به گزارش ايرنا مجيد پورعيسي شنبه شب در نخستين نشست شوراي اشتغال اين استان در سال 94، اظهار كرد: اين در حالي است كه با توجه به اينكه سند توسعه ششم كشور بزودي تدوين مي شود، بايد برنامه استاني نيز در اين حوزه پيش بيني شود.
وي اضافه كرد: اكثر استان هاي كشور بخصوص استان هاي پيشرو علاوه بر سند اشتغال ، اسناد ديگر بالادستي از قبيل آمايش و پسماند و در حوزه شهري نيز سند توسعه عمران شهري را تدوين كرده اند.
معاون برنامه ريزي و اشتغال استاندار خراسان شمالي خواهان تسريع در تدوين سند توسعه اشتغال استان حداقل تا پايان ماه جاري شد.
پورعيسي حفظ اشتغال موجود را از مهمترين برنامه هاي دولت تدبير و اميد در اين حوزه برشمرد و افزود: برنامه ما در خراسان شمالي نيز ابتدا حفظ اشتغال موجود در حوزه هاي صنعت، گردشگري و كشاورزي و ساير بخشها و پس از آن ايجاد اشتغال جديد بايد باشد.
معاون استاندار خراسان شمالي همچنين از دستگاه هاي اجرايي بويژه بانك هاي دولتي خواست تا برنامه هاي خود در حوزه اشتغال را ارايه كنند.
دبير شوراي اشتغال خراسان شمالي هم در اين نشست گفت: تدوين سند توسعه اشتغال استان به دليل نداشتن سند آمايش به عنوان سند بالادستي، با تاخير انجام شده است.
حسن نوري افزود: سند اشتغال اين استان با همكاري دستگاه هاي مرتبط در اين حوزه تدوين شده و بزودي براي تصويب به شوراي اشتغال استان ارايه مي شود كه در آن برنامه استان براي هر يك از دستگاه هاي اجرايي مشخص مي شود.
مديركل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالي، كمبود سرمايه در گردش را مهمترين معضل واحدهاي توليدي و صنعتي اين استان در سال 94 اعلام كرد.
يحيي نيكدل اظهار كرد: بانك ها نيز به دليل برخي محدوديت هاي قانوني بخصوص پيشي گرفتن مصارف بر منابع، در پرداخت تسهيلات به اين واحدها با مشكل مواجهند كه بايد در اين بخش راهكاري براي تامين سرمايه در گردش و استمهال وام بدهكاران بانكي ديده شود.
وي اضافه كرد: اگرچه بانكها به استمهال تسهيلات معوقه صنعتگران استان راغبند، ولي شرايط استمهال و به روزرساني تسهيلات معوقه با نرخ جديد است كه به دليل اختلاف اين فرايند با زمان دريافت وام از سوي واحدها، كارفرمايان رغبتي به اين تمديد ندارند.
وي خواهان استمهال وام معوقه واحدهاي توليدي و صنعتي خراسان شمالي متناسب با سال دريافت تسهيلات شد.
نيكدل افزود: اگر در سال جاري نسبت به استمهال سررسيد وام معوقه صنعتگران استان و پرداخت سرمايه در گردش به اين واحدها از سوي بانك ها اقدام نشود اكثر واحدهاي صنعتي با مشكل مالي مواجه مي شوند.
دبير دفتر كارآفريني و اشتغال خراسان شمالي نيز در نشست شوراي اشتغال استان بدهي معوقه و نداشتن سرمايه در گردش را دو معضل عمده واحدهاي صنعتي برشمرد.
علي فاطمي اظهار كرد: اكنون حدود 300 واحد توليدي و صنعتي فعال در اين استان به دليل نداشتن سرمايه در گردش و بدهي معوقه به بانك ها براي توليد و تثبيت اشتغال با مشكل مواجهند.
وي اضافه كرد: اگر به اين واحدهاي مشكل دار از لحاظ مالي در سال جاري مساعدتي از سوي بانك ها در بخش استمهال تسهيلات و پرداخت وام سرمايه در گردش صورت نگيرد، بخش زيادي از اين واحدها به تعطيلي كشيده مي شوند.
وي گفت: اگر بانك هاي دولتي مطالبات خود از واحدهاي صنعتي استان را براي دو تا سه سال استمهال كرده و سرمايه در گردش مورد نياز نيز در اختيار اين واحدها قرار دهند، مشكل اين واحدها رفع و اشتغال موجود حفظ مي شود.
در اين نشست مديران بانك هاي دولتي استان اعلام كردند كه طبق قانون، تسهيلات اكثر كارآفرينان صنعتي در بانك ها در گذشته استمهال شده و اكنون با پايان اين مهلت، همچنان مديران واحدهاي صنعتي از پرداخت تسهيلات خود سر باز مي زنند.
اين مديران بار ديگر با تمديد تسهيلات صنعتگران بدهكار بانكي استان خراسان شمالي، به شرط تمكين به پرداخت پس از اتمام مهلت قانوني، موافقت كردند.
براساس آخرين گزارش مركز آمار ايران كه در زمستان سال قبل منتشر شد، استان 867 هزار نفري خراسان شمالي با داشتن نرخ بيكاري 13.2 درصدي، بالاترين نرخ بيكاري را در سطح كشور داشته كه اين نرخ سه درصد از ميانگين كشوري بالاتر است.
ميانگين نرخ بيكاري در سطح كشور حدود 10.2 درصد اعلام شده است. ك/2
6982/5132
تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۳
بجنورد - ايرنا - قائم مقام شوراي اشتغال خراسان شمالي گفت: اين استان با وجود داشتن بالاترين نرخ بيكاري در كشور، فاقد سند اشتغال به عنوان سند راهبردي براي كاهش نرخ بيكاري است.