دهلي نو – ايرنا - سفير ايران در هند اتهامات برخي از رسانه هاي عربي در خصوص دخالت ايران در يمن را بي پايه و اساس دانست.

به گزارش خبرنگار ايرنا – غلامرضا انصاري سفير جمهوري اسلامي ايران در هندوستان كه پنجشنبه شب در مراسم روز خليج فارس در خانه فرهنگ جمهوري اسلامي ايران در دهلي نو سخن مي گفت، اظهار كرد:رسانه هاي عربي براي توجيه شكست نظامي خود درمقابل يمن اين اتهامات را مطرح مي كنند.

وي افزود:رسانه هاي عربي تلاش مي كنند حركت مردم يمن براي دستيابي به استقلال و تعيين حاكميت خود را به يك قدرت خارجي منتسب كنند.

سفير ايران در هندوستان با تشريح رويكرد صلح طلبانه ايران در منطقه گفت:ايران بدنبال سلطه در منطقه نيست بلكه بدنبال همكاري براي توسعه اقتصادي منطقه است.

وي گفت وگوهاي يمني- يمني را بهترين راه حل بحران يمن دانست و با انتقاد از مداخله نظامي عربستان و هم پيمانانش در اين كشور، گفت: مشكل يمن توسط مردم يمن درحال حل بود كه با مداخله نظامي عربستان ،صلح و ثبات منطقه به خطر افتاد.

سفير ايران در هند گفت:دخالت عربستان در كشورهاي منطقه باعث وضعيت خطرناكي در خليج فارس شده است.

وي با اشاره به جلوگيري هواپيماي عربستان براي ارسال كمك هاي امدادي ايران به يمن تصريح كرد، اين اقدام غير انساني باعث افزايش تلفات افراد بي گناه مي شود.

انصاري در خصوص موضوع هسته اي ايران نيز اظهار كرد:ايران در موضوع هسته اي،هيچ چيزي بيشتر از حق قانوني و مشروع خود طلب نكرده است.

وي تصريح كرد:ايران حتي حاضر شده است براي اعتماد سازي از بسياري از حقوق مسلم خود چشم پوشي كند اما وجود فضاي بدبيني و توهم توطئه مانع از واقع بيني كشورهاي عربي خليج فارس شده است.

در اين مراسم عجم نويسنده و پژوهشگر سرشناس خليج فارس، درباره نام گذاري روز ملي خليج فارس توضيحاتي داد و گفت:از سال 1380 فعاليتهاي زيادي براي جعل نام خليج فارس در رسانه هاي عربي صورت گرفت .

وي با اشاره به اقدامات انجام شده براي مقابله با تحريف نام خليج فارس تصريح كرد ، اقدامات و تلاش هاي صورت گرفته شامل انتشار مقالات و برگزاري همايش ها به همراه اعتراض هاي صورت گرفته براي تحريم نام خليج فارس باعث شد كه روز ملي خليج فارس در شوراي فرهنگ عمومي مطرح و درتيرماه 1384 براي اجرا ابلاغ شود.

وي افزود: 10 ارديبهشت در تاريخ ايران،منطقه و جهان روز مهمي است كه ناشناخته مانده است و انتخاب اين روز بعنوان روز ملي خليج فارس بسيار مناسب بود زيرا استعمارگران اروپايي براي اولين بار در تاريخ استعمار در هرمز طعم تلخ شكست را پذيرفتند.

اين تحليل گر مسايل منطقه و خاورميانه، با بيان اينكه نام خليج فارس در رويدادهاي تاريخي مهم جهان جاودانه است، افزود: امروز روز مهمي در تاريخ ايران و تاريخ منطقه است و كمتر از چهارصد سال قبل سرداران ايراني در اقدامي شجاعانه تاريخ تحولات منطقه را عوض كردند.

21 تا 29 آوريل سال 1622 ميلادي برابر با 1031 قمري سپاه ايران جزيره هرمز را از بزرگترين امپراتور آن زمان بازپس گرفت و جايگاه خود را در فهرست ابرقدرت هاي قرن شانزدهم جهان ثبت كرد.

در بسياري از زبان هاي شبه قاره هند، خليج فارس را با همين نام مي شناسند و در موزه هاي هند نقشه هاي با ارزشي از خليج فارس وجود دارد، بخصوص نقشه ترسيمي بر ديوار كتابخانه كاخ راشتراپاتي بهاوان و اشعار و نقاشي هاي زيباي فارسي آن كه از ديدني هاي كاخ رياست جمهوري هند است.

در بعضي از اين نقشه ها علاوه بر خليج فارس حتي به جاي درياي عرب نيز نام هايي مانند درياي پارس و درياي مكران بكار رفته است.

در مراسم گراميداشت روز خليج فارس در خانه فرهنگ ايران در دهلي نو كه جمع زيادي از ايرانيان مقيم و دانشجويان ايراني حضور داشتند، دانش آموزان مجتمع آموزشي ايرانيان دهلي نو، سرودي را به مناسبت ولادت با سعادت امام علي(ع) و روز پدر اجرا كردند، سپس نماهنگ و مستند تلويزيوني نام خليج فارس پخش شد.

آساق**268 *1600**1917