شیراز – ایرنا- سامانه آبرسانی شهید چمران و 120 كیلومتر اصلاح و توسعه شبكه آب و فاضلاب با حضور وزیر نیرو ، نمایندگان مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی ، مدیرعامل شركت آب و فاضلاب كشور و هیأت همراه پنجشنبه در شیراز به بهره برداری رسید.

این سامانه با تأمین اعتباری بالغ بر 292 میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی ، استانی و جاری شركت آب و فاضلاب با هدف تكمیل 15 هزار مترمكعب مخزن آبرسانی به شهر شیراز و با هدف اصلاح و توسعه شبكه های آب و فاضلاب شهری و جبران منابع آبی افتتاح شد تا از این پس مشكلات كمبود آب و فاضلاب شهری شیراز رفع شود.

در این طرح كه آغاز آن از سال 1392 كلید خورد 34 حلقه چاه با پوشش 3300 كیلومتر با حجم سه هزار مترمكعب آب وارد مدار آبرسانی و ترمیم ساختارهای فاضلاب شهری خواهد شد.

همچنین در این مراسم از نرم افزار جامع امور مشتركین شركت آبفای مركز استان فارس رونمایی شد تا با هدف طرح تكریم ارباب رجوع و اقتصاد مقاومتی با سرعت ، دقت و عمل درخواست مشتركین آبفا را وارد سیستم كند و پس از ارایه به كارشناسان مربوط به طالبین خدمات مورد انتظار در اسرع وقت پاسخ دهد.

در این مراسم وزیر نیرو در جمع حاضرین و خبرنگاران گفت: امروز حیاتی ترین و اصلی ترین وظایفی كه باید در اقدامات اضطراری ، برنامه های میان مدت و برنامه های بلندمدت گنجاند در سه نكته كلیدی خلاصه می شود.

حمید چیت چیان افزود: در شرایط بحران آب مهمترین وظیفه تأمین آب شرب و مدیریت توزیع و خدمات آن است كه با حساسیت های ویژه باید دنبال شود تا با ریسك های پیشرو این مأموریت وزارتخانه ای را در سراسر كشور مدیریت كرد.

وی بیان كرد: رشد و گسترش جمعیت شهرنشینی از دیگر دغدغه های مورد توجه كارشناسان مسایل آب و فاضلاب های شهری است تا با جمع آوری فاضلاب ها از آلودگی های محیط زیست، آلودگی های منابع آبی و مخاطرات متوجه بهداشت مردم جلوگیری كرد كه بحمدالله شركت های آب و فاضلاب كلانشهر شیراز نشان داده اند این وظیفه خطیر و بسیار مهم را به نحو احسن ایفا كرده اند.

وزیر نیرو گفت: اجرای پروژه خط دوم انتقال آبرسانی از سد درودزن به شیراز و احداث تصفیه خانه بزرگ فاضلاب با ظرفیت 100 هزار مترمكعبی حكایت دیگری از هوشمندی این مدیران و كمال درایت و برنامه ریزی صبحیح آنهاست.

چیت چیان دامه داد: دولت تدبیر و امید مرتب از دولت الكترونیك حرف می زند و باز می بالیم به اینكه با دسترسی به ICT در شیراز از طریق راه اندازی نرم افزار سامانه ارتباط شركت آب و فاضلاب با مشتركین ، دولت الكترونیك جنبه تشریفاتی به خود نگرفته و قابل تحقق است.

وی خواستار شد: حداقل مهمترین اثر این سامانه الكترونیكی می تواند سلامت آن باشد كه تداعی گر و مصداق بارز تحقق خواسته رهبری برای دفع خطاها و فساد اداری است و باید علاوه بر شیراز و به منظور ممانعت از بروز فساد اداری در تمام شهرهای استان فارس آن را بسرعت تعمیم و گسترش داد.

در این مراسم مدیرعامل شركت آب و فاضلاب شیراز بیان كرد: شیراز نگین حوزه های كشور در تمامی عرصه هاست از سومین شهر مذهبی ایران عزیز اسلامی گرفته تا قطب پزشكی تا قطب گردشگری و بدیهی است كه با وضعیت مهاجرپذیر بودن آن باید بحث تأمین آب بسیار جدی مورد توجه قرار بگیرد چرا كه هم اكنون 53 درصد از جمعیت شهری متعلق به این كلانشهر است.

الله بخش نظرپور چالش برانگیزترین مقوله را كه كمتر بدان اشاره شده است در مبحث اقتصاد آب خلاصه كرد و گفت: رشد انشعاب در كشور 6/6 درصد است در شیراز به نسبت جمعیت 1/7 درصد است در حالی كه هنوز قیمت تمام شده آب بها تعادلی نیست و زیر 30درصد است و مرتب شنونده گلایه های شركت های آب و فاضلاب هستیم كه نرخ دریافتی آب بها از مشتركین را خیلی ناچیز می دانند باید بین حقوق انشعاب و حقوق فاضلاب تفاوت ها را با حمایت دولت و مردم از میان برد.

وی درخواست كرد: برای تكمیل پروژه تصفیه خانه بزرگ شیراز كه با تأمین اعتبار 110میلیارد ریالی با حدود 80 درصد پیشرفت تعطیل شده و در بحث ریگ آبرسانی كه تاكنون 72 كیلومتر آن با موفقیت انجام شده امیدواریم با تأمین اعتبار برآوردی 620میلیارد ریالی سهم دولت بتوان علاوه بر تأمین امكانات و تمدید LC به تعهدات بانك جهانی عمل كرد.

1876