تهران - ایرنا - معاون اول رییس‌جمهوری با تاكید بر این كه در سال همدلی و همزبانی ضروری است دولت و ملت از كالاهای تولید داخلی استفاده كنند، گفت: هیچ دستگاه دولتی حق ندارد مشابه كالای ایرانی را از خارج خریداری و استفاده كند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، اسحاق جهانگیری روز شنبه در بازدید از سومین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران كه در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی تهران برپا شده است، افزود: موجب شرمندگی است كه گفته می‌شود تولیدكننده ایرانی مجبور است برای فروش تولیدات خود نام یك برند خارجی را بر روی آن قرار دهد و مصرف‌كننده هم به دوستان و آشنایان پز دهد كه كالای خارجی مصرف می‌كند.

وی با تاكید بر این كه مهم‌ترین اتفاقی كه برای كشورهای توسعه یافته رخ داد ، این بود كه مردم آن كشور پذیرفتند باید از تولیدات خودشان استفاده كنند، خاطرنشان كرد:

در سال‌های گذشته 700 میلیارد دلار از ایران خارج شد.

معاون اول رییس جمهوری همچنین گفت‌: هیچ‌كسی نمی‌پرسد كه این رقم دلار خارج شده چه میزان اشتغال در كشور ایجاد كرد، در هر دو دوره میزان اشتغال 20 میلیون نفر بود و این رقم تنها موجب اشتغال جوانان چینی شد.

جهانگیری همچنین صادرات را برای رسیدن به رونق مهم دانست و یادآور شد: موضوع صادرات در سال 94 اهمیت زیادی دارد و 50 میلیارد دلار صادرات در سال گذشته باید در سال جاری افزایش یابد.

وی به سرمایه‌گذاران ایرانی توصیه كرد: بازارهای اطراف و كشورهای همسایه را جدی بگیرند و تصور نكنند كه این كشورها از لحاظ اقتصادی توانایی محدودی دارند.

معاون اول رییس جمهوری با بیان این كه یكی از گفتمان های جدی در سال 94 رونق اقتصادی است، افزود: توسعه شركت های دانش بنیان گفتمانی است كه از بالاترین سطح نظام یعنی رهبر معظم انقلاب و رییس جمهوری آن را دنبال می كنند و اگر به فكر اشتغال جوانان فارغ التحصیل هستیم و اگر بخواهیم از تك محصولی وابسته به نفت رهایی یابیم یقینا توسعه شركت های دانش بنیان ضرورت جدی است.

جهانگیری با بیان این كه تامین مالی و حمایت از این شركت ها سیاست دولت است، خاطرنشان كرد: در جلسه گذشته هیات امنای صندوق توسعه ملی قرار شد كه شركت های دانش بنیان وابسته به صنعت، تسهیلات 12 درصدی و در بخش كشاورزی هم تسهیلات 10 درصدی دریافت كنند.

وی به صندوق فناوری و شكوفایی از زمان مسوولیت سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اشاره كرد و گفت: این صندوق در آن زمان 25 میلیارد تومان سرمایه داشت كه البته از این رقم هم استفاده ای نشده بود اما در طول دو سال گذشته سرمایه این صندوق به 1500 میلیارد تومان افزایش یافته است و با طراحی انجام شده حتما برای توسعه شركت های دانش بنیان استفاده خواهد شد.

معاون اول رییس جمهوری، یكی از دغدغه های واحدهای تولیدی را بازار مصرف دانست و گفت: اقتصاد ایران در همین شرایط فعلی ك با تحریم همراه است اقتصادی با حجم تجاری 200 میلیارد دلاری است و حجم واردات كالایی حدود 52 میلیارد دلار بود كه اگر به درستی برنامه ریزی شود بخش بزرگی از این حجم می تواند در اختیار كالای داخلی قرار گیرد.

جهانگیری با تاكید بر این كه هیچ تولید كننده ای نمی تواند تنها با تكیه بر بازار داخل به آینده خود مطمئن باشد، تصریح كرد: حتما باید شركت های دانش بنیان در بازارهای جهانی حضور یابند و محصولات خود را در این بازار عرضه كنند.



** ورود به رونق اقتصادی یك ضرورت اضطراری برای اقتصاد ایران است

وی در بخش دیگری از سخنان خود مهم ترین جهت گیری دولت در سال 94 را ورود به دوره رونق دانست و خاطر نشان كرد: دوره رونق یك ضرورت اضطراری برای اقتصاد ایران است.

وی با بیان این كه اولین اولویت دولت كاهش نرخ تورم بود، یادآور شد: خروج از ركود و ورود به دوره رونق هم از سیاست های دولت بود كه مصوبه 177 بندی آن تهیه شد و برخی از مواردی كه نیاز به اجازه مجلس داشت به قوه مقننه ارسال شد.

وی ادامه داد: اما برخلاف انتظار در مجلس معطل ماند و هنوز هم نهایی نشده است كه امیدواریم هر چه سریع تر نهایی شده و در اختیار دولت قرار گیرد.

معاون اول رییس جمهوری، تامین منابع مالی مورد نیاز در دوره رونق را از ضروریت های این مرحله دانست و گفت: حتما باید سیاست های اصلاح درون بنگاهی انجام شود و یكی از محورهای مهم برای تامین مالی، میدان دادن به بخش خصوصی است كه باید نسبت به آینده ایران امیدوار باشند و دغدغه امنیت سرمایه گذاری نداشته باشند.



** سیستم بانكی در سال های گذشته آسیب زیادی دیده است

معاون اول رییس جمهوری، مساله دوم دوره رونق را سیستم بانكی دانست و افزود: این سیستم در سال های گذشته آسیب های بسیاری دیده است از یك طرف با حدود 90 هزار میلیارد تومان معوقات بانكی روبه رو است و از طرف دیگر به سمت بنگاهداری رفته است.

جهانگیری خاطرنشان كرد: سیاستگذاری های جدی انجام شده تا بانك ها، بنگاه های خود را واگذار كنند و دولت هم به دنبال حمایت از بانك ها برای تامین منابع مالی است.

وی، نرخ سود سپرده ها را مناسب ندانست و ادامه داد: تلاش این است كه كاهش نرخ سود به شكل دستوری انجام نشود و انتظار داریم خود بانك ها متناسب با نرخ تورم، نرخ سود سپرده ها را كاهش دهند.

معاون اول رییس جمهوری همچنین یادآور شد: حجم قابل توجهی از منابع پولی در اختیار موسسات غیرمجاز است و در اقتصاد كشور اخلال می كنند.

وی تاكید كرد: اگر به معنای واقعی بگوییم كه گروهی در اقتصاد كشور اخلال ایجاد می كنند موسسات مالی غیرمجاز هستند كه البته با مصوبه شورای عالی امنیت ملی دست بانك مركزی برای برخورد با آنها باز شده است.

معاون اول رییس جمهوری با بیان این كه در سال گذشته سیستم بانكی حدود 340 هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش تولید پرداخت كرده است، گفت: منابع صندوق توسعه ملی یك فرصت است و اگرچه بخشی از این سرمایه به دلیل تحریم های ظالمانه در كشورهای دیگر مسدود است اما راهكارهایی اتخاذ شده تا از این منابع به صورت ریالی استفاده كرد.

وی به اختصاص حدود 18 هزار میلیارد دلار فاینانس خارجی كه تمام آن منجر به گشایش اعتبار در سال گذشته شد اشاره كرد و افزود: این فاینانس ها حتما امسال آثار خود را در اقتصاد ایران نشان خواهد داد و به دنبال ورود فاینانس های جدید در سال 94 هستیم.

جهانگیری خاطرنشان كرد: كشورهای زیادی به دنبال همكاری با ایران هستند و اگر مذاكرات هسته ای منجر به توافق شود حتما شركت های خارجی به سمت ایران خواهند آمد و اگر هم به توافق نرسیم با همین روش ها ان شاء الله دنبال خواهد شد.

سومین دوره نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی از چهارم اردیبهشت ماه به مدت چهار روز در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برپا است.

سیام . 1429**9132 ** د . الف**1336