تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۳

تهران - ايرنا- كتاب هاي درون نگري، عكس هاي فوري و تاريخ جهان از سوي انتشارات ققنوس به بازار نشر عرضه شد.

به گزارش روز يكشنبه خبرنگار حوزه كتاب و ادبيات ايرنا، درون نگري با موضوع فلسفه و عرفان

نوشته اريك شوئيتسگبل بوده كه آن را ياسر پوراسماعيل ترجمه كرده است.

بهاي اين كتاب 70 هزار ريال و در 144 صفحه به رشته تحرير درآمده است.

اين دانشنامه حاصل طرحي است كه اجراي آن در سال 1995 در دانشگاه استنفورد آغاز شد و همچنان ادامه دارد.

اين مجموعه از مدخل‌هاي مناسبي براي ورود به گستره‌هاي متنوع فلسفي برخوردار است و فردي كه مي‌خواهد براي اولين بار با مساله يا مبحثي در فلسفه آشنا شود، يكي از گزينه‌هاي راهگشايي كه پيش ‌رو دارد اين است كه ابتدا به سراغ مدخل يا مدخل‌هاي مربوط به آن در اين دانشنامه برود.



** عكس هاي فوري

عكس هاي فوري داستان ايراني است كه آن را سهيلا بسكي در 136 صفحه نوشته است.

بهاي اين كتاب 70 هزار ريال بوده و مجموعه‌اي از تصاوير تك‌چهره‌ها است كه در يك كادر و در يك لحظه و بر يك زمينه ثابت شده‌اند.

برداشت‌هايي كه سهيلا بسكي نويسنده و مترجم معاصر ايران آنها را در اين كتاب گردهم آورده تا خواننده را با ثبت آني و لحظه‌اي از دقايق ماندگار اين مكان‌ها آشنا كند.

در ثبت لحظه‌هاي يك گل‌فروشي در امامزاده عبدالله «بسكي» نمونه كارت‌هاي يك گل‌ فروشي را چنين به تصوير مي‌كشد: در حسرت مادر، رفيق بي كلك مادر، مادر مرا ببخش و شاه بيت آن «دختري گفت پدر امروز – مدرسه حال ديگر داشت – امروز روز مادر بود – خوش به حال كسي كه مادر داشت.» يا برداشت نويسنده از ميدان انقلاب در سال‌ها قبل: «وقتي از ميدان انقلاب رو به جنوب آن مي‌رويد شيب را زير پاهاي خود احساس مي‌كنيد، و پيش رو، هم در سطح و هم در ارتفاع، ساختمان‌ها كوتاه‌تر و ناهموارتر مي‌شوند. پايين‌تر در ميدان قزوين ازدحام مردان جواني كه اوركت و شلوار نظامي به تن دارند و صبح جمعه براي معامله خرده‌ريزهايي كه معلوم نيست از كجا به دست آمده، سر در هم فرو برده و به هم فشرده ايستاده‌اند، رنگ سبز كدري بر ميدان خاكي‌رنگ مي‌پاشد و ... .

در كتاب عكس‌هاي فوري خواننده با چهره‌هايي مواجه مي‌شود كه نويسنده آنها را در لحظه‌ها نگاه داشته است: تصويرهاي جمعي با چهره‌هايي كه ديگر نيستند، گاهي نيز فقط طبيعت و منظره را مشاهده مي‌كنيد و گاهي چهره يك آدم كه جزئي از زمينه طبيعت است.

همچنين مكان‌هايي چون بازار تهران، خيابان منوچهري، ميدان راه‌آهن، ميدان وليعصر، انستيتو پاستور، بازار ارز، باجه بليت فروشي و غيره از جمله اماكني است كه نويسنده سعي كرده با برش‌هاي كوتاه تصويري خواننده را با واقعيت‌هاي تهران آشنا كند.



** كتاب تاريخ جهان

اين كتاب را فيليپه فرناندس آرمستو نوشته و شهربانو صارمي آن را در يكهزار و شش صفحه ترجمه كرده است.

بهاي اين كتاب 680 هزار ريال است.

تاريخ جهان كتابي است كه داستان بشر را روايت مي‌كند. داستان تعامل انسان‌ها با طبيعت و همچنين داستان تعامل‌شان با يكديگر هر چند انتظار نمي‌رود تمام تاريخ دنيا در يك كتاب بگنجد اما تار و پود اين كتاب از تارهايي گزيده و گلچين شده بافته شده كه مخاطب را با داستان هر گوشه‌اي از اين جهان پهناور آشنا مي‌كند.

تاريخ پس از يخبندان زمين تا خروج از گل و لاي و سپس بازسازي اين كره خاكي و قديمي. خواننده علاقه‌مند به اين كتاب در هر دور شاهد تنيده شدن اين تارها خواهد بود كه در طول روايت اين داستان مهيج امتداد يافته است.

فراهنگ**9022**1027