سنندج- ايرنا - سفر استاندار كردستان به همراه هياتي به اقليم كردستان در عصر روز دوشنبه، نشان از عزم جدي دولت براي گشايش بيشتر عرصه اقتصادي و رفع مشكلات در جهت توسعه پايدار استان است.

به گزارش ايرنا بعد از سفر استاندار استان سليمانيه 'ئاسو فريدون علي امين' در روز چهارشنبه ششم اسفند سال گذشته، سفر روز سه شنبه 'عبدالمحمد زاهدي' استاندار كردستان بر اساس اعلام مديركل روابط عمومي و امور بين الملل استانداري كردستان جهت پيگيري توافقات قبلي و گفت و گو در خصوص راهكارهاي ارتقاي سطح مناسبات فيمابين در حوزه هاي مختلف خواهد بود.

حوزه هايي كه در سفر قبلي در قالب شش كميته مشترك كاري شامل كميته بخش خصوصي، فرمانداران مرزي، كشاورزي، آموزش و علوم پزشكي، امور مرزي و گمرك و صنعت، معدن و تجارت تشكيل شد.

با مروري به سفر اسفند ماه استاندار سليمانيه به استان كردستان مي توان گفت در سفر هيات اقتصادي كردستان به سليمانيه، مسائلي از جمله بررسي جوانب تفاهم نامه همكاري دو استانداري در ارتقا مراودات در حوزه هاي تجاري، اقتصادي و فرهنگي، توسعه كسب و كار مطرح و پيگيري خواهد شد.

به رسميت شناختن مرز سيرانبند بانه از طرف اقليم كردستان عراق، از سر گيري پرواز فرودگاه سنندج – سليمانيه و تردد بيش از چهار بار در سال بازرگانان عضو اتاق بازرگاني سنندج از ديگر مواردي خواهد بود كه در خصوص آن بحث خواهد شد.

سفر استاندار كردستان كه دو ماه بعد از سفر استاندار سليمانيه به سنندج صورت گرفت نشان دهنده عزم جدي دولت عراق براي گشايش توسعه اقتصادي و صنعتي آن اقليم است.

سليمانيه كه بيشتر از نظر شهرسازي آن هم به همت و با حضور ايرانيان رونق خاصي گرفته از نظر توليدات كشاورزي، دامي و صنعتي با مشكل و كمبود مواجه است و امروز دولتمردان اقليم كردستان به صراحت اين را دريافته اند كه گسترش روابط با ايران نقش مهمي در توسعه آن نقطه از كشور دارد.

بي ترديد وجود مراودات دو همسايه كه از نظر ديني، فرهنگي و زبان مشتركات زيادي با هم دارند به گسترش بيشتر روابط و توسعه همه جانبه هر دو طرف كمك خواهد كرد.

استان كردستان هر چند سال ها است با طرف مقابل، مراودات خوبي دارد ولي اين اقدام از تابستان سال 86 با رسمي شدن مرز باشماق كه اكنون يكي از چهار مرز رسمي و مهم جمهوري اسلامي ايران است جدي تر و رسمي تر شد.

اين ديدارها و مراودات فرصت مناسبي براي سرمايه گذاري هر دو طرف، گسترش فعاليت هاي شركت ها، صادرات به عراق، برگزاري نمايشگاه هاي فرهنگي، تجاري، صنايع دستي و... خواهد بود.

از سوي ديگر اقتصاد كشور كه بايد بر مدار صادرات كالاهاي غيرنفتي حركت كند در اين سفرها تقويت خواهد شد و بانك جهاني نيز كه به گفته استاندار سليمانيه در سفر قبلي اش به سنندج، براي مقابله با بحران اقتصادي در تعدادي از كشورها از جمله عراق بر بحث اهميت دادن بر توليدات غير نفتي تاكيد مي كند مي تواند تاييد كننده و گشايش اين موضوع باشد.

از سوي ديگر معاون برنامه ريزي استاندار كردستان اسفند گذشته در گفت گو با رسانه ها از تردد روزانه 1200 كاميون از مرز باشماق و مبادلات بيش از شش ميليارد دلار در سال از طريق اين مرز خبر داده بود كه بي شك با ارتقاي مرز سيرانبند بانه به مرز رسمي، اين ميزان بسيار افزايش خواهد يافت هر چند تلاش جهت ارتقاي كيفي محصولات صادراتي و قابل رقابت با محصولات اروپايي بايد مد نظر بازرگانان ايراني باشد.

استان كردستان با داشتن پتانسيل و ظرفيت مناسب كشاورزي و دامداري مي تواند رونق بهتري به كشاورزي و دامداري سليمانيه بدهد چرا كه به گفته استاندار سليمانيه در سفر قبلي اش به ايران، در اقليم كردستان با كمبود توليدات حوزه كشاورزي به ويژه بحث توليدات دامي از جمله شير روبرو هستند.

استقرار بانك ها، ايجاد مجتمع هاي كشت و صنعت، تاسيس نيروگاه برق، گردشگري درماني، طبيعي و تاريخي از ديگر ظرفيت هاي خوب كردستان است كه بايد تلاش شود در سطح مناسبات سياسي و فرهنگي، رونق بهتري به اين حوزه ها داد.

بحث كردن از ظرفيت هاي كردستان تمام شدني نيست، ظرفيت هايي چون صادرات گوشت سفيد، شير پاستوريزه، تخم مرغ، صنايع دستي و ماهي پرورشي.

از ديگر توانمندي هاي استان كردستان، داشتن پتانسيل هاي خوب نيروي انساني است كه بخشي از آن ها در مراكز قدرتمند فني و حرفه اي مشغول آموزش دادن هستند، وجود استاد كاراني در رشته هاي خودرو، برق، تاسيسات ساختمان و...مي تواند هم درآمد زايي مردم استان كردستان را ارتقا دهد و هم به همسايه كمك شاياني بكند.ك/4

7249/1904