عابد فتاحي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه سلامت كودهاي شيميايي و سموم استفاده شده در مزارع بايد مورد توجه قرار گيرد افزود: طول عمر محصولات غذايي از مزرعه تا سفره خانواده ها بايد با دقت بررسي شود.
اين نماينده مجلس ادامه داد: نبود امنيت غذايي منشاء بيماريهاي گوارشي، قلب و عروق، فشار خون، قند و دهها نوع بيماري ديگر است.
عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس افزود: معاونت غذا و دارو و سازمان استاندارد بايد نظارت بيشتري به محصولات و مواد غذايي داشته باشند چرا كه مصرف كنندگان هيچگونه اطلاعي از نوع مواد اوليه مواد غذايي كه مصرف مي كنند ندارند.
نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه تغذيه نامناسب مادر تمام بيماريهاست افزود: وقتي مصرف كننده اقدام به خريد محصولات غذايي از فروشگاهها مي كند و بي اطلاع از مواد اصلي تشكيل دهنده اين محصولات است خود به خود در دام انواع بيماريهايي چون فشار خون و ديابت گرفتار مي شود.
فتاحي با انتقاد از استفاده بيش از حد از سموم گياهي و مواد هورموني در محصولات زراعي و پرورش حيوانات گوشتي گفت: بسياري از اوقات اين استفاده بي اندازه سير صعودي يافته و به جاي وارد شدن مواد غذايي به بدن بخش قابل توجهي سم و مواد هورموني از طريق فراورده هاي گوشتي وارد بدن مي شود و ورود اين مواد به بدن مساوي با تولد بيماريهاي مختلف است.
اين نماينده مجلس اظهار كرد: بررسي هاي كه محققان بر روي نوزدان تازه متولد شده انجام داده اند به اين نتيجه رسيده اند كه تا زماني كه نوزاد از شير مادر تغذيه مي كند از بيماري هايي مانند قند، فشار خون، بيماريهاي گوارشي و قلبي و عروقي در امان است اما زماني كه اين كودكان بعد از سن معيني شروع به مصرف محصولات غذايي مي كنند بيماري هاي مختلف به سراغش مي آيد.
فتاحي گفت: با توجه به اهميت تغذيه سالم در خانواده ها مقرر شده در آينده فروشگاههاي خاصي به توزيع محصولات غذايي بپردازند تا علاوه بر كنترل بهتر و دقيق تر بر روي محصولات غذايي بتوان ميزان سلامت اين محصولات را نيز به خوبي رصد كرد.
وي با انتقاد از تبليغ برخي تنقلات نظير چيپس و پفك از رسانه ملي گفت: نبايد چنين تنقلاتي كه سلامت افراد مخصوصا كودكان را تهديد مي كنند از رسانه ملي تبليغ شوند.
مواد غذايي ناسالم باعث مرگ جمعيت زيادي در سال مي شود كه عمده اين تعداد را هم كودكان تشكيل مي دهند.
مواد غذايي حاوي باكتريهاي مضر، ويروس ها، انگل ها و يا مواد شيميايي مسئول بروز بيش از 200 بيماري از اسهال گرفته تا سرطانها هستند.
عرضه مواد غذايي به طور فزاينده اي در حال جهاني شدن است و اين نيازمند توجه بيش از پيش به سيستم ايمني مواد غذايي در ميان كشور هاست به همين دليل سازمان جهاني بهداشت، شعار خود را در سال 2015 بهبود ايمني مواد غذايي از مزرعه تا بشقاب (هميشه و همه جا) قرار داده است.
WHO به كشورها، در پيشگيري، شناسايي و درمان بيماري هاي غذازاد كمك مي كند.
در اين ارتباط بايد استانداردها و دستورالعمل هاي بين المللي، براي پوشش فرايندهاي اصلي غذايي، تهيه شود.
همراه با سازمان غذا و كشاورزي ملل متحد (FAO)، سازمان جهاني بهداشت از طريق شبكه اطلاع رساني جهاني به كشورها در مورد ايمني مواد غذايي اعلام خطر مي كند.
به گفته كارشناسان بيشتر ايرانيان نه از كمبود غذا بلكه از كيفيت بد آن رنج ميبرند و با بيتوجهي به اصول تغذيه سالم و ايمن انواع بيماريها را به جان ميخرند.
8135/6008
تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۸
اروميه - ايرنا - عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به شعار امسال بهداشت جهاني مبني بر ايمني مواد غذايي از مزرعه تا سفره گفت: استفاده بي اندازه از سموم گياهي و مواد هورموني در محصولات زراعي سلامت افراد را تهديد مي كند.