به گزارش خبرنگار ایرنا محمدعلی باغستانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران استان كرمانشاه در محل سازمان جهاد كشاورزی اظهار كرد: پیشتر با حضور وزاری جهاد كشاورزی و بهداشت و درمان نشستی داشتیم كه مقرر شد در قالب طرحی با عنوان 'ارتقای سلامت محصولات كشاورزی' و با حذف یارانه سموم كشاورزی، 10 درصد از منابع حاصل شده به منظور سالم سازی تولیدات بخش كشاورزی پرداخت شود.
وی افزود: سلامت مردم در اولویت قرار دارد و براساس تعریف فائو كه حق مردم را غذای سالم، كافی و با كیفیت می داند، سازمان حفظ نباتات كشور هم در همین زمینه تلاش می كند تا محصولات تولیدی بخش كشاورزی بصورت سالم به دست مصرف كنندگان ایرانی برسد.
باغستانی گفت: با برنامه ریزی هایی كه در دست اجرا داریم، سال گذشته 30 درصد از مصرف سموم در بخش كشاورزی كشور كاهش یافت و علاوه بر اینكه بهره گیری از سموم كم خطر را جایگزین انواع پرخطر كردیم، مبارزه غیرشیمیایی با آفات زراعی و نباتی را در سطح یك میلیون و 200 هزار هكتار از زمین های كشاورزی انجام دادیم.
وی همچنین از عملیات مبارزه بیولوژیك با آفات نباتی در سطح 300 هزار هكتار از مزارع كشور خبر داد اما این مقدار را ناكافی ارزیابی كرد و خواستار اعطای سهم یارانه بخش سلامت برای فراگیرتر شدن این برنامه ها شد.
رییس سازمان حفظ نباتات كشور گفت: امسال مبارزه با زنگ غلات در سطح چهار هزار هكتار از مزارع 6 استان كشور با شناسایی كانون های پرخطر انجام شد و امیدواریم تا 15 روز آینده بتوانیم پرونده مبارزه با زنگ غلات در كشور را به نتیجه برسانیم.
باغستانی گفت: عمده نگرانی ما هم اكنون به دلیل بروز بیماری 'كوزاریوم خوشه' بخصوص در استان های گلستان، مازندران و دشت مغان و اردبیل می باشد كه در همین راستا از طریق شبكه پیش آگاهی این سازمان، به ردیابی این بیماری پرداخته ایم.
وی همچنین مبارزه با علف های هرز در مزارع را از دیگر برنامه های این سازمان عنوان كرد و گفت: تاكنون در سطح چهار هزار هكتار از مزارع با علف های هرز مبارزه كرده ایم كه نقش همكاران ما در سازمان جهاد كشاورزی استان ها و ارائه اطلاعات مناسب به كشاورزان در این خصوص بسیار مهم و موثر بوده است.
باغستانی همچنین میانگین مصرف ماده موثر در ایران را 562 گرم در هكتار عنوان كرد و گفت: این رقم در جهان یك هزار گرم است و در استان كرمانشاه حتی كمتر از میانگین كشور و 400 گرم می باشد.
رییس سازمان حفظ نباتات كشور، كرمانشاه را از استانهای موفق و پیشرو در زمینه مبارزه با آفات بخصوص سن گندم عنوان كرد و گفت: براساس برنامه وزارت جهاد كشاورزی و تاكید وزیر، از این پس توزیع اعتبارت میان استان های كشور براساس میزان فعالیت آنها در زمینه مبارزه با آفات نباتی خواهد بود.
استان كرمانشاه دارای 900 هزار هكتار زمین كشاورزی است كه حدود 20 درصد از این مقدار آبی می باشد، ضمن اینكه این استان سالانه حدود چهار میلیون تن انواع محصولات بخش كشاورزی را تولید می كند.
كارشناسان كشاورزی استان كرمانشاه در سال گذشته با اعمال روش های مبارزه غیرشیمیایی در مزارع، موفق شدند كه 100تن در مصرف انواع سموم در مزارع استان بكاهند.
6539/8066
تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۷
كرمانشاه - ایرنا - رییس سازمان حفظ نباتات كشور گفت: تاكنون سهم 10 درصدی بخش كشاورزی كه قرار است از محل درآمدهای ناشی از حذف یارانه سموم پرداخت شود؛ محقق نشده است.