوبی كه بدون توجه به قوانین و مفاد قرارداد میان دو كشور، اقدام به افزایش دستمزدها كردند با مجازات سنگینی روبرو خواهند شد.
نایب رییس اتحادیه كارخانه داران كره جنوبی گفت: پیونگ یانگ می بایست طبق قرار قبلی و با توافق سئول ضرب الاجلی را كه روز یكشنبه - 30 فروردین - پایان می یافت، تمدید می كرد كه از آن تخطی كرده است.
بر اساس گزارش ها، كره شمالی در قرارداد جدید اعلام كرد كه میانگین حقوق ماهانه كارگران آن كشور در این منطقه صنعتی از 155 دلار به 164 دلار افزایش می یابد.
بر اساس توافق دو كره، دستمزد كارگران «كائه سونگ» نباید بیش از پنج درصد در سال، افزایش یابد.
پیش از این نیز اقدام یك جانبه پیونگ یانگ در برداشتن سقف افزایش دستمزد كارگران كائه سونگ، اعتراض سئول را به همراه داشت و این موضوع سبب شد كره جنوبی در اقدامی یك جانبه، كارگران خود را از این مجتمع خارج كند. تعطیلی این مجتمع صنعتی باعث بیكاری هزاران كارگر كره شمالی و ده ها كارخانه كره جنوبی شده بود.
وزارت اتحاد كره جنوبی، مقامات پیونگ یانگ را متهم كرد كه اقداماتی علیه توسعه این مجتمع و برهم زدن وضعیت با ثبات آن انجام می دهد.
مجتمع «كائه سونگ» كه یك بار در سال گذشته به دلیل اقدامات خصمانه آمریكا در منطقه و برگزاری رزمایش مشترك با كره جنوبی، از سوی كره شمالی تعطیل شد، نماد همكاری های دو كشور است.
كره جنوبی تلاش دارد كره شمالی را مجبور به امضا تعهد نامه ای كند كه بر اساس آن دیگر حق تعطیل كردن یك طرفه این مجتمع مرزی را نداشته باشد.
همچنین سئول خواهان آن است كه مجتمع صنعتی «كائه سونگ» به یك مركز بین المللی برای تولیدات كارخانه ای تبدیل شود.
هم اكنون حدود 53 هزار كارگر كره شمالی در این منطقه صنعتی مشترك كار می كنند كه متوسط دستمزد آنها 70 دلار و 35 سنت است.
این میزان دستمزد حدود دو برابر كارگرانی است كه در كره شمالی كار می كنند. بیش از 120 شركت كره جنوبی كه بیشتر آنها كوچك یا متوسط هستند، در منطقه صنعتی «كائه سونگ» فعال هستند.
از اواخر دهه 1990 میلادی، «كیم دای جونگ» رییس جمهوری پیشین كره جنوبی، سیاست آشتی با همسایه شمالی را در پیش گرفت كه یكی از نتایج آن گشایش مجمتع صنعتی «كائه سونگ» در سال 2004 میلادی بود.
درآمد این مجتمع بیش از دو میلیارد دلار تخمین زده می شود.
آساق*1597**1545
تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۴
پكن - ایرنا - مقام های سندیكای كارگری كره جنوبی روز سه شنبه اعلام كرد: شركت های كره ای كه در منطقه صنعتی مشترك با كره شمالی، تسلیم خواسته پیونگ یانگ شده و حقوق كارگران خود را افزایش داده اند، مجازات می شوند.