به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر علیرضا لاشئی روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت برگزاری بیست و یكمین سمینار سالانه فارابی اظهار كرد: انتقال دارو به زیر شبكیه برای درمان بیماری های چشمی مرتبط با شبكیه كار بسیار حساسی است و باید با محاسبه دقیق صورت بگیرد بنابراین یكی از زمینه هایی كه از ربات ها در حوزه چشم پزشكی استفاده می شود تزریق دارو به این ناحیه از چشم است.
وی افزود: ربات ها همچنین در دستگاه هایی كه برای رفع عیوب انكساری چشم استفاده می شوند نیز وجود دارد كه حركات چشم را به خوبی دنبال می كنند؛ در صورتی كه بیمار در حین انجام عمل جراحی چشم خود را حركت دهد این ربات ها حركت چشم را دنبال می كنند و عملكرد دستگاه را با این حركت تنظیم می كنند.
لاشئی با بیان اینكه استفاده از ربات ها در حال حاضر تنها در بخش درمان بیماران مورد استفاده قرار می گیرد افزود: هنوز در بخش بالین بیمار (معاینات پیش از جراحی) برای استفاده از ربات ها مجوز نداریم.
معاون پژوهشی بیمارستان فارابی همچنین به موضوع ژن درمانی اشاره كرد و گفت: حدود 10 سال است كه از روش ژن درمانی برای درمان بسیاری از بیماری های چشمی در دنیا استفاده می شود اما استفاده از این روش در ایران در حال حاضر در مرحله تحقیقات قرار دارد.
لاشئی اظهار كرد: استفاده از روش درمانی نیاز به رعایت شرایط ویژه آزمایشگاهی، سازمانی و اخلاقی دارد؛ حتی در كشورهای پیشرفته نیز قوانین بسیار سختی برای كنترل شرایط به منظور پیشگیری از انتقال آلودگی های میكروبی و بیماری های ژنتیكی صورت می گیرد.
وی افزود: ژن درمانی برای رفع بیماری هایی كه در اثر یك ژن ساده یا مجموعهای از ژن ها به وجود آمده است مورد استفاده قرار می گیرد به همین دلیل از پیچیدگی های بسیار خاصی برخوردار است.
وی ابراز امیدواری كرد: با همكاری پزشكان ایرانی داخل و خارج از كشور این دانش به زودی به ایران نیز منتقل شود و استفاده از این روش برای درمان بیماران مورد استفاده قرار گیرد.
دبیر علمی سمینار چشم پزشكی ترجمانی در رابطه با برگزاری این سمینار گفت: این سمینار همزمان با بیست و یكمین سیمنار چشم پزشكی فارابی از شانزدهم تا هجدهم اردیبهشت ماه جاری در هتل المپیك برگزار میشود.
لاشئی علوم ژنتیك، ژن درمانی، سلول های بنیادی، مهندسی پزشكی، فیزیك و نانو در حوزه چشم پزشكی را از جمله محورهای این سمینار عنوان كرد.
وی افزود: همچنین تصویربرداری، مهندسی داخل چشمی، فیزیك و اپتیك در چشم، پروتزهای داخل چشمی، فیزیك رنگ و كاربرد رنگ در چشم پزشكی از دیگر محورهای این سمینار است.
وی افزود: ارتقای سطح علمی متخصصان چشم پزشكی و آشنایی آنها با تازه ترین دستاوردهای علمی در این حوزه از اهداف برگزاری این سمینار به شمار می رود.
وی افزود: معرفی تجهیزات رباتیك در جراحی های چشم و نحوه استفاده از آنها از دیگر اهداف برگزاری این سمینار است.
علمی**1834**ل.الف.ی**1599
تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۴
تهران- ایرنا- معاون پژوهشی بیمارستان فارابی گفت: ربات های ساخت مهندسان جوان ایرانی به منظور تزریق دارو در داخل چشم برای درمان بیماران در كشور با موفقیت مورد استفاده قرار می گیرد.