عضو هیات رییسه انجمن علمی انرژی بادی ایران و مجری طرح نیروگاههای بادی خورشیدی سیستان و بلوچستان گفت: 75 دستگاه سیستم روشنایی LED هیبرید (بادی و خورشیدی) برای نخستین بار در خیابان دانشگاه زاهدان طراحی و نصب شد.
غلامرضا سرگلزایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینكه سیستان و بلوچستان ظرفیت های مختلف و فراوانی برای تولید انواع انرژی پاك دارد، افزود: عملیات اجرای این پروژه از سال 80 آغاز شد و اكنون به مرحله اجرا در آمد.
وی بیان كرد: بر این اساس تصمیم گرفته شد كه در هر پایه -تیر برق نصب شده در وسط بلوار- به جای استفاده از چهار عدد لامپ روشنایی 400 وات بخار سدیم پر قدرت و پرمصرف از چهار عدد كلاهك ال ای دی 100 واتی استفاده شود.
وی ادامه داد: در همین زمینه مهندسان شركت برق سیستان و بلوچستان با مطالعه دقیق و بررسی همه جوانب پخش نور به این نتیجه رسیدند كه با چهار كلاهك ال ای دی 100 واتی با استفاده از انرژی های نو می توان مقدار نور بسیار كافی برای تردد مردم این شهر را فراهم كرد.
وی تصریح كرد: برای تامین انرژی پاك چهار لامپ ذكر شده یك توربین 400 وات بادی شش پره با دارا بودن یك ژنراتور بسیار مدرن و پیشرفته كوچك از نوع مغناطیسم دائم و پیشبرنده( بدون گیر بوكس) استفاده و نصب شده است.
عضو هیات رییسه انجمن علمی انرژی بادی ایران ادامه داد: دُم متحرك از مهمترین ویژگی های منحصر به فرد این سیستم است كه می تواند مسیریابی و پیداكردن همیشگی جهت باد غالب را انجام دهد.
سرگلزایی اظهار كرد: دراین سیستم علاوه بر توربین بادی دو عدد پانل خورشیدی 150 وات از نوع منوكریستال فتوولتائیك استفاده شده كه تركیب توربین بادی و پانل خورشیدی دو باطری 200 آمپر را در روز و شب شارژ می كنند و با سیستم كاملا هوشمند پیشرفته خود در زمان تاریكی هوا به صورت اتوماتیك كلاهك LED را روی مدار آورده و روشنایی خیابان را تامین می كند.
وی گفت: این سیستم در هیچ نقطه از ایران به صورت بادی و خورشیدی استفاده نشده و برای نخستین بار در سیستان و بلوچستان توسط كارشناسان ارشد برق استان طراحی و در زاهدان با تعداد 75 دستگاه در بلوار دانشگاه این شهر به صورت آزمایشی شروع به كار كرده است.
وی ادامه داد: از مهمترین ویژگی های این سیستم داشتن مغناطیسم دائم، شش پره بودن، تحمل 80 درجه دمای محیط، كاركردن با بادهای 150 تا 160 كیلومتر بر ساعت، سیستم سولار مخصوص منطقه، برخورداری از راندمان بالای 17 و نیم درصد سلولهای خورشیدی فتوولتائیك، باطری های مخصوص سیستم با 200 آمپر ساعت بدون نیاز به تعمیرات و نگهداری و سازگار با محیط زیست است.
وی هزینه تمام شده هریك از سكوهای خورشیدی و بادی را كمتر از 100میلیون ریال ذكر كرد و گفت: این سكوها در زاهدان طراحی شده و قدرت تحمل شدیدترین بادهای موجود منطقه را دارد به طوری كه سیستم با وزش باد شدید نیز دچار مشكل نخواهد شد.
طرح بهره گیری از انرژی های باد و خورشید برای روشنایی معابر زاهدان همزمان با بیستمین كنفرانس ملی شبكه های توزیع نیرو و برق در این شهر راه اندازی شد.
این كنفرانس با حضور وزیر نیرو و 1200 نفر از متخصصان داخلی و خارجی در تالار فردوسی دانشگاه سیستان و بلوچستان از روز سه شنبه آغاز بكار كرد و امروز خاتمه می یابد.
7316 / 6081 /1596
تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۰
زاهدان- ایرنا- لامپ های LED با استفاده از ژنراتورها یا توربین های كوچك بادی و خورشیدی برای نخستین بار در كشور در خیابان دانشگاه زاهدان نصب شد و از این پس روشنایی خیابانهای این شهر در شبها با استفاده از انرژی های تجدیدپذیر تامین می شود.