داريوش اسدي پنجشنبه در ايين اختتاميه اردوي علمي تفريحي دو هزار دانش اموز در منطقه اسكان عشاير ممسني افزود:بهمن بيگي يكي از بزرگان آموزش پرورش است و نه تنها او بلكه شاگردان او نيز خود يك اسطوره هستند و افكار و منشي همچون شادروان بهمن بيگي دارند.
وي به حضور بي بي سكينه كياني همسر زنده ياد استاد محمد بهمن بيگي پدر تعليمات عشاير ايران و شماري از شاگردان اين استاد فرهيخته در اين آيين اشاره كرد و گفت:هر كسي كه يك انسان را نجات دهد ، به مثابه نجات بشريت است ، حال اگر كسي ، قشري و جامعه اي را از گمراهي نجات بخشد در واقع بشريت را نجات داده است و زنده ياد بهمن بيگي در اين مسير حركت كرد و براي آموختن سواد به عشاير تلاشي خستگي ناپذير داشت .
او گفت :تجليل از بهمن بيگي تجليل از يك شخص نيست بلكه ارج نهادن به يك تفكر و انديشه است.
بي بي سكينه كياني ، همسر زنده ياد محمد بهمن بيگي نيز در اين آيين گفت :اين اردو يادآور دوران تعليم عشاير در زمان حيات شادروان بهمن بيگي است و انتظار اين است كه اين راه تدوام يابد و راه درست خدمتگزاري در حوزه تعليم و تربيت همچنان استمرار داشته باشد.
يكي از راهنماهاي تعليمات عشايري شادروان بهمن بيگي نيز در اين مراسم گفت:مرحوم بهمن بيگي بر اين باور بود كه سواد آموزي تنها راه پايان دادن به فقر و جهل است به همين سبب براي با سواد كردن فرزندان عشاير، سختكوش و پر تلاش بود.
زواره رحماني بيان كرد:براي شناخت اين بزرگ مرد عرصه علم و دانش بايد به مطالعه كتاب هاي اوپرداخت تا با تفكر و انديشه والاي او پي برد.
محمد كريم چوبينه هم از معلمان عشايري ضمن تشريح كار سترگ زنده ياد محمد بهمن بيگي در خدمت به جامعه عشاير ايران گفت : همراهي بي بي سكينه كياني همسر خستگي ناپذير محمد بهمن بيگي نيز هم در كمك به شكل گيري اين اقدام فرهنگي فاخر و بي نظير نير ستودني است .
وي ادامه داد: هر چند كه طعم شيرين و اثر بخشي خدمت شايسته استاد محمد بهمن بيگي دلها را تسخير و ماندگار شده است ولي به حق بايد گفت كه حضور پررنگ و خستگي ناپذير بي بي سكينه در جامعه عشايري بخصوص در ميان دست پروردگان مكتب بهمن بيگي به محوري شايسته براي استمرار بخشي راه آن انسان والاي تاريخ معاصر ايران ، تبديل شده است .
زنده ياد محمد بهمن بيگي ، بنيانگذار آموزش عشاير در ايران و از ايل قشقايي در شهرستان فيروزآباد استان فارس بود. او كارش را از سال 1331 خورشيدي به تنهايي آغاز كرد و در طول 28 سال مديريت بر اداره آموزش عشاير ايران بيش از 10 هزار معلم را تربيت كرد.
وي موسسات مختلف مانند دبيرستان شبانه روزي عشايري شيراز، مركز آموزش فني و حرفه اي عشاير دختران و پسران، موسسه تربيت ماماي عشاير و مركز تربيت روستا پزشك و دامپزشك را بنيان گذاشت.
وي توانست نخستين جايزه فرهنگي سازمان علمي ، فرهنگي و تربيتي ملل متحد (يونسكو) را در سال 1353 خورشيدي به دليل پيكار با بيسوادي دريافت كند. از او پنج اثر با عناوين 'بخاراي من، ايل من'، 'اگره قره قاج نبود'، 'به اجاقت قسم'، 'طلاي شهامت' و 'عرف و عادت در عشاير فارس' منتشر شده است.
شاگردان و علاقه مندان به محمد بهمن بيگي بيش از دهها كتاب ، مستند و فيلم از ايشان نوشته و يا تهيه كرده اند كه در بازار نشر انتشار يافته و يا از طريق سيماي جمهوري اسلامي در چندين نوبت پخش شده است .
محمد بهمن بيگي يازدهم ارديبهشت سال 1389 در شيراز چشم از جهان فروبست.ك/2
7366/ 5054
تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۳
شيراز - ايرنا- مدير آموزش و پرورش شهرستان ممسني با اشاره به خدمات كم نظير زنده ياد استاد محمد بهمن بيگي در حوزه سواد اموزي بخصوص نسبت به جامعه عشاير ايران ،تجليل از اين شخصيت فرهيخته را به منزله ارج نهادن به تفكر و انديشه دانست.