به گزارش روز جمعه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)؛ ابوذر ندیمی درخصوص كاهش نرخ سود بانكی، افزود: كاهش نرخ سود به این معناست كه قبول كنیم، قانون، تعامل منطقی نرخ سود را با تورم مطرح كرده و در نشست با وزیر اقتصادی و دارایی این نكته تأكید شد كه با توجه به سود 22 و 23 درصدی كه بانك ها برای سود سپرده ها تعریف دارند، این سود سپرده ها باید متناسب با تورم صورت بگیرد.
وی افزود: در مورد سود سپرده دو عقیده وجود دارد یك گروه معتقدند این كار باعث خروج سرمایه از بانك می شود اما این حرف نادرست است به این دلیل كه به هر حال پول و نقدینگی نیاز به پاركینگ دارد كه این پاركینگ یا بازار پول است یا بازار سرمایه و امكان اینكه پول به جای دیگری برود، بعید است به خصوص اینكه بخش عمده از منابع كه برای واردات در گذشته استفاده می شد، هم اكنون دیگر وجود ندارد بنابراین صاحبان سپرده یا به بانك می روند و یا سهام می خرند و یا در تولید وارد می شوند.
ندیمی تصریح كرد: تنها انتظاری كه وجود دارد این است كه دولت قاطعانه باید با بازارهای بیرونی از جمله موسسات مالی و اعتباری كه نرخ سود بالایی را پرداخت می كنند، برخورد كند و اگر دولت اقتدار نشان دهد و با مجموعه های رباخوار برخورد كند شاهد استحكام در روند نقدینگی كشور خواهیم بود.
وی در مورد اثرات كاهش نرخ سود، خاطرنشان كرد: این كار باعث می شود هزینه ها كاهش پیدا كند بنابراین تولید به صرفه می شود و جامعه از نظر فضای رقابتی می تواند با دنیا رقابت كند به این ترتیب عرصه برای كسانی كه به این روش با افزایش نرخ سود و رباخواری شرایط را ناامن می كنند، تنگ می شود.
نایب رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص اثر كاهش نرخ سود بر بازار سرمایه، اظهار داشت: با كاهش نرخ سود بانكی برخی از سرمایه گذاران جذب بازار سرمایه می شوند و با پذیرش ریسك، بازدهی بیشتری كسب می كنند و برخی دیگر نیز جذب بازار پول با بازدهی كمتر و ریسك كمتر می شوند.
اقتصام(1)9141**1558
تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۷
تهران - ایرنا - نایب رییس كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: كاهش نرخ سود بانكی هیچ شوكی را برای اقتصاد كشور پیش نمی آورد زیرا زمانی كه نرخ تورم 15 درصد است باید بقیه امور هم متناسب با این رقم باشد، از طرفی هزینه پول باید در كشور تعریف شده و ارزش خود را پیدا كند.