به گزارش ايرنا، از اين رو بنياد مسكن به عنوان دستگاهي مهم براي مقاوم سازي مناطق آسيبديده از سوانح طبيعي، با بهرهگيري از تواناييهاي ملي و منطقه اي در يك برنامه فشرده به بازسازي واحدهاي مسكوني آسيبديده اقدام ميكند.
فعاليتهاي عمران روستايي از مهمترين و اصلي ترين اقدامات بنياد مسكن انقلاب اسلامي در امور كالبدي و عمران و آبادي روستاهاي كشور است.
اين فعاليتها با هدف ايجاد زمينه توسعه و عمران روستاها و تأمين عادلانه امكانات و هدايت فيزيكي براي بهبود شرايط زيست محيطي نقاط روستايي در سراسر كشور به انجام ميرسد.
** اجراي طرح هادي در 13500 روستاي كشور
درخصوص اجراي طرحهاي عمراني و طرح هادي در روستاهاي كشور چندي پيش معاون عمران روستايي بنياد مسكن انقلاب اسلامي در حاشيه بازديد از طرح هاي هادي روستاهاي بخش مركزي بافق گفت: بيش از ۲۷ هزار طرح هادي روستايي در كشور تهيه شده است كه تاكنون در ۱۳ هزار و ۵۰۰ روستاي كشور انجام شده است.
محمدرضا شاملو با اشاره به زيرپوشش قرار گرفتن تمام روستاهاي بالاي ۲۰ خانوار در طرح هادي افزود: در زمينه طرح هادي روستايي بيش از ۸۵ درصد از روستاهاي بالاي ۲۰ خانوار كشور زير پوشش اين طرح قرار گرفتند و اميدواريم تا پايان برنامه پنجم توسعه تمام روستاهاي بالاي ۲۰ خانوار زيرپوشش اين طرح قرار گيرند.
وي با اشاره به سهم گردشگري در ايجاد اشتغال و توسعه روستاها اظهار كرد: اعتقاد داريم گردشگري روستايي از فعاليتهاي مناسب در حوزه اشتغال موثر و كارآمد است.
شاملو از اختصاص مبلغ هفت ميليارد ريالي براي توسعه و بهسازي روستاهاي بخش مركزي شهرستان بافق خبر داد و خاطرنشان كرد: در نشستي كه با فرماندار بافق برگزار شد مقرر شد تا از ۲۰ ميليارد ريال اعتبار مورد نياز براي بهسازي و توسعه روستاهاي شهرستان بافق يك سوم از سوي فرماندار و شهرستان ، يك سوم از سوي استان و مابقي آن از اعتبارات ملي اختصاص يابد.
وي در سفر به روستاي بركوئيه در آيين اهداي ۱۹۱ سند مالكيت اراضي روستايي نيز اظهار داشت: در برنامه هاي چهارم و پنجم توسعه دو ميليون مسكن روستايي بايد بهسازي شود كه تاكنون يك ميليون و۶۰۰ هزار پرونده تشكيل شده كه از اين تعداد يك ميليون و ۲۰۰ هزار واحد هم پايان كار گرفته اند.
معاون عمران روستايي بنياد مسكن انقلاب اسلامي يادآور شد: تاكنون بيش از دو ميليون و۷۷۰ هزار واحد روستايي سند مالكيت دريافت كرده اند.
** فعاليت هاي گسترده عمراني بنياد مسكن در استان يزد
مديركل بنياد مسكن استان يزد در باره فعاليت هاي عمراني اين مجموعه در سال 93 گفت: در سال گذشته هزار و 104 قطعه طرح واگذاري زمين براي مسكن روستايي ، 2هزار و 177 جلد طرح سنددار كردن خانه هاي روستايي ، 495 جلد طرح سنددار كردن در شهرهاي زير 25هزار نفر جمعيت ، 18.8 هكتار تملك زمين، اجراي طرح هادي در 105 روستا و تهيه 27 طرح هادي را اجرا كرديم.
عليرضا قربانيان يكي از وظايف بنياد مسكن را تملك اراضي ملي و دولتي واقع در محدوده و حريم روستاها بر اساس موازين قانوني عنوان كرد و گفت: تامين زمين هاي لازم براي عمران و نوسازي روستاها ، هدايت توسعه كالبدي و نظم دهي به گسترش فيزيكي روستاها ، تفكيك اصولي زمين و رعايت استانداردها و ضوابط فني و شهرسازي، ايجاد انگيزه سكونت و فعاليت براي روستاييان و حمايت از خانوارهاي روستايي بدون زمين براي ساخت مسكن از اهداف اين طرح است.
** هزينه 105ميليارد ريال اعتبار در 105 روستاي استان
درباره فعاليت هاي عمراني بنياد مسكن معاون عمران روستايي بنياد مسكن استان يزد نيز در با بيان اينكه 105 ميليارد ريال پارسال در طرحهاي روستايي استان هزينه شده است، گفت: اين ميزان اعتبار در پروژه هاي عمراني 105 روستاي استان يزد هزينه شده است.
سيد ضياء طباطبايي خاطرنشان كرد: با زيباسازي روستاها بنا داريم محيط را زيبا و دلپذير كرده تا علاوه بر جلوگيري از مهاجرت روستاييان فضا را براي جذب گردشگر و توسعه و رونق اقتصادي فراهم كنيم.
وي جايگاه روستاها را در توسعه اقتصادي يادآور شد و گفت: از آنجايي كه روستاها نقش ويژه اي در اقتصاد كشور به عنوان يك واحد توليدي دارند، بايد بيشتر مورد توجه قرار گيرند. طباطبايي از بررسي طرح هادي 355 روستاي بالاي 20 نفر جمعيت در سطح استان يزد خبر داد و گفت: از اين تعداد 312 روستا طرح هادي آنها مطالعه شده كه در اولين فرصت عمليات اجرايي اين طرح در اين تعداد از روستا شروع مي شود.
اين مسوول اعتبار مورد نياز مطالعه طرح هادي باقي مانده روستاها را معادل پنج ميليارد ريال اعلام و خاطرنشان كرد: پس از تامين اعتبار لازم، طرح مطالعه اين 43 روستا نيز انجام خواهد شد.
وي از اجراي طرح هادي در 256 روستاي استان يزد از زمان اجراي اين طرح تاكنون خبر داد و تصريح كرد: اين طرح به صورت فاز بندي در چند مرحله اجرايي شده است.
طباطبايي ، هزينه اجراي طرح هادي اين روستاها را 530 ميليار ريال عنوان كرد و گفت: اين مبلغ از محل اعتبارات ملي و استاني تامين و پرداخت شده است.
معاون بنياد مسكن انقلاب اسلامي استان يزد، اعتبارات استاني را شامل تملك دارايي ها، دو درصد فروش نفت و گاز، ماده 180 مناطق روستايي و مواد 10 و 12 حوادث و ... برشمرد.
** آغاز عمليات اجرايي طرح هادي در 14 هزار و 100 روستاي كشور
يك ديگر از حوزه هاي مهم فعاليت بنياد مسكن اجراي طرح هادي در روستاهاست اين طرح به عنوان سند توسعه و راهبردي هر روستا از جمله پروژه هايي محسوب مي شود كه در راستاي فراهم سازي زمينه توسعه و عمران نقاط روستايي تهيه و اجرا مي شود.
اين برنامه يكي از برنامه هاي پايه توسعه و عمران روستاها و مبنايي براي اجراي اصولي ساير برنامه ها بويژه در زمينه كالبدي بشمار مي رود.
درباره اجراي اين طرح مديركل برنامه ريزي و امور تهيه طرح هاي بنياد مسكن كشور چندي قبلدر سفر به استان يزد در تفت گفت : 38 هزار و 110 روستاي بالاي 20 خانوار در كشور وجود دارد كه براي 35 هزار و 200 روستا طرح هادي تهيه و يا در دست تهيه است كه از اين تعداد 14 هزار و 100 روستا عمليات اجرايي آن آغاز شده است.
غلامرضا مجيدي افزود: طرح هادي روستايي طرحي است كه ضمن ساماندهي و اصلاح بافت موجود، ميزان و مكان گسترش آتي و نحوه استفاده از زمين براي عملكردهاي مختلف از قبيل مسكوني، توليدي، تجاري و كشاورزي و تأسيسات و تجهيزات و نيازمنديهاي عمومي روستايي را تعيين مينمايد.
وي يكي ديگر از فعاليتهاي مهم بنياد مسكن را صدور سند املاك روستايي و شهري دانست و گفت: بنياد مسكن انقلاب اسلامي با همكاري ثبت احوال كشور اقدام به ثبت و صدور سند املاك براي روستاها و شهرهاي زير بيست و پنج هزار نفر ميكند.
مجيدي افزود: تاكنون 27ميليون و 900 هزار سند روستايي و 59 هزار و 600 سند شهري در راستاي اين طرح صادر شده است.
** مقاوم سازي 23هزار واحد مسكن روستايي استان يزد
ايران در زمره حادثه خيزترين كشورهاي جهان است كه حوادثي مانند سيل، طوفان، رانش زمين و از همه مهمتر زلزله كه هر ساله بسياري از سكونتگاهاي ايران را بويژه در مناطق روستايي تهديد ميكند.
در اين ميان بخش عمده اي از روستاها و شهرهاي ايران در معرض خطرات ناشي از وقوع زلزله قرار دارند به همين دليل طرح بهسازي مسكن روستايي مطرح شد .
براساس اين طرح نسبت به مقاوم سازي واحدهاي مسكوني كم دوام و بي دوام در روستاهاي كل كشور اقدام و سالانه 200 هزار واحد مسكوني روستايي ساخته ميشود و در دو برنامه پنج ساله ،دولت دو ميليون واحد مسكوني روستايي را مقاوم سازي خواهد كرد.
از جمعيت يك ميليون و 60 هزار نفري استان يزد حدود 17درصد را جمعيت روستايي تشكيل مي دهد كه اغلب مناطق ييلاقي بوده و خانه هاي مسكوني از دوام و استقامت كمتري برخوردار است.
معاون بازسازي و مسكن روستايي بنياد مسكن انقلاب اسلامي استان يزد در اهميت اقدامات پيشگيرانه در برابر زلزله و حوادث اظهار كرد: بيش از 90 درصد واحدهاي روستايي كشور از واحدهاي كم مقاوم و بيدوام هستند.
عليرضا نادريانزاده افزود: از ابتداي شروع طرحهاي بهسازي و طرح ويژه مسكن روستايي در روستاها و شهرهاي با جمعيت كمتر از 20 هزار نفر تاكنون 23هزار واحد مسكن روستايي مقاوم سازي شده است .
در اين خصوص مديركل بنياد مسكن انقلاب اسلامي استان گفت: در اين استان هزار و 387 روستا داريم كه در آنها 46هزار و 642 واحد مسكن وجود دارد كه از اين تعداد 27هزار و 46 واحد مقاوم بوده يا مقاوم سازي شده و 19هزار و 596 واحد غيرمقاوم است .
قربانيان افزود: اميدواريم با اجراي طرح مقاوم سازي در روستاهاي استان مابقي خانه ها نيز از مزاياي اين طرح بهره مند شده و در برابر حوادث و زلزله مقاوم شوند.
** ساخت 581 واحد در قالب 14 پروژه در شهرها
يكي ديگر از وظايف بنياد مسكن انقلاب اسلامي ساخت خانه هاي ارزان قيمت براي محرومان و توليد انبوه مسكن شهري و مسكن حمايتي است.
معاونت امور مسكن شهري و زير مجموعه هاي استاني در اين راستا مسووليت برنامه ريزي، تامين زمين و انجام مطالعات و تهيه طرحهاي لازم براي پروژه هاي احداث مسكن كم درآمد ، تأمين منابع اعتباري اعم از تسهيلات بانكي و منابعي از بنياد مسكن و كمك هايي كه از طرف دولت و حساب 100 امام (ره) در بودجه هاي سالانه پيش بيني مي شود را بر عهده دارد و در زمينه هاي مسكن شهري ، مسكن حمايتي ، مجري ساخت فعاليت مي كند.
قربانيان در اين زمينه گفت: در اين راستا بنياد مسكن انقلاب اسلامي استان يزد به منظور پاسخ به نياز مسكن در سطح استان اقدام به ساخت مسكن در تمامي شهرستانها در سال 1393 را در دستور كار قرار داد.
وي افزود: در سال گذشته 581 واحد در قالب 14 پروژه در شهرها اجرا شده كه از اين تعداد كار 227 واحد مسكوني پايان يافته و 354 واحد نيز در دست اجراست.
مديركل بنياد مسكن انقلاب اسلامي استان با بيان اينكه پرداخت تسهيلات از سال 84 با هدف ساخت 2 هزار واحد مسكوني در سال آغاز شده است، عنوان كرد: در سال گذشته اعتبار مقاومسازي براي 1100 واحد در نظر گرفته شده كه 570 واحد آن ابلاغ و 330 واحد نيز به بانكهاي عامل معرفي شده است.
به گفته وي، هر چند متقاضيان مقاومسازي مسكن روستايي در استان افزايش يافتهاند ولي تسهيلات به اندازه كافي در استان وجود ندارد.
قربانيان گفت: در مجموع 40واحد مسكن روستايي در روستاي مباركه شهرستان بافق مقاوم سازي شده و 42 واحد مسكوني روستاي مباركه، 20 واحد روستاي نصرآباد و 42 واحد روستاي مور عليآباد در شهرستان تفت، 30 واحد روستايهامانه اردكان و 20 واحد روستاي فراغه ابركوه نيز در دست اجراست.
وي گفت: در سال جديد نيز 503 مورد تسهيلات بنياد مسكن به متقاضيان ساخت واحدهاي مسكوني روستايي پرداخت شده است.
اين فعاليت ها در شهرستان ها نيز بخوبي در حال پيگيري است به گونه اي كه عمده مقاوم سازي ها همانطور كه گفته شد در روستاهاي شهرستان ها انجام شده و يا در حال انجام است .
يكي از اين شهرستانها بهاباد است كه چندسالي از تاسيس آن بيشتر نمي گذرد و جزو مناطق محروم استان يزد محسوب مي شود.
رييس بنياد مسكن شهرستان بهاباد نيز پيرامون فعاليت دستگاه متبوعش گفت: طرح مسكن بهار در اين شهرستان در حال اجراست كه ۱۲ميليارد ريال تسهيلات به متقاضيان آن در قالب 181 فقره تسهيلات ساخت و ساز پرداخت شد.
مسلم فتاحي اظهار كرد: از مجموع اين 181 فقره تسهيلات، 17 مورد براي بهسازي، 20 مورد براي پروژه بهار، 75 مورد خريد لوازم خانگي، 14 مورد تعمير شهري و روستايي، 11 مورد احداثي، 16 مورد تعميرات شهري و روستايي و 28 مورد احداثي تعميري پرداخت شده است.
وي افزود: در اين شهرستان ، فعاليتهاي ساختوساز خوبي انجام گرفته و به دنبال آن هستيم تا بتوانيم در شهرهاي زير 25 هزار نفر از طريق راه و شهرسازي، براي رفع مشكل مسكن شهروندان نسبت به تملك زمين اقدام كنيم.
فتاحي در ادامه به ساخت 20 واحد مسكوني طرح بهار در شهرستان بهاباد اشاره كرد و افزود: در اجراي اين طرح به 20 نفر وام به مبلغ 150 ميليون ريال پرداخت شده است.
اين مسوول در ادامه از اجراي طرح هادي در روستاهاي بهاباد با اعتباري بالغ بر ۶ ميليارد ريال خبر داد و گفت: اين طرحها در روستاهاي احمدآباد، سنجدك، آسفيچ، حسينآباد دهعسكر و بنيز اجرا شده و در قالب جدولگذاري، زيرسازي و آسفالت، محوطهسازي و جدارهسازي هزينه مي شود.
فتاحي تملك و واگذاري اراضي در روستاها براي ساخت مسكن، پرداخت وامهاي بهسازي و مقاومسازي، وام تعميرات مسكن، وام حوادث، تهيه و اجراي طرح هادي و سنددار كردن مساكن روستايي را عمده فعاليتهاي بنيادمسكن شهرستان بهاباد عنوان كرد.
وي پيگيري و صدور ۹۸ جلد سند شهري و روستايي ، راهاندازي كارگاه ماسهشويي براي تامين ماسه شسته اهالي شهرستان، واگذاري ۶۰ قطعه زمين روستايي در روستاها، ارائه ۱۵۰ فقره خدمات فني به روستاييان به منظور صدور پروانه، تملك زمين در روستاهاي كريم آباد و هميجان به متراژ ۳۵ هكتار را از ديگر اقدامات بنياد مسكن انقلاب اسلامي شهرستان بهاباد در سال گذشته دانست.
** نوسازي 290واحد مسكوني در ابركوه
رييس بنياد مسكن ابركوه در اين خصوص گفت: در دولت تدبير و اميد 290 واحد مسكوني متقاضيان شهري و روستايي در اين شهرستان نوسازي و بهسازي شده است.
حميدرضا چاكرالحسيني افزود: براي اجراي اين طرح ها به هر متقاضي مسكن مه ر200 و متقاضيان روستايي 125 ميليون ريال كه در مجموع 50 ميليارد ريال تسهيلات پرداخت شده است.
وي با بيان اينكه 6 هكتار زمين براي جوانان بدون مسكن در روستاهاي اين شهرستان تملك شده است، افزود: 60قطعه زمين هم در روستاهاي فراغه، ده عرب، صفي آباد، صادق آباد ، هروك، كلپه، هاروني، اسفندآباد ، رحيم آباد و مريم آباد براي ساخت مسكن به متقاضيان واگذارشده است.
رييس بنياد مسكن انقلاب اسلامي ابركوه ادامه داد: در يك سال گذشته يكهزار و77 جلد اسناد مالكيت واحدهاي مسكوني روستايي با همكاري اداره ثبت اسناد و املاك اين شهرستان گرفته و به متقاضيان تحويل شده است.
وي خاطرنشان كرد: با هدف توسعه روستاها و خدمت رساني و رفاه بهتر مردم و پايداري بيشتر جمعيتي در روستاها ، طرح هادي در روستاهاي صادق آباد، صفي آباد، فراغه، تيزك، بداف و اسفندآباد در دست اجرا است.
اين مسوول اضافه كرد: اين طرح شامل 10 هزارمتر سنگ جدول ، 35هزارمترمربع زير سازي، يكهزار متر پياده روسازي و 28هزارمتر مربع آسفالت دردست اجرا است.
چاكرالحسيني ادامه داد: هم اكنون مطالعه و تهيه طرح هادي در روستاهاي خسروآباد ، جلال آباد از توابع بخش مركزي دردست اقدام است. وي، از پرداخت تسهيلات 20ميليوني ريالي خبرداد و تصريح كرد: 120فقره تسهيلات براي تعمير مسكن به متقاضيان پرداخت شده است.
رييس بنياد مسكن ابركوه افزود: با هدف خانه دار شدن جوانان 40 واحد مسكن در شهر مهر دشت در مجموع با پنج هزار متر و 600مترمربع زيربنا و 20 واحد مسكوني هم در روستاي فراغه بخش مركزي ابركوه در مجموع با دو هزار و 500 مترمربع زيربنا در دست ساخت است.
** 164 ميليارد ريال براي مقاوم سازي مسكن روستايي بافق
شهرستان بافق نيز كه يكي از شهرستانهاي با ظرفيت بالا در حوزه معدن و اشتغال است بي نصيب نمانده و طرحهاي خوبي از جمله ساخت مسكن براي محرومان ، مقاوم سازي خانه ها و طرحهاي هادي در آن از سوي بنياد مسكن انجام شده است.
در اين خصوص رييس بنياد مسكن اسلامي بافق گفت: از سال 92 تا پايان سال قبل، 94 واحد مسكوني شهري و روستايي براي مردم اين شهرستان ساخته شده است.
عليرضا طالعي خاطرنشان كرد: 22 واحد مسكوني ديگر نيز براي اقشار كمدرآمد پيشبيني كردهايم كه در صورت تامين اعتبار، ساخته و به واجدان شرايط تحويل خواهد شد.
وي اجراي طرح هادي روستايي، بهسازي روستاها، تهيه و اجراي طرح هادي در چندين روستاي شهرستان بافق را از ديگر اقدامات اين بنياد برشمرد و گفت: طرح هادي 6 روستا در دهستانهاي مباركه و سبزدشت تهيه شده و عمليات اجرايي آنها بزودي آغاز خواهد شد.
رييس بنياد مسكن انقلاب اسلامي بافق درباره مقاوم سازي مسكن در اين شهرستان نيز گفت: تاكنون بالغ بر 164 ميليارد ريال بابت مقاوم سازي مسكن روستاييان هزينه و پرداخت شده است.
طالعي افزود: اين رقم در 10 سال گذشته در قالب تسهيلات ارزان قيمت براي مقاوم سازي تعداد يك هزار و 295 واحد مسكوني در سطح روستاهاي شهرستان بافق به متقاضيان پرداخت و در اين راستا هزينه شده است.
اين مسوول با بيان اينكه سال گذشته نيز بيش از شش ميليارد و 125 ميليون ريال تسهيلات به متقاضيان روستايي پرداخت شد گفت: اين ميزان اعتبار براي مقاوم سازي واحدهاي مسكوني روستاييان اختصاص يافته است.
وي به پرداخت تسهيلات حوادثي تعميرات مسكن افراد كم بضاعت شهري اشاره و اظهار كرد: در سال 93 افزون بر يك ميليارد و 360 ميليون ريال به 34 خانوار شهري كه منزل آنها در اثر بارندگي دچار خسارت شده بود به صورت تسهيلات بانكي پرداخت شد .
طالعي به پرداخت تسهيلات بلاعوض سالهاي قبل هم اشاره كرد و افزود : در سال 91 ، 220 ميليون ريال به صورت بلاعوض براي بهبود ساختمان هاي ساخته شده و همچنين واحد هاي مسكوني آسيب ديده ناشي از سوانح طبيعي پرداخت كرده ايم .
اين مسوول از پرداخت 91 فقره تسهيلات بانكي به متقاضيان شهري و روستايي خبر داد و گفت: 16 فقره تسهيلات تعمير مسكن شهري و روستايي و 75 مورد تسهيلات خريد لوازم در قالب وام حوادث جمعا به مبلغ سه ميليارد و 710 ميليون ريال پرداخت كرده ايم.
طالعي با بيان اينكه اين نهاد با همكاري بانك هاي عامل اقدام به تامين بخشي از اعتبارات مورد نياز روستاييان كرده است افزود: سال گذشته بيش 340 ميليون ريال به متقاضيان تعمير مسكن روستايي پرداخت شده است.
رييس بنياد مسكن انقلاب اسلامي بافق از واگذاري زمين ارزان قيمت در روستاها خبر داد و گفت : 60 قطعه زمين مسكوني در سال 93 به روستائيان واگذار شده است و از ابتداي اجراي اين طرح تا كنون 150 هزار مترمربع زمين به 567 متقاضي واگذار كرده ايم.
وي از اجراي طرح هادي در هشت روستاي اين شهرستان خبر داد و گفت: سال 93 در اين راستا، افزون بر هفت ميليارد و 500 ميليون ريال هزينه و پرداخت شده است.
طالعي افزود: در راستاي انجام وظايف و فعاليتهاي اين نهاد در سال 93 نسبت به عمليات اجرايي طرح هادي روستايي در روستاهاي باجگان ،كرماني ، علي آباد بساب ، قطرم ، شادكام، سيد آ باد و روستاي گزستان اقدام شده است.
وي گفت: اين پروژه در قالب اجراي زير سازي ،آسفالت،جدول گذاري و محوطه سازي هزينه شده و در برخي از اين روستاها مراحل تكميلي آن در دست اجرا است.
اين مسوول از تهيه طرح هادي شش روستاي شهرستان بافق نيز خبر داد و يادآور شد: طرح هادي روستاهاي صدر آباد،حكيم آباد ، صادق آباد ، فاضليه ، حاجي آباد ، رضاييه با اعتباراي بيش از 700 ميليون ريال در حال تهيه است و عمليات اجرايي طرح هادي اين روستا ها در آينده نزديك آغاز خواهد شد.
رييس بنياد مسكن انقلاب اسلامي بافق همچنين اجراي عمليات پروژه ساخت 24 واحدي مسكن شهري براي افراد كم بضاعت را ياد آورشد و افزود: ساخت اين واحدهاي مسكوني در دو بلوك به صورت آپارتماني به اتمام رسيده و آماده واگذاري به افراد واجد شرايط است.
وي هزينه ساخت اين 24 واحد مسكوني را 12 ميليارد ريال اعلام كرد و افزود: اين رقم از محل اعتبارات سفر مقام معظم رهبري به استان يزد و همچنين اعتبارات داخلي بنياد مسكن تامين و پرداخت شده است.
اين مسوول ادامه داد: همچنين مراحل اجرايي ساخت پروژه هشت واحدي مسكن شهري وليعصر نيز آغاز شده كه انشاالله تا پايان سال 94 واگذار خواهد شد.
طالعي از اتمام عمليات اجرايي ساخت 22 واحدي مسكوني روستاي مباركه واقع در شهرك فسفات اين روستا خبر داد و افزود: اين واحد هاي مسكوني با هزينه پنج ميليارد ريال از محل اعتبارات سفر مقام معظم رهبري، ساخته و به متقاضيان تحويل شده است.
رييس بنياد مسكن بافق با بيان اينكه از سال92 ساخت تعداد 40 واحد مسكوني ديگر در روستاي مباركه آغاز شده خاطر نشان كرد: تكميل اين واحد ها با اعتباري بالغ بر 10 ميليارد ريال به صورت ويلايي در دست اجرا است و هم اكنون بيش از 90 درصد پيشرفت فيزيكي دارد. طالعي اضافه كرد: امسال نيز ساخت تعداد 22 واحد مسكوني ديگر نيز براي اقشار كم در آمد و بدون مسكن پيش بيني شده كه پس از تامين اعتبار و مشخص شدن پيمانكار عمليات اجرايي آنها آغاز خواهد شد.
وي از صدور يكهزار و 850 سند مالكيت زمين و واحدهاي مسكوني روستاييان شهرستان بافق خبر داد و گفت : در سال گذشته حدود 270 فقره سند مالكيت روستاييان صادر شده كه با 9 درصد افزايش نسبت به سال قبل از آن با همكاري ثبت اسناد اين شهرستان مواجه شده است.
اين مسوول با اشاره به تملك 30 هكتار زمين روستايي در سال گذشته گفت: اين مقدار زمين در روستاهاي باقرآباد، سيدآباد، حسينآباد، صادقآباد، حكيم آباد و كوشك از توابع شهرستان بافق به تملك درآمده تا به افراد جوان واگذار شود.
طالعي، همچنين با اشاره به زيباسازي بافت با ارزش روستاهاي باجگان، قطرم و شادكام يادآور شد: اين اقدام در سال جاري نيز ادامه خواهد داشت و به تدريج همه روستاهاي داراي اين بافت بهسازي و زيباسازي خواهند شد. ك/4
1968/8068
تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۲
يزد - ايرنا - با توجه به اينكه ايران بر روي گسل زلزله قرار دارد احياي مناطق آسيب ديده و بازسازي واحدهاي مسكوني و نيز ساخت مسكن براي محرومان از ضروريات كشور است.