فاطمه سفیدكن روز یكشنبه درگفت وگو با خبرنگارعلمی ایرنا اظهاركرد: اقتصادی بودن، افزایش تولید در هر هكتار و افزایش بازده ماده موثره از مهمترین دلایل كاشت زراعی اینگونه گیاهان دارویی است.
وی با اشاره به اینكه بررسی اقلیم های متفاوت به منظور سازگاری اینگونه گیاهان و انتخاب بهترین منطقه كاشت از جمله اقدامات برای تحقق كاشت زراعی آنهاست افزود: با انتخاب اقلیم مناسب، اقدام به تولید بذر اصلاح شده می شود.
** مناطق مرتفع كشور مستعد كشت گونه انحصاری آویشن دنایی
سفیدكن، آویشن دنایی را یكی از گونه های انحصاری گیاهان دارویی كشور دانست و گفت: اراضی مرتفع كشور مستعدترین مناطق برای كاشت زراعی این گیاه دارویی است.
وی با اشاره به اینكه آویشن دنایی از كیفیت بالاتری از آویشن تجاری دنیا به نام 'باغی' برخوردار است اظهار كرد: مناطق زاگرس و استان هایی نظیر كردستان، آذریایجان، زنجان و قزوین و حتی برخی از مناطق مركزی از جمله اصفهان و سمنان آماده كاشت این گیاه هستند.
معاون پژوهشی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع، خاصیت ضد میكروبی، ضد قارچی و ضد انگلی را از جمله خواص درمانی این گیاه برشمرد و گفت: انسانس این گیاه حاوی 70 تا 80 درصد ماده ای به نام تیمول می باشد كه این ماده دارای كاربردهای درمانی است.
برخی از خواص درمانی آویشن عبارتند از :
آویشن برای تقویت اعصاب، درمان افسردگی، خستگی و بیخوابی مفید بوده و نشاط آور است.
مصرف آویشن به صورت جوشانده برای رفع تنگی نفس، برونشیت، سرفه، نفخ شكم ، سوء هاضمه، آسم ، سیاه سرفه، سرگیجه، سردرد و زكام توصیه می شود.
ازآویشن برای درمان درد مفاصل، نقرس، ورم مفاصل و درد سیاتیك نیز استفاده می شود.
علمی (4) ** 1201 **1599
تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۸
تهران - ایرنا - معاون پژوهشی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع گفت: فعالیت های تحقیقاتی به منظور اهلی كردن 14 گونه گیاه دارویی آویشن با هدف كاشت زراعی و تولید انبوه انجام شده است.